Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Zadnji prispevki
» Popis aktivnosti
Today at 7:41 pm by Jeannie Becotte

» Obvestila
Today at 6:39 pm by Michelle

» Bivalni prostori
Tor Nov 29, 2016 10:55 pm by Elizabeth Deravenel

» Dvorec z okolico
Ned Nov 27, 2016 12:45 am by Elizabeth Deravenel

» NAJ Osebe
Pet Nov 25, 2016 9:53 pm by Elizabeth Deravenel

» Preroške novice
Čet Nov 24, 2016 6:35 pm by NPC

» Čarovničin tednik
Ned Nov 20, 2016 3:09 pm by NPC

» Spalnica
Ned Nov 06, 2016 11:46 pm by Yū Tooru

» Chat
Sob Nov 05, 2016 9:41 am by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Pet Nov 04, 2016 8:35 pm by James Turner

» Lov na buče
Pon Okt 31, 2016 10:45 am by Michelle

» Bivalni prostori
Pon Okt 24, 2016 8:16 pm by Timothy Ackles

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson


Share | 
 

 Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Nick ShadowŠtevilo prispevkov : 18

ObjavljaNaslov sporočila: Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow    Tor Sep 15, 2015 7:45 pm

Nedaleč stran od učilnice Spreminjanja oblike se nahaja kabinet profesorja Nicka Shadowa.


Ko odpreš velika hrastova vrata pred seboj zagledaš prijetno opremljeno svetlo sobo, z ogromnim oknom za katerim se razprostira pogled na grajski park. Kabinet je zavit v toplo rjavkasto rdečo barvo, ki jo izžareva macesnov les s katerim je opremljen skoraj celoten kabinet. Veliko okno je postavljeno točno nasproti vratom in ob nenadnem vhodu v kabinet te lahko količina svetlobe za kakšen trenutek oslepi.
Pred oknom se nahaja velika masivna miza, za mizo pa udoben fotelj, ki je prav tako usmerjen proti vratom, ki vodijo na hodnik in za katerim je največkrat nastanjen profesor Shadow.  
Leva stran kabineta, ki se ob lepih dnevih vse do večera kopa v soncu, je opremljena s policami, ki se šibijo pod težo knjig. Police so postavljene v višino več kot dveh metrov, kljub temu pa vsaj še enkrat toliko manjka do samega stropa kabineta. Nad policami se čez celotno levo steno razprostira nizka, polmetrska ograja, narejena iz istega rdečkasto rjavega lesa, ki daje kabinetu toplino in domačnost. Za to ograjo se razprostira še en prostor, ki pa iz tal ni viden.
Desna stran kabineta je od tal do stropa namenjena trem velikim omaram,ki sotjijo ena ob drugi. Srednja izmed njih je zmeraj odprta in znotraj nje se pojavljajo različni predmeti: kristalna krogla, velika bela blazina, zlat kelih ter nekaj manjših predmetov, ki se jih ne da razločiti dokler ne stopiš čisto do omare. V tej omari se menjavajo predmeti, ki se uporabljajo pri urah spreminjanja oblike, prav tako pa se v njej znajde kakšen čudovit primerek, ki se ponesreči ali posreči kakšnemu izmed študentov znotraj učilnice spreminjanja oblike.
Šele, ko stopiš korak ali dva skoz vrata opaziš, da se povsem v levem kotu kabineta nahajajo zavite, polžaste stopnice, ki segajo do terase nad policami.
Obdaja jih ista nizka ograja in takrat se večina zave, da je nad policami v bistvu še en dodaten prostor.
Le na povabilo profesorja se je dovoljeno odpraviti po stopnicah, saj so, tudi s čarovnijo, zavarovane pred nepovabljenimi gosti, predvsem radovednimi študenti.  
Ob redkih priložnostih, ko te profesor Shadow le povabi v svoj osebni kotiček, pa lahko najdeš prijetno opremljene dnevni prostor, z udobnim kavčem, dvema foteljema ter klubsko mizico, ki se nahajajo pred kaminom, v katerem zmeraj prijetno gori majhen ogenj. Desno ob steni se nahaja tudi majhen bar, ki prijetno zaključi videz dnevne sobe.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gabrielle LoweŠtevilo prispevkov : 50

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow    Sre Sep 16, 2015 4:48 pm
nick
začetki mi ne gredo najbolje, tako da se opravičujem  :p

zavzdihnila je in z glasnim treskom zaprla knjigo za zgodovino čarovništva. veliko raje bi brala o času lova na čarovnice, saj jo je ta tema privlačila. oziroma, vse kar se tiče zgodovine, jo je zanimalo, ostali predmeti pa ne toliko. vedela je, da se bo to leto morala zares potruditi, če bo želela izdelati zadnji letnik. kam pa bo potem šla, pa še sedaj ni imela niti najmanjše ideje. kakorkoli, spreminjanje oblike je bil eden izmed najtežjih predmetov in gabrielle je bila v takšen izostanku, da je že na začetku leta težko spremljala kaj vse se dogaja pri tem predmetu. še sedaj se spomni tiste sove, ki bi morala postati očala, ampak jo je začarala v sovo z očmi iz stekla. zelo neprijetno. ali pa ko je morala krožnik začarati v veliko gobo, ampak je iz tega nastal krožnik s poslikavami gobe. nekako je izdelala šesti letnik, še sama ne ve kako, ampak dejansko je imela več sreče kot pameti. nato pa se je spomnila še grozljivega poizkusa, ko bi morala priklicati ptice, ampak so te ptice naokoli letele brez glave. iz vsega tega je sledilo, da ji je predstojnica doma ter ravnatelj dodelil dodatne ure pri spreminjanju oblike. in te inštrukcije se bodo začele čez natanko pet minut, tako da je morala gabrielle zares pohiteti do profesorjevega kabineta, da  ne bi zamudila že prve ure. zadihano je potrkala na vrata, ter v pričakovanju čakala na profesorja. ko so se vrata končno odprla, gabrielle pa je na vratu začutila rdečico.  za trenutek je samo buljila v profesorja, nato pa le prišla k sebi: "khm... sem se prišla ker...khm, no pa saj veste, dodeljene so mi dodatne ure, uh... spreminjanja oblike." če gab ni že imela dovolj težav, pa je morala na svoj spisek dodati tudi to, da se je zagledala v profesorja. zares priročno, glede na to, da so ji pri njegovih urah, kjer bi morala najbolje poslušati, misli hodile na neprimerne konce. "torej... s čim bova začela?" je vprašala, saj je bilo po njeno najbolje preiti k bistvu, kot da bi še naprej mislila o tem, kako zelo privlačno profesor izgleda. tele ure bodo verjetno še posebej zabavne.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Nick ShadowŠtevilo prispevkov : 18

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow    Sre Sep 16, 2015 6:32 pm

Gabrielle začetek je čisto super, kot že rečeno sem pa js res zarjavel tako da se potrudim, da bo nadaljevanje malo boljše ... Very Happy

Nick je sedel v svojem udobnem fotelju, za veliko masivno mizo v zavetju svojega svetlega kabineta, v rokah pa držal knjigo Fantastične zveri in kje jih najdemo, katero je prebiral z zasanjanim obrazom. Ni si mogel pomagati, da se ne bi sprehodil po poti spominov iz svojih mlajših let, ko se je po končanem šolanju na Bradavičarki, takrat še brezskrben in željan novih dogodivščin odpravil na krajše potovanje.
Podil se je po Evropi in srečal z mnogimi izmed bitij, ki so bile opisane v tej knjigi in prav zlahka si je predstavljal mladega Newtona  Scamanderja, avtorja knjige, kako se navdošuje nad vsemi temi bitji, ki jih je analizral in opisal v svoji knjigi. Sam se je srečal z le peščico izmed njih, ampak bežanje pred Jetijem, na katerega je nepričakovano naletel na Islandiji, je spomin, ki bo ostal z njim do konca življenja.
Za hip je odložil knjigo na mizo pred sabo in iz žepa svojega črnega  plašča na plano privlekel zlato žepno uro. Še dobrih pet minut časa je imel preden naj bi se v njegovem kabinetu zglasila Gabrielle.  Z lahkotnim  zamahom palice je pripravil knjigo,ki je ležala pred njim, da se je vrnila na svoje mesto na polici, nato pa se spet izgubil v svojih mislih.
Gabrielle je bila študentka Gryfondoma in je obiskovala zadnji, 7 letnik. Že po desetih minutah uvodne ure je spoznal, da je Gabrielle vse prej kot neumna, le zanimanja za Spreminjanje oblike, in kot je slišal od nekaterih drugih kolegov, za vse kar je povezano z učno snovjo in nalogami znotraj učilnice ji manjka. Po pogovoru z ravnateljem, ki je potrdil njegove sume, sta prišla do zaključka, da bo Nick tisti, ki ji bo skozi dodatne ure poizkušal dvigniti zanimanje in Gabrielle pripraviti do tega, da spozna, da je večina stvari, ki jih predava pri svojih urah lahko zanjo izjemno koristnih. Upal je, da mu bo dana naloga uspela, saj predavati v polni učilnici je nekaj povsem drugega kot pa učiti posameznika in z njim deliti tudi delček sebe. Nazadnje ko je dajal privatne lekcije ...Hitro je stresel z glavo in še preden bi mu misli ušle po tej nevarni poti je zaslišal glasen trk na vratih svojega kabineta. Dvignil se je s svojega stola, med tem zamahnil s palico, da so se vrata odprla ter mirno in razločno spregovoril " Naprej " .
Pred njim je stala zadihana in z rdečico obarvana Gabrielle in Nick ji je mirno vrnil pogled, ki je trajal nekoliko dlje kot je kdorkoli od njiju pričakoval. Nato pa je iz dekleta planilo nekaj besed in takoj vprašanje "torej ... s čim bova začela?"
Všeč mu je bilo, da dekle ni ovinkarilo, saj se je tudi sam rad držal bistva, a ni si mogel kaj, da ne bi nekoliko bolj resno začel njunega dodatnega druženja. Moral je pridobiti njeno pozornost in čeprav bi se ji najraje nasmehnil tega ni storil.
"Najprej bova začela s pozdravom gospodična Lowe!" Ni želel, da bi jo držal v nerodnem položaju predolgo, zato se ji je čez sekundo ali dve prijazno nasmehnil in dodal  "... tako da pozdravljena."  
Stopil je okoli svoje mize in ji z roko pokazal, naj se usede na prost stol desno od njega. Dal ji je trenutek, da bi se lahko vanj namestila med tem pa se je sam s hrbtom naslonil na mizo, da je bila sedaj razdalja med njima bistveno manjša kot, če bi sedela vsak v svojem stolu in bi bila med njimi miza, ki bi jo ločevala. Roke je prekrižal pred sabo in  želel je, da njegove naslednje besede pridejo do nje in zato se je tudi resno zazrl v njene oči.
Odločno je spregovoril  "kot ste že ugotovili gospodična Lowe, so vam bile dodeljene dodatne ure spreminjanja oblike."
Opazil je sledi rdečice na njenem vratu, ki pa jih je pripisal k dejstvu, da je očitno hitela k tej dodatni uri, da ne bi zamudila.
Za trenutek je pomislil ...Je prav da začnem tako strogo... ??? a kljub temu mirno nadaljeval.
"Ker sem mnenja, da je moj čas razmeroma dragocen in resnično ga nočem tratiti za nekoga, ki se od mene noče ničesar naučiti." glas je nekoliko stišal, resno  preučil njen obraz, ter nato nadaljeval " Zato sem se odločil, da Vam dam možnost...." Za trenutek je predahnil.
"... torej, če si ne želite biti tukaj, oziroma niste pripravljeni aktivno sodelovati pri najinih dodatnih urah lahko odidete. Ravnatelj o tem ne bo izvedel in oba bova imela dodaten čas, ki ga bova lahko zapravljala za kaj koristnejšega, kot je na primer branje članka o zgodovini lova na čarovnice v današnjih preroških novicah, ki me moram priznati izjemno zanima."
Ni odmaknil pogleda iz nje, ko je govoril te stvari, saj si je želel, da ga Gabrielle jemlje kar se da resno, prav tako pa ni počakal na njen odgovor ampak nadaljeval " Če pa se odločite za to, da boste prisotni na teh dodatnih urah, bom z veseljem z vami delil vso znanje, ki ga premorem."
Zdaj se ji je nasmehnil ter dodal "Vem, da niste neumni gospodična Lowe, ampak vaša lenoba ... ahh prepričan sem da so vam o tem govorili že drugi kaj bi vam še jaz."
Z nasmeškom, ki je bil vse prej kot neprijazen,ampak je izžareval razumevanje in malce tudi zasanjanosti je končno odmaknil pogled, ter zakorakal nazaj okoli mize ter se namestil v svoj fotelj. Med njima je bilo sedaj nekoliko več prostora kot prej in tako je dal dekletu možnost, da se brez dodatnega pritiska odloči kako naprej.
Da bi ji dal še dodatno sekundo za premislek je še dodal "Čeprav to niso navadne ure me boste še zmeraj naslavljali z nazivom profesor. In vse kar lahko rečem je, da bodo to res vse prej kot navadne ure, večina poudarka bo na praktičnih demonstracijah, mislim, da imate teorije dosti že v učilnici.  "
"Torej gospodična Lowe kakšna je vaša odločitev.... ali imate še kakšno vprašanje?"

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gabrielle LoweŠtevilo prispevkov : 50

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow    Pet Sep 18, 2015 9:01 pm
nick

Tako zelo je hitela proti njegovemu kabinetu in tako zelo nervozna je bila, ker bosta nekaj ur sama, da je popolnoma pozabila na to, da bi vse skupaj začela s pozdravom. "Ja, seveda,  pozdravljeni profesor Shadow." Smuknila je skozi vrata in se prikovala na sedež, ki ji je bil dodeljen. Njegova bližina ji ni dajala miru in le strmela je lahko vanj ter požirala njegove besede. Ni pričakovala, da ji bo namenil tako dolg govor in res se je trudila slediti vsaki njegovi besedi, vendar ji je pozornost uhajala drugam. Na to kako zelo temne in prekrasne so njegove oči, kako široka so njegova ramena... Požrla je slino, nato pa se slišala izdaviti, še preden bi pomislila kaj govori: "Prvo kot prvo, ravnatelj bi me najverjetneje kar izključil iz šole, če bi izvedel, da sem odklonila vaše ure. In verjemite mi, kljub vsemu nimam te želje. Drugič, nič ni narobe, če malce mahava s palico. In tretjič..." Kaj je bilo že tretjič? Kar naenkrat je imela čisto prazno glavo in ni vedela sploh, kaj je mislila povedati. Hkrati je preklela svojo nepremišljenost in zanos k jezikanju, ter vse skupaj skušala omiliti z naslednjimi besedami: "Vas zanima članek o lovu na čarovnice?" Ja, naravnost prekrasno. Odkašljala se je in s smrtno resnim glasom dodala: "Ampak ja, seveda sem pripravljena sprejeti vso vaše hm... znanje, ki ga premorete." O kakšnem znanju sta že govorila? Stresla je z glavo, ter nadaljevala: "Bova začela? Ali pa morda tole čaranje, ki ga bova izvedla zahteva sedenje na stolih?" Presneta njena usta in jezik. Prikimala je še ob zadnjih profesorjevih besedah, kot da resnično razume, kaj ji govori. "Seveda... uh.. profesor?" Kaj za vraga ji je bilo? Nekaj minut je bila sama z njim v prostoru, pa ni mogla več skupaj spraviti ene smiselne povedi.  "Torej, ja, profesor... Lahko začneva." Čim prej se loti čaranja, tem bolje. No, verjetno.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Nick ShadowŠtevilo prispevkov : 18

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow    Sob Sep 19, 2015 1:57 am

[  Gabrielle Smile ]
"Jezik hitrejši kot misli."  je mirno in z nasmeškom odvrnil Nick, ko mu je Gabrielle začela naštevati razloge zakaj bo ostala. Mlada Gryfondomovka mu je postajala zmeraj bolj všeč, saj je bila očitno ena izmed tistih ljudi, ki ni taktizirala in je povedala tisto kar ji je ležalo na duši. Raje slišim to kot vljudnostne odgovore je pomislil Nick.
Vedel je, da je začel njuno druženje sila dolgočasno in čisto preveč profesorsko, ampak nazadnje ko se je sprostil in pobližje spoznal z eno izmed svojih učenk so se stvari zakomplicirale... Ne, tokrat ne bo ponovil iste napake!
Prebral je njeno namero, da poizkuša svoje besede in s tem celotno zadevo nekoliko omiliti, se za trenutek poigraval z mislijo, da bi celotno vprašanje preprosto ignoriral, in jo na ta način opozoril,da takšno obnašanje pri njem ni dovoljeno, ampak punca mu je že v nekaj trenutkih njunega druženja prirasla k srcu s svojo neposrednostjo in ni si mogel kaj, da ne bi priznal, da si je pri njem zaslužila določeno mero spoštovanja.
"Ja moram priznati, čas lova na čarovnice je obdobje s katerim sem kar malce obseden..." z roko je zamahnil proti policam s knjigami  "Kar nekaj izjemno redkih knjig iz tega področja sem uspel najti, ampak tale članek v preroških novicah ...  Pa kaj bi vas dolgočasil s svojimi obsesijami, saj niste tukaj zato, da bi vam predaval Zgodovino čarovništva."

"Izvrstno"  je glasno rekel,ko je iz njenega odgovora razbral, da se je Gabrielle odločila, da bo vztrajala pri dodatnih urah. Hitro je vstal ter ponovno stopil mimo mize do svoje učenke. Ležerno je zamahnil s palico, ki se je ponovno pojavila v njegovi roki  ter sočasno dejal "Prav imate, resno čaranje se ne upravlja sede, zato tega res ne bova potrebovala." in  stol na katerem je še pred nekaj trenutki sedela  je izginil namesto njega pa je pred njima sedaj na tleh ležala velika,mehka, bela blazina.

"Za začetek gospodična Lowe, vas bom prosil, da tej blazini spremenite obliko. Lahko jo spremenite v karkoli, kar se vam zdi uporabnega. Pustite domišljiji prosto pot, hkrati pa se zavedajte, da ni priporočljivo da ste hmmm preveč agresivni... " namuznil se je ter utihnil in se odmaknil za korak ali dva.  
Njegove oči so počivale na njenem hrbtu medtem, ko se je prepustil trenutkom nezavednega pričakovanja. Za začetek razmeroma lahka naloga, ki pa bi se lahko končala na različne načine. Zazdelo se mu je, da v sobi čuti neko napetost, ki ni bila povezana s Spreminjanjem oblike, ampak Nick preprosto ni vedel k čemu jo naj pripiše. Z mislijo, da si vse skupaj samo predstavlja se je skoncentriral na dogajanje pred sabo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow    Today at 9:09 pm

Nazaj na vrh Go down
 
Kabinet profesorja Spreminjanja oblike - Nick Shadow
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-