Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Zadnji prispevki
» NAJ Osebe
Yesterday at 6:09 pm by Michelle

» Dnevna soba, kuhinja, shramba
Yesterday at 5:51 pm by Delaire Angevine

» Popis aktivnosti
Tor Dec 06, 2016 9:38 pm by Timothy Ackles

» Dvorec z okolico
Tor Dec 06, 2016 12:32 am by Elizabeth Deravenel

» Obvestila
Pet Dec 02, 2016 6:39 pm by Michelle

» Bivalni prostori
Tor Nov 29, 2016 10:55 pm by Elizabeth Deravenel

» Preroške novice
Čet Nov 24, 2016 6:35 pm by NPC

» Čarovničin tednik
Ned Nov 20, 2016 3:09 pm by NPC

» Spalnica
Ned Nov 06, 2016 11:46 pm by Yū Tooru

» Chat
Sob Nov 05, 2016 9:41 am by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Pet Nov 04, 2016 8:35 pm by James Turner

» Lov na buče
Pon Okt 31, 2016 10:45 am by Michelle

» Bivalni prostori
Pon Okt 24, 2016 8:16 pm by Timothy Ackles


Share | 
 

 Vrt in zunanjost

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Ludvig Eriksson
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Mojster čarobnih napojev
Bivališče : Škotska
Število prispevkov : 209

ObjavljaNaslov sporočila: Vrt in zunanjost   Čet Jun 09, 2016 11:11 am


Ludvigovi hiši zaradi njenega izgleda in velikosti večina ljudi ne bi rekla 'hiša', vendar on vztraja pri tem, da ni nikakršna vila ali dvorec. To je enostavno njegov dom. Kraj je precej odmaknjen od večjih mest, saj se nahaja na robu Visoke Škotske. Najbližje mesto mu je Glasgow, ki pa je vseeno več kot uro vožnje stran. 
Čeprav je že iz sprednje strani zelenje lepo urejeno, se pravo bogastvo nahaja za hišo, kjer ima Ludvig vrt, na katerem rastejo vse mogoče rastline in zelišča. Za bolj tropske primerke ima tudi toplo gredo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Timothy Ackles
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Opazovanje sumljivih čarovnikov
Bivališče : London
Žival : Pes Snö, podgana Tau
Število prispevkov : 1314

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Ned Okt 16, 2016 9:56 pm


Ludvig / 226 / Wearing

Ni pričakoval, da mu bo kdorkoli pošiljal pošto - pošta ga je navadno čakala v poštnem nabiralniku in to je bilo to. Bil je po opravkih in avtomobilske ključe je vrgel na mizo, potem pa stopil do sove in odvezal pismo. Bilo je kratko, napisano s tisto nečitljivo pisavo njegovega šefa in natančno lokacijo, kje naj se znajde ob deveti uri. Bolj kot celotno navodilo ga je presenetilo dodatno navodilo: uniči sporočilo. Pri šefu je bil tako ali tako slabo zapisan, zato je ubogal. Preoblekel se je in počasi zapustil stanovanje. 

Tih pok in znašel se je skoraj pri vhodu. Zatipal je za palico - ni bil prepričan, če je to preizkus ali preprosto sestanek na drugem kraju. Zakaj posrana Škotska? Počasi se je približal vratom in čutil je nekakšno naelektrenost. Seveda, kako prikladno. Vanja je vrgel kamen in takoj se je odbil proti njem. S preprostim zamahom palice je sredi odboja padel na tla, Timothy pa je v vrata uperil palico. Zaščitna plast, ki jih je obdajala, je zmrznila in ponovno je poskusil - tokrat uspešno. Vrata je odrinil stran in stopil na dovoz, posut s peskom, vrata pa so se glasno zaprla. Njegovi koraki so bili praktično neslišni in tik preden je prišel do hiše, se je nekaj zganilo. Proti postavi je takoj uprl palico. "Zakaj sem tu?" je takoj vprašal skozi stisnjene zobe.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Ludvig Eriksson
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Mojster čarobnih napojev
Bivališče : Škotska
Število prispevkov : 209

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Pon Okt 17, 2016 11:25 pm

for Timothy
Ob devetih, absurdno. Jezno je zmetal vase še zadnjih nekaj zalogajev omlete, ki si jo je naredil za zajtrk in posodo z zamahom palice poslal v korito, kjer se je začela sama pomivati. Ludvig je bil tako navajen tega, da je sam svoj šef, da ga je močno jezilo, ko so mu čase za sestanke postavljali drugi. Na njegov velik gnus je bil moški, s katerim se je zadnjih nekaj dni dogovarjal za uporabo njegovega uslužbenca naravnost absurdno poln samega sebe in svetlolasec je pristal na uro, ki jo je postavil samo zato, ker se mu s tipom enostavno ni dalo več ukvarjati.
Začutil je, ko je prišlec trčil ob varovalne uroke na robu njegovega posestva in po zabavne pol minute, ko se je trudil priti skoznje, je neznancu dovolil prehod. Leno se je odpravil skozi avlo do vhodnih vrat ter sprostil še zaščitne uroke na njih in stopil na svež jutranji zrak zunaj. Znašel se je na koncu palice uperjenje v njegove prsi, katero je oklepal  mlad moški v privlačni usnjeni jakni z bistveno manj privlačnim izrazom na obrazu. »Timothy Ackles, imam prav? Vidim, da vas šef ni obvestil o namenu vašega obiska. Tipično, vse težko delo prepustijo meni.« Kljub palici, ki je bila še vedno uperjena vanj, se je obrnil in odkorakal v hišo. »Kar naprej, ne vidim razloga, da bi stala zunaj na mrazu.« Napotil se je nazaj proti dnevni sobi in kuhinji ter začel brskati po omari, iz katere je izvlekel posodico in v njej začel greti vodo. »Boš čaj? Meni vedno prija ob dolgočasnih pogovorih. Poleg tega pa boš kmalu pil veliko bolj ogabne stvari, tako da mislim, da boš kar hvaležen za nekaj okusnega.«

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Timothy Ackles
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Opazovanje sumljivih čarovnikov
Bivališče : London
Žival : Pes Snö, podgana Tau
Število prispevkov : 1314

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Pon Okt 17, 2016 11:47 pm


Ludvig / 225 / Wearing

Ime ga pač ni zanimalo. Zanimalo ga je samo to, kaj počne tukaj. Zavil je z očmi. Thank you mister obvious. Se ti zdi, da bi s palico meril vate, če bi vedel, kaj počnem tu? "Očitno me res ni." Obstal je na mestu, čeprav je moški odkorakal proti hiši. Tiho je zavzdihnil, palico še vedno držal v pripravljenost in stopil za njim v hišo. Prekleto, tipu se vidi, da je poln denarja. No ja, vsaj okus za življenje ima, ni kaj. Pospravil je palico in ocenil vse možne točke šibkosti. "Seveda, z veseljem bi skodelico čaja." Zleknil se je na udobno sedežno, jakno pa vrgel na rob, da je ostal samo v majici. "Čakajte, lepo počasi, lepo prosim. Zakaj natančno sem sploh tukaj? Kakšne ogabne stvari?" Postal je sumničav. Šef ga prav gotovo ne bi poslal preizkušati kakšnih čudnih juh, samo zato, da bi mu lahko pomagal z izbiro juhe. Tipo je prinesel čaj in naredil je požirek. "Kdo sploh ste?" Sadni čaj je bil dobra izbira, kot da bi vedel, da pije samo sadni čaj. Ustnice so se mu osušile in postal je resnično živčen. Z jezikom je skoraj neopazno podrsal po njih in tipa pogledal v oči. Zdelo se mu je, da se igrata nekakšno igrico, ki bi dokazala prevlado. Skoraj kot alfa v tropu. Na ustnice se mu je prikradel nasmeh. 
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Ludvig Eriksson
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Mojster čarobnih napojev
Bivališče : Škotska
Število prispevkov : 209

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Tor Okt 18, 2016 12:29 am

for Timothy
S pomočjo zamaha palice je voda zavrela v trenutku in kot bi trenil je Ludvig v dnevno sobo prinesel dve dišeči skodelici sadnega čaja. Z dvignjeno obrvjo je premeril, kako se je moški razkomotil na njegovem kavču, vendar ni pokomentiral položaja. Najverjetneje je tip želel delovati sproščeno, da ne bi izgledal kot grožnja. Ludvig se je z uslužbenci pregonskega dela ministrstva že predolgo ukvarjal, da bi ob tem postal nepreviden. S tem razlogom je bil tudi njegov čaj le to – čaj. Če bi mu noter podtaknil kak napoj, bi ga moški najverjetneje zavohal. Že tako je bil očitno sumničav. »Ludvig Eriksson, mojster čarobnih napojev,« mu je v odgovor na njegovo vprašanje podal roko. Nekaj časa sta držala očesni stik, preden ni svetlolasec na videz neopazno s pogledom ošinil njegovega čaja. Naj si misli, kar si bo. »Ne bom preveč ovinkaril, ker se mi pač ne zdi smiselno. Ministrstvo se trenutno spopada s precejšnjo težavo in sami so preveč nesposobni, da bi jo lahko obvladali. Mene so kontaktirali za pomoč in po povsem brezplodnem sestanku je bilo omenjeno vaše ime. Vsi vpleteni smo se strinjali, da nam bodo vaše sposobnosti prišle prav pri reševanju problema.« Namenil mu je nasmešek, ki se ni niti trudil delovati pristno, srknil nekaj svojega čaja in ga ponovno pogledal globoko v oči. »To lahko narediva s tvojim sodelovanjem, kar bo bolj prijetno za oba, lahko pa se odločiš, da boš povzročal težave. Tega ti ne priporočam.«

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Timothy Ackles
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Opazovanje sumljivih čarovnikov
Bivališče : London
Žival : Pes Snö, podgana Tau
Število prispevkov : 1314

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Tor Okt 18, 2016 12:57 am


Ludvig / 260 / Wearing

Tega res ni hotel narediti, vendar mu je vseeno podal roko. "Saj bi rekel, da me veseli, ampak vedno, ko to rečem, se izkaže, da je človek drekač, tako da mi ne zamerite." Svojega imena mu resnično ni mislil povedati, ker se mu je zdelo, da bi bilo takšno ponavljanje popolnoma nepotrebno. Ponovno je ponesel čaj k ustnicami in naredil požirek. Celotna situacija je bila sila zanimiva in če bi vedel, kaj se dogaja, bi se verjetno smejal - dva moška, ki srkata čaj in poskušata rešiti težave celotnega ministrstva. "Dobro, lepo počasi," ga je ustavil in iz žepa potegnil cigarete. Morda ga je kajenje motilo, ampak cigareta mu ne bo vzel prav nihče. Prižgal ga je, potegnil, da mu je nikotin vdrl v pljuča in ga pogledal v oči. "Prvič, v kakšnem dreku se je znašlo ministrstvo? To, da je v dreku, vemo vsi, ki smo kadarkoli hodili po njegovih hodnikih, ampak verjemite mi na besedo, sekretariat za notranje zadeve je še najbolj zanesljiv. Ali je bil. Kakorkoli. In drugič, kdo pri pizdi bi me omenjal mojstru čarobnih napojev, če se niti ne ukvarjam s tem? Kaj je na meni tako posebnega, da bi koristilo vam? Zaposlenih je vendar na stotine uslužbencev." Stresel je pepel in preden se je sploh dotaknil tal, je izginil. Ni mogel ostati resen in iz njegovih ust se je izvil smeh. "No, Ludvig, najprej mi pojasni to sranje, potem pa se bom odločil, če bom povzročal težave." Prekleto, nekaj na njem mi pravi, da jih bom moral res povzročati, če bom hotel kam priti.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Ludvig Eriksson
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Mojster čarobnih napojev
Bivališče : Škotska
Število prispevkov : 209

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Tor Okt 18, 2016 2:48 pm

for Timothy
Moškemu je segel v roko in se globoko zasmejal ob njegovem komentarju. »Saj nočem postavljati slabih temeljev za najino delovno razmerje, vendar se bojim, da bom tudi jaz padel v to kategorijo drekačev.« Brez da bi vprašal, če notri sme kaditi, is je Ackles prižgal cigaret, vendar ga ni ustavil. Pa naj ga skadi, če hoče. Vsaj ta užitek mu lahko privošči, preden se lotita manj prijetnih opravil. »Verjemi, Timothy, da je edini razlog, zakaj pri tem projektu sodelujem z ministrstvom zajetna vreča guldov, ki jo dobim za moj trud. Meni res ne rabiš razlagati, kako neuporabni so.« Srknil je nekaj svojega čaja in se malce bolj razkomotil na svojem fotelju. »Baje imamo problem z vedno večjimi števili divjih volkodlakov. Name je padla naloga, da volkomir modificiram tako, da bo nanje učinkoval tudi, ko so v človeški obliki, saj se jih je večina prepustila svojim divjim instinktom. Ker pa je ministrstvo seveda nesposobno, mi ne morejo tako ali drugače priskrbeti volkodlaka, na katerem bi lahko opazoval učinke mojih modifikacij. Nekdo je omenil tvoje ime in tvojo prikladno zmožnost, da se spreminjaš v volka brez vpliva lune.« Za vsak slučaj je v roki, ki je ležala za povštrčkom na fotelju nekoliko čvrsteje poprijel svojo palico. »Malo smo premetavali ideje in se vsi skupaj strinjali, da rešitev ni idealna, vendar je najboljši približek, ki ga lahko dobimo.« S privzdignjeno obrvjo je opazoval pepel, ki ga je rjavolasec brezbrižno stresel proti tlem, vendar je ta izginil preden bi mu lahko nasmetil hišo. Vsaj nekaj manir ima. »Kako torej, nameravaš biti težaven?«
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Timothy Ackles
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Opazovanje sumljivih čarovnikov
Bivališče : London
Žival : Pes Snö, podgana Tau
Število prispevkov : 1314

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Tor Okt 18, 2016 4:21 pm


Ludvig / 268 / Wearing

Skomignil je z rameni. "Seveda ne poznam drugega razloga kot to, da bi kdorkoli sodeloval z ministrstvom." Vedel je, kako hudo nesposobni so bili. Ko je bilo treba nekaj postoriti, so se vsi zmrdovali nad tem, čeprav so bili vsi plačani za svoje delo in svoje naloge. Ministrstvo je bilo enotno in složno samo v primeru napada. Ludviga je nekaj časa poslušal, na obraz se mu je pa prikradel hladen in precej zgrožen nasmešek. Preden je odgovoril, je potegnil in nejeverno zmajal z glavo. V glavi mu je razbijalo od besa in močno se je moral potruditi, da ni glasno zaklel. Ampak situacija je bila komična in začel se je glasno smejati. "Ker ti kretenski neumneži ne morejo dobiti volkodlaka, ki jih zunaj roji, so se odločili, da bom jaz tvoj poskusni zajček? Prosim, reci mi, da je to vse skupaj neka neslana šala. Ne samo da me niso vprašali, če se s tem strinjam, ampak tudi pričakujejo, da bom rekel, da mi je v redu, da se nekdo igra z mojimi magičnimi sposobnostmi, z zdravjem in z bog ve čim še? Zastonj?" Spet se je zasmejal. "Kako težaven bom? Kaj misliš, a? Jaz mislim, da je čas, da grem domov, ker takšne neumnosti še nisem slišal." Vstal se s sedežne in vzel jakno. Oči so mu jezno poblisnile. "Vso srečo z iskanjem druge zgube, ki je dovolj neumna, da naredi kaj tako butastega. Morda kakšen jetnik. Za svobodo bi bili pripravljeni narediti marsikaj." Obrnil se je in odkorakal skozi vrata. Cigaret je prijel z zobmi in si začel oblačiti jakno, ne da bi pri tem upočasnil korak.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Ludvig Eriksson
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Mojster čarobnih napojev
Bivališče : Škotska
Število prispevkov : 209

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Tor Okt 18, 2016 10:24 pm

for Timothy
»To je pač potapljajoča se ladja, na katero si ne želiš stopiti. Režim bi bilo treba povsem spremeniti, a kaj, ko to ni v interesu Ministrstva. Ampak nisva tukaj, da bi razpravljala o politiki.« Ackles je imel precej izrazen obraz in Ludvig je užival v pisanem vrtiljaku čustev, ki so se na njem zvrstila, ko je poslušal razlago. Na koncu se je ustavil na histeričnem smehu, potem pa se je zagnal v jezno pritožbo. Sam se je le nasmehnil in srkal svoj sadni čaj. »Poglej, jaz nisem del urada za nadzor zveri. Če se jim zdi bolj sprejemljivo, da te nevede vržejo v to, kot pa da bi ujeli eno nevarno pošast in jo prepustili potencialno nevarnim eksperimentom, je to njihova stvar. Saj sva se ravno prej strinjala, da jim malce manjka kar se tiče logičnega odločanja.« Čeprav je moški besno vstal in se obrnil proti vratom ni Ludvig nič kaj hitel, da bi mu sledil. »Da se razume, boljšega mojstra napojev v državi ni. Iskreno dvomim, da bi ti moji poskusi povzročili kakršno koli trajno škodo, seveda pa možnost vedno obstaja.« Tudi sam se je dvignil in njegov prijem na palici je bil čvrst. Ackles mu je nespametno obrnil hrbet in ni se obotavljal, temveč je vanj takoj neverbalno izstrelil urok okamenitve. »Če ne zlepa, pa zgrda.«

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Timothy Ackles
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Opazovanje sumljivih čarovnikov
Bivališče : London
Žival : Pes Snö, podgana Tau
Število prispevkov : 1314

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Tor Okt 18, 2016 10:43 pm


Ludvig / 243 / Wearing

"Res? No, bom šel temu uradu povedati, naj si jebejo vse po spisku in najdejo kakšnega drugega zajčka." Niso ga zanimali razlogi, zakaj bi mu moral zaupati. Nikomur ni zaupal, še manj pa je zaupal mojstru čarobnih napojev. "Zaradi mene se lahko zlati drek, ampak definitivno ne mislim početi teh neumnosti. Ne zato, ker ti ne bi zaupal, to ti tako ali tako ne, ampak bolj zato, ker imam dovolj tega sranja na ministrstvu. Prekleti teleti." Točno je vedel, kaj bo naredil zdaj. Šel bo lepo do šefa in ga nadrl. Odpustili ga tako ali tako ne bodo, ker se je postavil zase, pa tudi če bi ga, bilo mu je vseeno. Jakno je končno spravil preko ramen in jezno je potegnil cigaretni dim. Jezno je brcnil v pesek, ampak ga je sredi premika nekaj ustavilo. Vsaka mišica v telesu mu je otrpnila in nemočno se je zvrnil po tleh. Udov seveda ni mogel premikati, še vedno pa je lahko premikal oči in govoril je lahko ravno toliko kot prej. "Preklet bodi, Eriksson. Upam, da me čimprej pripraviš do tega, da se spremenim v volka, da ti lahko odgriznem kakšen ud." Res ni imel nobene želje sodelovati pri nekih zloveščih preizkusih na sebi. "Ludvig, resno. Najdi si nekoga drugega, ker prisežem, da ko se rešim iz tega sranja, boš ti še v večjem." Ker tukaj res ne gre za napad na uradno osebo in zadrževanje proti svoji volji, ne, tega pa res ni.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Ludvig Eriksson
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Mojster čarobnih napojev
Bivališče : Škotska
Število prispevkov : 209

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Tor Okt 18, 2016 11:37 pm

for Timothy
»To pa res ni lepo, Timothy. Le kaj sem vendar naredil takega, da mi ne zaupaš? Saj sem bil perfekten gostitelj.« Z nasmeškom je opazoval in poslušal, kako je jezno bemtil čez svoje nadrejene in s še večjim nasmeškom spremljal njegov padec na peskasti dovoz, ko so ga mišice naenkrat nehale ubogati. To ga na žalost ni utišalo in ležerno se je sprehodil do temnolasca, ki je tudi s tal še kar naprej nakladal. »Ja poglej ga no kužka, kako laja. Res še vedno misliš, da imaš kakršen koli nadzor nad to situacijo?« Zarežal se mu je in mu izmed prstov, ki so se ob uroku zakrčili, izvil še vedno tlečo cigareto, iz nje potegnil en dim in jo potem odvrgel na tla nekam za sabo. »Razumi, da to ni nič osebnega. Ti si bil pač najbolj enostavna možnost, da pridemo do volka, tvoj nadrejeni pa je bolj kot tvoje strinjanje z vsem skupaj poudaril to, da naj čim hitreje pridobim rezultate. Škoda, da nisi želel sodelovati. Zate bi lahko bilo veliko bolj prijetno.« Skomignil je z rameni in mu namenil obžalujoč pogled, kot da ga dejansko peče vest, potem pa vanj uperil palico in Timothy je bil v trenutku nezavesten. »Končno je utihnil, jebemti.«  Še en zamah in njegovo nepremično telo je zalebdelo in se začelo premikati nazaj proti hiši. Ludvig ga je pred sabo usmerjal  do ene od mnogih sob za goste v ogromni hiši, ki sicer nikoli niso bile uporabljene, in ga odložil na postelji. Namuznil se je ob misli, da bi ga priklenil kar nanjo, vendar bi to pomenilo le nepotrebno distrakcijo. Potem ko se je malo ozrl naokoli, si je za žrtev izbral veliko omaro ob steni in jo spremenil v kletko v katero je potem premaknil Timothya. Vzel mu je palico in pretipal njegova oblačila za morebitno rezervno, potem pa kletko magično zaprl in dvignil urok z njegovega telesa.

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vrt in zunanjost   Today at 10:52 am

Nazaj na vrh Go down
 
Vrt in zunanjost
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Ludvigovo posestvo-