Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Latest topics
» Bivalni prostori
Sre Okt 19, 2016 7:09 pm by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Sre Okt 19, 2016 2:09 am by Elizabeth Deravenel

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson

» Spalnica
Ned Okt 09, 2016 11:08 pm by Yū Tooru

» Obvestila
Sob Okt 08, 2016 8:49 pm by Michelle

» Gabrielova spalnica, kabinet
Čet Okt 06, 2016 10:33 pm by Gabriel Gibson

» Chat
Sob Okt 01, 2016 11:11 pm by Jeannie Becotte

» Wanted ads
Čet Sep 29, 2016 10:52 pm by William B. Abel

» Hiša z okolico
Čet Sep 29, 2016 12:48 am by Gabriel Gibson

» Bivalni prostori
Tor Sep 27, 2016 11:59 pm by Elizabeth Deravenel

» Chat
Čet Sep 22, 2016 8:40 pm by Luciano Crawford

» Mnenja
Pon Sep 19, 2016 7:48 pm by Michelle

» Čarovničin tednik
Ned Sep 18, 2016 9:56 pm by NPC

Aktualno

PREROŠKE NOVICE:

Festival zasenčil dogajanje na ministrstvu07.09. 2016
Poletni festival 12.06. 2016
Psihiatrija v težavah30.04. 2016
35. volitve za ministra27.04. 2016

TRENUTNO POTEKA:

Dogodki za Noč čarovnic - več

Lov na buče - 1.11.2016

Share | 
 

 Kabinet profesorice McKinley

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Kabinet profesorice McKinley   Čet Jul 23, 2015 6:54 pmKabinet profesorice Blake je majhen in nenavaden. Stene so oblečene v vzorčaste tapete na kaminu in mizi pa sobo krasita dve človeški lobanji. Na eni od sten je tudi ogledalo, ki pripomore k optični povečanosti prostora s stropa pa visi lestenec.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Sob Sep 26, 2015 9:55 pm

Blake :3

Minil je že en mesec od kar je nazaj na Bradavičarki in od takrat niti enkrat ni uspel najti časa, da bi se odpravil na predavanje umetnosti. Vedno je imel nek izgovor. Ali je premalo spal prejšnjo noč, ali pa ga je bolelo grlo. Vsak teden je bilo nekaj novega. Izostajanje od pouka mu je postalo v navado, dokler ni prejel grozilnega pisma. No, vsaj on ga je interpretiral kot grožnjo, morda je bilo le opozorilo. Pismo je prejel dopoldne, popoldne pa se je moral že prikazati v profesoričinem kabinetu. Profesorice McKinley ni poznal, zato ni vedel ali ga bo le okarala, zakaj ni prišel na nobeno predavanje, ali pa mu bo napisala priporočilo za izključitev. Morda pa se bo odločila, ko bom vstopil, je pomislil. Moja faca se ji bo tako zagabila, da bom naslednji dan že na vlaku. V kratkih rokavih se je na precej hladno popoldne odpravil do njenega kabineta. V klobčič zvit drznvraanski plašč je držal v rokah, saj je hotel izpasti bolj uporniško. Brez plašča na govorilne ure, kje imam glavo. Stal je pred lesenimi vrati in močno potrkal. Zaslišal je glas in vstopil.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Ned Sep 27, 2015 11:49 am

Po pravici povedano je bilo Blake povsem useeno ali so učenci obiskovali njen predmet ali ne. A kaj ko jo je tisto jutro ravnatelj sklical na nujen sestanek. Šlo je za nekega učenca ki naj bi obiskoval njen predmet vendar ga ni videla že od začetka šolskega leta. "Glejte...to ni...kaj...kako...ne?...hočem" ravnatelj jo je vedno znova prekinjal medtem ko mu je poskušala razložiti da to ni njen problem. Ob koncu sestanka ji je naročil naj učenca pokliče na sestanek. "Da gospod" je rekla in izstopila iz pisarne. Še to...Blake se je namreč veselila da bo imela prosto popoldne saj je bil njen razred danes odsoten zaradi neke raziskave v naravi ali nekaj podobnega. Takoj ko je mogla mu je poslala pismo. Oliver Gillespie. Drznvraan. Ležala je na kavču in se igrala z majhno lobanjo ki je bila sicer namenjena dekoraciji nad kaminom. V rokah jo je vrtela sem ter tja in na čase pogledala na uro. Naenkrat je zaslišala močno trkanje. "Naprej" je nenavdušeno vendar dovolj glasno rekla in še vedno ležala na kavču. Skozi vrata je vstopil mlad postaven mladenič. V eni roki je držal plašč z drugo pa zapiral vrata. Blake se je sprva nasmehnila ko pa je zagledala njegov obraz se ji je zaletelo. Hitro je skočila v sedeč položaj in se komajda odkašljala od presenečenja. Bil je jezikav fant iz lepopisa in pivnika. Odložila je lobanjo na mizo in počasi vstala. "Pozdravljen Oliver, jaz sem Blake McKinley, tvoja profesorica umetnosti" stegnila se je čez mizo, mu podala roko in se prisrčno nasmehnila. To bo še zabavno...si je mislila sama pri sebi in mu kljubovalno zrla v oči.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Ned Sep 27, 2015 3:57 pm

Ko je zaprl vrata mu je pogled ušel proti kavču. Tam je provokativno ležala ženska, ki se je izdajala za njegovo profesorico. Morda pa vedno na tak način sprejema svoje študente? Sprva je videl le njeno postavo in niti sanjalo se mu ni, kaj ga čaka. Ko je vstala je končno bolje videl za koga gre.  Od presenečenja se mu je kar zaletelo.  Pogoltnil je slino in se odkašljal. »Ti!« je vzkliknil. Niti malo mu ni bilo nerodno. Če že, ga je vse skupaj le zabavalo. Zelo uradno se je predstavila in mu ponudila roko. Za trenutek se je zazrl v stegnejo dlan, ki jo je molela pred njim ter se odločil, da se z njo že ne bo rokoval. Gledala ga je naravnost v oči, izzivalno, na tak način kot te gleda mačka preden te napade in razmrcvari na milijone kosov.»Saj ne morem verjeti.« Odkimaval je z glavo in naredil nekaj korakov naprej. Stopil je za njen hrbet in se obrnil. »Razumem, da imate ženske svoje dneve. A zakaj za vraga greš zakrivati identiteto, če veš, da bo tako ali tako kmalu razkrita?« Zavzdihnil je in se usedel na kavč. »Jaz sem se pa že veselil, da sva imela celo nek trenutek tam v knjigarni...« je še dodal preden bi mu lahko pojasnila celotno situacijo. Vedel je, da ga lahko zaradi neolikanosti še hitreje vrže iz šole, a ni mu bilo mar. Tale punčara mi ne more nič, saj nima niti jajc, da bi storila kaj takega.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Ned Sep 27, 2015 4:20 pm

Navdušeno je opazovala njegovo reakcijo "vi!" ga je hitro popravila. Navsezadnje je bila njegova profesorica. Pa še starejša, čeprav le nekaj let ampak vseeno. Seveda da je pričakovala da ji bo podal roko. Njegov odziv jo je neprijetno presenetil. "Oprosti, ampak če me spomin ne vara sem tvoja profesorica zato malo več olikanosti mladi mož?" je dokaj užaljeno prhnila in poskušala ostati čim bolj olikana in vljudna. Čeprav bi bila v tem trenutku najraje nesramna in sarkastična. Sprva mu je sledila s pogledom nato pa se je še sama obrnila da sta si stala nasproti. No ubistvu je on že sedel "ja izvoli sesti" je s sarkazmom v glasu rekla in ga premerila. "Zakaj? Ker je bilo neprecenljivo opazovati tvoj odziv ko si me videl" mu je predrzno rekla in se nasmehnila. Malce se je namrščila in se mu počasi približala "trenutek?". "Na kakšen trenutek pa ciljate gospodič Gillespie?" je nedolžno in hkrati zapeljivo rekla medtem ko je dlani naslonila na njegova kolena, jih na to potisnila navzdol po njegovih stegnih skoraj do pasu in nato spet nazaj ter močno zaprla njegove noge da sta kolena udarila med seboj. Zasmejala se je in se zopet vzravnala ter se odpravila proti omari. Ta poteza je bila dokaj 'nevarna' vendar ne zanjo. Bilo ji je čisto vseeno če jo tudi prijavi ravnatelju. Mislim komu bi bolj verjeli njemu ali njej? Iz omare je potegnila škatlico cigaret in se zopet odpravila nazaj proti njemu.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Ned Sep 27, 2015 8:18 pm

Čim je popravila ''ti'' na ''vi,'' mu je šla le še bolj na živce. Nekako pa se je to samo še stopnjevalo, ko ga je strogo pozvala, naj bo bolj olikan. Ne vem kdo od naju je neolikan, si je mislil ter tako povsem ignoriral njeno opozorilo. »Kako odraslo od tebe. Pardon... od vas,« je resno rekel, ko je podala razlog, zakaj je zakrivala svoj resnični jaz. »In zelo profesionalno,« je dodal. Zdaj pa je bil skoraj sto odstotno prepričan, da ženska nimam jajc, da bi ga vrgla s šole. Obnašala se je prav otročje. »Saj veste, vi ste gledali mene, jaz sem gledal vas in tako dalje.« Nasmehnil se je potem pa z kotičkom očesa premeril njene dlani na svojih kolenih. Postalo mu je neprijetno, a tega ni pokazal na ven. Zresnil se je in upal, da ji bodo zaradi kakšnega varnostnega uroka roke kar odpadle. Po njegovem mnenju je šla čisto predaleč, a ni se pritoževal le sedel je malo bolj trdo kot na začetku. »Aja oprostite, mogel bi vedeti, da se v profesorjevem kabinetu ne sedi tako na široko.« Noge, ki so bile v enem trenutku narazen, v drugem pa skupaj, je sedaj prekrižal. Tako po gosposko. »No, mi boste sploh povedali zakaj sem tu?« Menda ni prišel sem zato, da bi ga ženska zapeljala?
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Ned Sep 27, 2015 10:28 pm

Ob njegovih pripombah o njenem obnašanju se je samo medlo nasmehnila in mu dala vedeti da se na njegove opazk ene ozira kaj preveč. "Aha" je nežno zavzdihnila in se ugriznila v spodnjo ustnico. Nadvse je uživala v draženju in nelagodju tega ubogega bitjeca pred njo. "Tako je Gillespie" je potrdila njegovo pripombo o sedenju v kabinetu in se nasmehnila njegovemu dejanju. "Navsezadnje ste pri uradni osebi v uradnem prostoru. Ne bi smeli biti tako zelo sproščeni in...kako že? domači?" je malce izzivalno hkrati pa resno nadaljevala stavek. Medtem ko je stopala proti njemu je počasi odprla škatlico cigaret in enega izvlekla. Stopila je h kaminu na katerem je slonel vžigalnik. Elegantno je položila cigareto v usta in jo prižgala. "Upam da vas ne moti Oliver" je brezbrižno rekla in stopila do naslonjača ki je bil nasproti kavča. Iz torbe ki je bila prislonjena nanj je izvlekla kup spetih papirjev in jih vrgla na mizico pred njima. Usedla se je na stol in izdihnila oblak dima. "Danes zjutraj sem bila sklicana na sestanek k ravnatelju in sicer zaradi učenca ki ne obiskuje mojega pouka čeprav je nanj prijavljen" njen pogled je postajal z vsako besedo strožji. "No kakorkoli za tega učenca sem morala sklicati sestanek čeprav imam danes prosto popoldne in bi lahko počela kakšno bolj koristno stvar od tega..." neomajno je zrla v fanta nasproti nje. Nagnila se je nekoliko naprej nad mizico in z roko potisnila kup papirjev proti njemu "ravnatelj mi je naročil naj ti dodelim kazen. Jutri med uro boš pisal esej in če ga ne boš napisal za zadostno oceno boš suspendiran." njen glas je bil popolnoma resen njen pogled pa se je omehčal. Dlan je še vedno počivala na kupu papirjev "tukaj so vsi zapiski, upam da jih boš pametno izkoristil" zopet se je nagnila nazaj na stol in cigareto prislonila med ustnice. S tem dejanjem je dokazala da ni samo nesramna, brezbrižna, sarkastična,...oseba. S tem je dokazala da je tudi človeška, prijazna in da pomaga če je nekdo v težavah sploh če gre za njenega učenca. Upala je da bo zapiske vzel in jih prebral. Čeprav nista bila v nekem najboljšem odnosu je vseeno upala da mu bo uspelo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Sob Okt 03, 2015 1:02 pm

Navsezadnje ste vi uradna oseba v uradnem prostoru, zakaj se me potem dotikate... Bi ji najraje ugovarjal, a se je odločil, da bo ostal tiho. Tako je bila manjša verjetnost, da si prisluži kakšno kazen. Zmedeno jo je gledal in si mislil svoje. Mogoče je to le njena taktika, kako pridobiti pozornost učencev. Ah ne, gotovo dobi dovolj pozornosti že zaradi vseh tatujev.  Opazoval je, kako si je prižgala cigareto in nekako upal, da mu je ne bo ponudila. Sovražil je kadilce, no vsaj tiste ki so vsakodnevno kadili navaden tobak. Če bi si prižgala kaj bolj opojnega, bi se ji mogoče še pridružil. »Mene prav nič ne moti,« se je zlagal. Mogoče pa bo motilo vas... čez pet let, ko boste pljuvali kri, je dokončal v svojih mislih. »In ni potrebe, da me vikate.«  Nejevoljno se je zazrl v kup papirjev, ki jih je odvrgla na mizico. »Saj ne bi bilo treba.« Nasmehnil se je in z očmi preletel besede na prvi strani. Kazen niti ni bila tako slaba. Eseje je vedno obvladal, sploh take ki jih je dobil kazensko. »Kaj, če bi kar zdajle odpisal ta esej? Ali pa ne, kaj če me kar vprašate. Bom vsaj takoj izvedel ali sem suspendiran ali ne. Pa še vam ne bo treba dekodirati moje pisave.« Upal je, da ji bo predlog všeč. Zapiske je potisnil nazaj proti njej in se nasmehnil. »Prebral sem že učbenik, ki ste mi ga kupili... no, to me spomni, da vam ga moram jutri vrniti.« Gledal je dim, ki se je valil iz njenega cigareta in z roko malce zamahnil po zraku, da se ne bi zakadilo vanj.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Sob Okt 17, 2015 9:15 pm

"Še toliko bolje" je z nasmeškom odvrnila ko ji je povedal da ga kajenje ne moti. No pa tudi če bi ga motilo cigarete ne bi ugasnila. Teh 5 minut bo pa že trpel, navsezadnje je ona zaradi njega trpela 2 uri pri ravnatelju. Na njegovo pripombo o vikanju se je samo nasmehnila in se nato zopet posvetila papirjem. Na njenem resnem nasmehu so se začeli vihati kotički ustnic. Počasi in elegantno se je naslonila zopet nazaj v naslonjalo. Prekrižala je noge in vdihnila dim. "Odločen, samozavest, samovšečen, malček drzen" ga je z mirnim in dokaj tihim glasom opisovala in neprestano zrla v njegove oči. Razmišljala je o njegovem predlogu in se nato dokončno odločila. Razpletla je noge in se zopet naslonila naprej tako da sta komolca počivala na njenih kolenih. V pepelnik je ugasnila cigaret in rekla "če je to tvoja želja jo bom pač upoštevala". Tokrat je ona prijela papirje in jih potisnila na sam rob mize. "Ampak to ne spremeni dejstva da boš jutri pisal esej. Ravnateljeva naročila moramo upoštevati in spoštovati kajne?" to vprašanje je bilo seveda retorično in nanj ni pričakovala odgovora. Počasi je vstala in se pretegnila. "Saj res učbenik pa lahko kar obdržiš" je precej prijazno rekla. Nič čudnega da mu je to dovolila ko pa je bil plačan s šolskim denarjem. Če bi bil plačan z njenim ta učbenik ne bi niti povohal. "No pa začniva...razloži mi pojem kolorizem" počasi se je odpravila proti masivni omari za njeno pisalno mizo. Odprla je vratca pri eni od polic ter premaknila nekaj knjig. Iz teme je na plan potegnila napol prazno steklenico viskija in na mizo postavila dva estetsko izoblikovana kozarca. Vsake od kozarcev je nalila 2 do 3 cm tekočine jo zaprla in nato vse skupaj pospravila. S kozarcema se je zopet napotila proti mizi in enega položila pred Oliverja. Z drugim se je usedla nazaj na naslonjač in pogledala učenca. "Samo kot gesta, znak dobrodošlice...nekaj kar počenemo bunkelnji" je na hitro razložila in naredila kratek požirek.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Čet Okt 22, 2015 10:04 pm

Profesorji so ga že večkrat opisali s podobnimi pridevniki, največkrat  so ga poklicali predrzen mulec in tudi tokrat se vzdevki niso kaj dosti razlikovali. Malček, resno? Kadar so ga imeli za otroka mu je šlo še najbolj na živce. Resda je bil še vedno otrok a veliko bolj mentalno dozorel od povprečnega odraslega čarovnika. Ali vsaj tako je menil sam. »Super,« je tiho vzkliknil, ko je dejala, da bo upoštevala njegovo željo. Končno nekdo, ki ne bo ravnal ravno obratno od njegovega predloga. A hitro si je premislila. »Kaj? Najprej bom vprašan, potem pa še esej?« Zmedeno jo je gledal in se tepel po glavi. Zakaj me vedno zafrknejo. Zakaj se vedno prehitro veselim, prekleto. »No prav, naj bo po vaše. Ampak v prihodnje me ne pričakujete prav pogosto na predavanjih,« je še dodal in se zlonamerno nasmehnil. »Hvala, ampak vam ga morda vseeno raje kar vrnem... no, če se bom spomnil.« Res je sovražil, če so mu drugi kupovali stvari. Ni se počutil dobro kadar je bil komu kaj dolžan, pa četudi se je šlo samo za en trapast učbenik. Ko mu je postavila prvo vprašanje se je nekoliko vzravnal in za trenutek pomislil. Nimam pojma kaj je kolorizem. »Hm, kolorizem je zelo obsežen pojem. Reciva, da je to izražanje z barvo po neki površini?  Pri risanju sta pomembni dimenziji; točka in linija, pri slikarstvu pa barve... se mi zdi.« Odgovor res ni bil popoln. Le na pamet naučen človek bi definicijo tega pojma gladko zrecitiral. Kazalo je, da ga profesorica niti ni zelo natančno poslušala, saj se je pred njim, še preden se je zavedal kaj počne, že prikazal kozarček z nečem alkoholnim. »Me preizkušate?« Ni vedel ali je bolje, če se tekočine ne pritika, ali je bolje da iz vljudnosti vseeno nazdravi. Lahko bi rekel, da ne pijem? Ah ne me basat. »Na dobrodošlico.« Kozarček je vseeno nagnil k ustom in na eks spil brozgo v njem.  
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet profesorice McKinley   Today at 5:34 am

Nazaj na vrh Go down
 
Kabinet profesorice McKinley
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-
Pojdi na: