Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Latest topics
» Bivalni prostori
Yesterday at 10:48 pm by Ludvig Eriksson

» Odsotnosti
Sre Okt 19, 2016 2:09 am by Elizabeth Deravenel

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson

» Spalnica
Ned Okt 09, 2016 11:08 pm by Yū Tooru

» Obvestila
Sob Okt 08, 2016 8:49 pm by Michelle

» Gabrielova spalnica, kabinet
Čet Okt 06, 2016 10:33 pm by Gabriel Gibson

» Chat
Sob Okt 01, 2016 11:11 pm by Jeannie Becotte

» Wanted ads
Čet Sep 29, 2016 10:52 pm by William B. Abel

» Hiša z okolico
Čet Sep 29, 2016 12:48 am by Gabriel Gibson

» Bivalni prostori
Tor Sep 27, 2016 11:59 pm by Elizabeth Deravenel

» Chat
Čet Sep 22, 2016 8:40 pm by Luciano Crawford

» Mnenja
Pon Sep 19, 2016 7:48 pm by Michelle

» Čarovničin tednik
Ned Sep 18, 2016 9:56 pm by NPC

Aktualno

PREROŠKE NOVICE:

Festival zasenčil dogajanje na ministrstvu07.09. 2016
Poletni festival 12.06. 2016
Psihiatrija v težavah30.04. 2016
35. volitve za ministra27.04. 2016

TRENUTNO POTEKA:

Dogodki za Noč čarovnic - več

Lov na buče - 1.11.2016

Share | 
 

 Spodnji prostori

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Spodnji prostori   Sre Jul 22, 2015 9:17 pm

Sprejemnica  – Knjižnica - Jedilnica

V dvorec lahko pridete skozi glavni vhod ali kamin v sprejemnici (kadilnici). Prostor deluje temačno in starinsko. Ob vzhodni steni je mini bar s pijačo in kozarci. V tem prostoru se gosti zbirajo pred in po večerji. V knjižnici lahko najdete izjemno stare knjige o temni magiji. Prostor je pogosto zaprašen, saj ga ne uporablja nihče, razen Oliver med počitnicami. Jedilnica je temačna, uporablja se le v času večerje, za zajtrk pa je primernejša sprejemnica. Za hrano poskrbijo trije vilinci. Dva kuhata, tretji pa skrbi za čistočo in red.

Prostori:
 
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Sre Jul 22, 2015 9:23 pm

DELAIRE

Obnašaj se
, mu je v glavi odmeval mamin glas. V tvojih sanjah ja, je zavijal z očmi in hodil po hodniku do sprejemnice, kjer naj bi pričakali družino Angevine. Hišni vilinec je že dve uri stal pred kaminom in na ukaz čakal, če bi družina slučajno prispela kaj prej. »Alf, bližje h kaminu,« je slišal očeta, ki je pravkar s svojo težko postavo prihrumel skozi vrata. Mali vilinec je v trenutku stopil en prisunski korak bližje in se živčno ugriznil v jezik. Oliver se je ob pogledu očeta postavil poleg vilinca, saj so visoke obiske vedno sprejeli v naprej določeni postavitvi. Mati je sedela v naslonjaču, ki je gledal proti kaminu, oče pa se je postavil poleg nje. Končno so se v kaminu pojavili rumeno-zeleni plameni in v sprejemnici so se znašli njihovi gosti. Oče je takoj stopil naprej in prijateljsko pozdravil svojega pajdaša, mati pa je vstala in priliznjeno pozdravila vse tri. Oliver je še naprej čemerno stal ob vilincu . »Ne morem verjeti, da se to resnično dogaja,« je rekel samemu sebi, Alfu oz. komurkoli, ki bi ga lahko slišal. Njegov oče je začel ponujati konjak, Oliver pa je med tem vsem trem prikimal v pozdrav in se zaigrano nasmihal. »Alf,« je ponovno lahko slišal reči svojega očeta. Vilinec je vedel kaj mora, odskakljal je v kuhinjo, da bi poskrbel za zaključni aranžma večerje. No pa dajmo, si je rekel in stopil k Delaire. Zdelo se je, da vsi pričakujejo, da se bosta ljubeznivo pozdravila. »Kaj boš pa ti pila?« jo je vprašal, saj ji nihče ni ponudil konjaka. Njemu pa tudi ne. V tistem trenutku jo je pograbil za roko in jo odpeljal do mizice s pijačo. »Jabolčni sok?« Predrzno jo je pogledal in v kozarec za sok, do vrha nalil konjak. »Izvoli.« Pijačo ji je pomolil pod nos.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Delaire Angevine
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : tajnica vodje oddelka sekretariata za skrivnosti
Bivališče : london
Število prispevkov : 3332

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Čet Jul 23, 2015 1:02 am
oliver
Zgroženo je pogledala svoje starše in pri tem kozarec maslenuška v njeni roki tako močno stisnila, da se je ta vdal pritisku in se razletel, tekočina pa je stekla na tla in tudi po njej, ampak v tem trenutku ji je bilo za to prav malo mar. Ne bo šla na to prekleto večerjo! Ampak mati je seveda imela okoli nje drugačne načrte, zato je razburjeno skakljala okoli Delairine obleke in pri tem cvilila, da jo je popolnoma uničila. Spodila jo je preobleči se v sobo in Delaire vedoč, da tako ali tako s svojim uporniškim jezikanjem ne bo nikamor prišla, jo je ubogala in dol prišla z brezhibno obleko kraljevo modre barve. Mati je od navdušenja zavzdihnila, Delaire pa se je le spačila. Če že mora na to presneto večerjo, bo pa vsaj poskrbela za to, da jo zagreni vsem udeležencem.  

In tako se je postavila v kamin, čez nekaj trenutkov pa je strmela v popolnoma tuj prostor. Preletela je osebke v prostoru, ki so bili nadvse čudno postavljeni in že ob tem je morala obrvi dvigniti visoko v zrak. Želodec se ji je obračal, ko je gledala vso to "ljubezen" med svojim očetom in Oliverjevim, ter hkrati s prisiljenim nasmeškom na obrazu sprejela ponujeno roko Oliverjeve matere. Šele nato je s pogledom poiskala Oliverja, ter zavila z očmi. Tale večer bo očitno še dolg. Ampak fant se ji je že približal in v tem trenutku bi se najraje pogreznila v tla. Ni bila pri volji, zares ne. Še preden bi mu odgovorila, da bo rabila nekaj močnega, če bo hotela preživeti ta večer, pa jo je ta že odpeljal do mini bara in zgroženo ga je pogledala, ko ji je omenil jabolčni sok. Resno?! Ampak nato je navdušeno spoznala, da se v kozarcu ne nahaja sok ampak... Je bil to konjak? Na dušek je spila polovico kozarca in se zazrla v svojega tako imenovanega zaročenca. "Hvala bogu za tole... Ampak potrebovala ga bom celo steklenico, če želim preživeti ta večer. Ampak Oliver, dejansko si mi ob tem dejanju postal malce bolj všeč." Steklenico konjaka mu je ukradla iz roke, mu ga želela natočiti v prazni kozarec, ampak nato se je premislila. "Če dobro pomislim..." je bolj kot ne rekla sama sebi in s steklenico stopila nazaj proti sredini sobe ter pred vsemi direktno iz steklenice naredila globok požirek. "Dober konjak. Kateri letnik?" je z narejenim zanimanjem vprašala  zbrane, ter zopet naredila požirek. Izraz na obrazu njenih staršev je bil neprecenljiv in zdelo se je, kot da bosta kmalu doživela srčni napad. Obrnila se je nazaj k Oliverju, ter se mu zarotniško nasmehnila. Vedela je, da mu vse skupaj ne diši, prav tako kot njej ne. Stopila je bližje k njemu, ter mu zašepetala. "Upam, da nisi imel v mislih mirne, elegantne večerje, kjer bi si izpovedovala zaročne zaobljube." Malce je postala in nato dodala: "Nisem vedela, da so tvoji starši tako zategnjeni."
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Sob Jul 25, 2015 1:17 pm

Presenečeno jo je opazoval, ko je na dušek spila pol kozarca konjaka ne da bi se pri tem kaj pretirano pačila. »Me veseli,« je prikimal vendar pri tem ni kazal kakega resničnega navdušenja ali veselja. Steklenica je kmalu izginila iz njegovih rok. »Kaj za…« Še preden bi lahko dokončal stavek se je Delaire odločila za popestritev večera. Je bilo sploh kaj drugega pričakovati? Kljub zgroženim obrazom, ko je deklina nagnila steklenico konjaka, pa so njegovi starši ostali precej mirni. Njegov oče se je prisiljeno zasmejal. »Mladi…« odkimaval in nasmihal se je kot, da je vse v najlepšem redu. »To me pelje nazaj v čase, ko smo se znali tudi mi zabavati.« Oliver je videl, da očetu ni ravno po godu, ker se Delaire tako obnaša, a vendar mu je pred drugimi to uspelo odlično prekriti. »Mislim, da je elegantna večerja zadnje, kar sem pričakoval,« je tiho odgovoril in ji pomežiknil. Končno sta se o nečem strinjala. Malce je prhnil, ko je omenila, da so njegovi starši zategnjeni. »Kot, da so tvoji kaj boljši,« ji je odvrnil in iz njenih rok vzel steklenico konjaka nazaj. Natočil si ga je v kozarec namenjen tej pijači in naredil majhen požirek. Samo za sprostitev! Od kar sta imela s spolzgadovko strasten izbruh po tisti zabavi na hodniku, se je odločil, da v njeni družbi ne bo nikoli  več pil. Vsaj ne prekomerno.

Nekaj časa sta stala v tišini in Oliver je umirjeno opazoval starejšo družbo. Pogovora ni vlekel na uho, vseeno pa mu ni ušlo vprašanje o tem kje bosta živela. Res ni želel poslušati trapastih komentarjev o tem kateri dvorec bi bil bolj primeren, zato jih je glasno prekinil: »Kaj če bi o tem, kje bova živela, odločila sama!?« Dlan je položil nekam pod dekletove lopatice. »Ko smo ravno pri tem... morda bi bilo dobro, če ji razkažem prostore.« Na odgovor ni čakal. Delaire je potisnil skozi vrata na hodnik in iz hodnika v knjižnico. »Uporništvo pri mojih ne bo pomagalo, glej da imaš kakšen boljši načrt?« je strogo dejal in kozarec odložil na bližnjo polico v knjižnici. Dvorca ji ni nameraval razkazovati, tudi če bi to želela. V knjižnico jo je peljal samo zato, da jima tam ne bi bilo potrebno šepetati.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Delaire Angevine
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : tajnica vodje oddelka sekretariata za skrivnosti
Bivališče : london
Število prispevkov : 3332

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Ned Jul 26, 2015 5:44 pm
oliver
Očitno je bilo, da s steklenico konjaka ni naredila kakšnega velikega vtisa, Oliverjev oče pa je reagiral, kot da bi bilo vse v najlepšem redu. Ampak seveda Delaire ne bi bila Delaire, če ne bi zinila še nekaj: "Oh, prepričana sem, da ste se v starih časih ravno tako lepo zabavali. Kot sva se zabavala midva z Oliverjem na hodniku Bradavičarke. Upam, da niste pričakovali, da bova čakala do poročne noči." se je zlagala z bleščečim nasmeškom na obrazu in pri tem za dodatno dobro mero pomežiknila Oliverju, ter se ugriznila v ustnico. Mati je zvrnila celotno vsebino svojega kozarca, medtem ko je njen oče streljal grde poglede namenjene le njej. Ob tem se je ponovno posvetila steklenici konjaka, ki je nenadoma izginil iz njene roke. "Hej, vrni mi to!" Začela se je boriti z njegovimi rokami in ko si je končno natočil nekaj tekočine v kozarec, je vendarle prišla do težko pričakovane steklenice. "Moji so naravnost čudoviti, kaj ne vidiš?" je rekla in se posvetila ogledovanju ostalih pijač v mini baru.

Ni želela poslušati pogovora njunih staršev, ampak je bilo več kot očitno, da nad zaroko še niso obupali. Skoraj poskočila je, ko je Oliver spregovoril in še preden bi ponovno izjavila kaj strašansko "pametnega", se je že znašla v knjižnici. Naredila je še en požirek kar iz steklenice, ker resnično ni hotela biti v tem položaju, zato je menila, da malce otopelosti ne bo škodilo. Nato pa se je besno zazrla v svojega tako imenovanega zaročenca, odložila steklenico nekam na polico ter prekrižala roke na prsih. "Aja? Zakaj bi vedno jaz morala imeti v glavi sto prekletih načrtov? Zakaj sam ne zmigaš to leno rit in dejansko kaj narediš? Zadnje čase sem tako ali tako samo jaz tista, ki se ubada z razdrtjem zaroke!" Ni bila presenečena, da se mora pri kovanju načrtov zanesti samo nase. In seveda se s svojim jezikanjem ni ustavila samo pri tem. "Ali pa si se morda uklonil svojim prekrasnim staršem in čakaš na prekleti pom-pom od poroke? Ampak veš kaj Oliver, naj te pomirim - poroke ne bo!" Zakrilila je z rokami in skušala pobrati steklenico iz police, vendar je vse skupaj zgrešila. "Ne skrbi, z Iwanom bova vse rešila, ker sva tako strašansko zaljubljena, da ne moreva drug brez drugega. Moji starši pa bodo nad tem presrečni." Naredila je takšno grimaso, kot da bi pojedla nekaj izjemno slabega in končno ponovno prišla do svoje steklenice. Ampak ni naredila še dodatnega požirka, le trdno jo je stiskala v roki. "Lepo, da se moram samo jaz žrtvovati in le pričakovati dan, ko bom morala Iwanu vrniti uslugo. Medtem pa ti lepo uživaš počitnice, se kregaš s svojo najboljšo prijateljico, skakljaš za Tatiano... Točno, kaj je sploh z vama? Zaradi tebe in preklete zaroke sem izgubila eno izmed boljših prijateljic!" Počutila se je kot prava kraljica drame in očitno je bilo, da ji je vsa ta zaroka že pošteno načela živce. In seveda se je morala na nekoga spraviti - tega krivca pa je našla ravno v Oliverju.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Čet Jul 30, 2015 2:40 pm

Ko je že mislil, da jo bo očetov komentar ustavil pa je dodala nekaj kar je šokiralo tudi njega. Pa saj nisva nič počela… Delaire je govorila tako prepričljivo, da je še sam podvomil v njuna dejanja na hodniku. Bil je pijan, in ne bi se zgodilo prvič če bi pozabil, da sta šla kaj dlje od mečkanja. Kar malo ga je zaskrbelo. Takoj, ko mu je pomežiknila pa je vedel, da je bilo vse izmišljeno. Še sreča! Njune starše pa je to le dodatno razdražilo. Zazdelo se mu je, da so ob tej novici vsi svojo pozornost usmerili zgolj v Delaire. Kot da je le za punco pomembno kaj počne pred poroko, za fanta pa ne. »Nisem ji nič naredil,« je mimobežno rekel ter od sramu stopil nekaj korakov nazaj. Sploh pa ga ni nihče slišal, saj so si zdaj že med sabo izmenjevali čudne poglede. Zmajal je z glavo ob komentarju na to, kako čudoviti so njeni starši in zadrževal smeh. Četudi jo je še tako sovražil pa je moral priznati, da so ga včasih njene besede zelo zabavale.

»Zakaj?!«
se je zadrl nazaj, ter se tako pripravil da ji enkrat za vselej razjasni situacijo. »Si kdaj pomislila, da je meni vseeno, če se poročiva ali ne? Res je, da te raje nikoli več ne bi videl, kot pa da se poročim s tabo, ampak zakaj bi se ukvarjal s tem, ko pa vem, da boš ti naredila vse kar je v tvoji moči, da se me znebiš?« In točno to je Delaire počela. Kljub vsemu pritoževanju je že načrtovala njuno razdružitev. »Pa saj sem vedel, da imaš načrt,« se je zadovoljno nasmehnil, ko je končala. »Ta Iwan, kdorkoli že to je, je tvoj načrt?« Prekleto! Pa sem že mislil da se bo spomnila kaj koristnega, ne pa to, kako zelo je zaljubljena v nekoga drugega. Namrdnil se je ter zavil z očmi, ko se je končno spet prikopala do steklenice. »Če se nočeš poročiti z mano se kar žrtvuj.« Bil je rahlo nesramen, a zakaj bi se ubadal z nečem za kar bo tako ali tako poskrbela ona? Šit sem že pozabil, da ve za Tatiano. Živčno se je prestopil ter odvrnil: »Z nikomer nisem skregan in za nikomer ne skakljam. To kar je med vama s Tatiano sta si pa čisto sami zakuhali,« je povedal ter pobral svoj kozarec s police. »Je to tisti Iwan, ki je bil z Jeannie?« je vprašal takoj, ko se je spomnil, da je nekje že slišal njegovo ime. Prekleti Iwan, povsod se pojavlja. Gledal je Delaire in prisluhnil njenemu odgovoru. Potem pa so  se kar na enkrat odprla vrata knjižnice, kjer se je pojavila Oliverjeva mati. »Večerja bo čez pet minut,« je strogo rekla ter ju mimogrede premerila. Ko je zapustila prostor pa je za seboj (za vsak slučaj) pustila odprta vrata.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Delaire Angevine
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : tajnica vodje oddelka sekretariata za skrivnosti
Bivališče : london
Število prispevkov : 3332

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Ned Avg 02, 2015 9:53 pm
oliver
Gledala ga je tako, kot da bi pravkar padel z lune. Ni mogla verjeti svojim ušesom, zato je globoko nagnila steklenico in izpila dolg požirek. "Vseeno ti je, če se poročiva ali ne? Kakšen čuden bumbar pa si?" Privihala je nos in ga zopet nejeverno pogledala. "Mislim, da si hudo moten... Ne maraš me, prav tako kot jaz ne maram tebe in tebi je vseeno... Moj bog, s kom imam jaz to opravka!" Zopet je zakrilila z rokami, s telesom skorajda naredila polkrog in začela hoditi gor in dol po knjižnici, kot kakšna motena oseba. Očitno je res imela opraviti s čudakom. Čudakom najvišje kategorije. "Oh, poglej ga, najprej reče, da je že obupal in bi si z veseljem nadel poročni suknjič, nato pa že dvomi v moj načrt. Si zelo razdvojena osebnost, Oliver, če lahko tako rečem." Pobrala je eno knjigo s knjižne police in jo začela listat. Načini, kako z napojem pričarati intimno vzdušje. Pobuljila je v črke, nato pa z gromkim glasom zaprla knjigo in jo odložila nazaj na polico. Očitno je cela družina motena. "Iwan je moj bivši. Starši so od nekdaj bili navdušeni nad njimi in z veseljem bi radi videli, če bi na koncu pristala z njim. Celo tako navdušeni so, da bi prekinili zaroko. V njihovih očeh je pač še primernejši osebek za njihovo ljubko hčerko." Namrdnila se je ob zadnjem stavku. Pripovedovala mu je o svojem načrtu, vendar ni vedela točno zakaj. Morda jo je podkurilo ravno to, da je tako dvomil o vsem skupaj. Pa naj... Naslednje njegove besede so jo razjezile. Zares. Zato je stopila proti njemu in prst uperila v njegov prsni koš. "Pazi, da ti ne boš tisti, ki se bo žrtvoval. Po tem, ko bova izdahnila usodni da, te bom zažgala na grmadi. In Jeannie mi je drugače pripovedovala... Edino če se ni mogla upreti tvojemu dolgočasnemu šarmu in ti je že odpustila." Malce je postala, nato pa nadaljevala. "Ne, če dobro pomislim, sem tu jaz žrtev. Nikoli nisem hotela imeti s tabo nobenega opravka. Ti pa si se nekako moral spraviti na Tatiano!" Skorajda zakričala je zadnje besede, tako da se je hitro ozrla proti vratom in pričakovala, da bo zdaj zdaj nekdo vletel. Resnično je pogrešala svojo prijateljico. "Iwan je bil z Jeannie?" O tem ni imela pojma. Ob omembi tega pa ni vedela kako naj se počuti. Po eni strani je bila jezna, po drugi malce razočarana, nato zopet brezbrižna...

In takrat so se vrata vendarle odprla - večerja je bila pripravljena. Zavila je z očmi, Oliverja prijela za roko in ga skorajda zvlekla ven iz prostora, proti jedilnici. V jedilnici, kjer so starši bili že posedeni za mizo, se je tesno privila k Oliverjevem telesu, tako da je bila praktično skorajda v njegovem naročju. "Oli je bil tako zelo prijazen, da mi je razkazal vse prostore in mi pri tem govoril, kako srečna bova skupaj! Tako strašansko romantičen je! Kajne, Oli?" Zažvrgolela je njegov vzdevek in mu na prsih začela risati neviden vzorec. No ja, če je že pristala tukaj, se bo pa malce zabavala. Med njenim osladnim nasmihanjem ji je ena roka zašla na njegov hrbet, kjer je nohte zapičila v njegovo kožo. "Torej, Oli... Se bova usedla?" Od strani ga je pogledala, njen nasmešek pa se je še bolj razpotegnil. Njeni starši so nad njunim "ljubezenskim dejanjem" bili naravnost navdušeni, ampak Delaire je imela drugačne načrte. Vsem skupaj bo zagrenila tole večerjo, Oliverju pa še posebej. Bosta kdaj sploh zakopala bojno sekiro?
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Tor Avg 04, 2015 2:07 pm

Stal je pri miru in se naslonil na polico. Prekrižal  je roke  ter zdolgočasen gledal Delaire. Krilila je ter živčno capljala sem in tja. Dobro je vedel, da jo je razkuril, no pa saj ji je čisto prav, kaj pa sprašuje takšne neumnosti.  »Ahh,« je zastokal in se prijel za glavo. »Poglej! Nočem se poročiti s tabo ampak še vedno raje vidim, da postaneš moja žena kot pa da porabljam čas za to, da prepričujem starše v nekaj s čimer se ne bodo nikoli strinjali!« je na kratko razjasnil. »Večja možnost je da ti premakneš svoje. Verjemi,« je še dodal. Kakšna daljša razlaga o tem zakaj njegovi starši ne bodo nikoli odstopili ni bila potrebna. Kmalu mu je razložila kdo je Iwan in postal je boljše volje. Še vedno pa je resno strmel v njeno postavo, ki kar ni hotela biti na miru. »Ha, moji ne bodo preveč navdušeni  nad tem,« se je zahahljal in pogled uperil v tla. Morda pa ni tako slab načrt, je razmišljal čeprav je globoko v sebi verjel, da se družini ne bosta nikakor razšli miroljubno. Na sebi je začutil prst in ponovno dvignil pogled. »Komaj čakam,« je komentiral njeno sežiganje na grmadi in se nasmehnil. Njenih naslednjih besed ni razumel.  »Pa pusti Jeannie na miru, kaj ima ona opraviti z nama… od kje jo sploh poznaš?« In zakaj mi ni povedala, da se na skrivaj dobiva z mojo  zaročenko? »Oprosti, ker nisem vedel, da sta s Tatiano najboljši prijateljici, ki si nič ne povesta,« se je z obilico sarkazma opravičil. »Ja Iwan je bil z Jeannie, ampak samo na čaju,« je prhnil in se  zasmejal njenemu ljubosumnemu pogledu.

»Ne da se mi…« je bil zadnji stavek, ki ga je izrekel v knjižnici potem pa ga je Delaire že zvlekla ven in pristala sta v jedilnici. Kar na enkrat se je močno stisnila k njemu, da mu ni ostalo drugega kot, da svojo roko nastani okoli njenih ramen. »Kaj se greš?« ji je zašepetal vendar  se je ona že ukvarjala z drugimi.  Morda je to del načrta. Odločil se je, da bo sodeloval. »Ja, gobica,«  je ljubkovalno dejal in ji na lice prilepil kratek poljub. Bljak, še dobro da pride hrana, si je mislil in se trapasto smehljal. Nenadoma pa je v svojem hrbtu začutil njene nohte. »Ne vem, a  bova zmogla?« ji je odvrnil ter jo odpeljal za mizo. Usedel se je zraven nje, saj je bil tudi sedežni red že v naprej dogovorjen.  »In kakšna se ti zdi naša knjižnica?«  je vprašal njegov oče. Vsi pogledi so se ustavili na Delaire. »Daj pusti ju Marcel,« je potem ugovarjala njegova mama. »Morda sta potrebovala samo nekaj časa zase.« Oliver je pogledoval od očeta do mame. Več kot očitno je bilo, da vsi vedo, da sta bila le v knjižnici in si nista ogledala nobenega drugega prostora. Takšno je pač življenje pod to streho, vsi vedo kje  si bil in kam greš.  Med brezupnim klepetanjem in čakanjem na hrano se je naslonil na Delairein stol in s prsti nežno božal njen vrat . Pocufal je celo nekaj malih laskov, ki niso bili na svojem mestu  ter se trudil, da bi izpadel čim bolj zatrapano.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Delaire Angevine
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : tajnica vodje oddelka sekretariata za skrivnosti
Bivališče : london
Število prispevkov : 3332

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Tor Avg 18, 2015 10:36 pm
oliver
i had too much fun writing this d: oprosti ker je prišlo tako dolgo d:

"No, jaz osebno pa še vedno raje izgubljam čas, kot pa da se vdam v usodo!" mu je zabrusila nazaj, ter pogled zapičila vanj. "Kaj se bojiš svojih staršev ali kaj? Ali pa si mogoče tako obupan, ker misliš, da te nobena punca nikoli ne bo marala in hočeš tako izkoristiti možnost, da se boš vendarle poročil? Veš kaj, dobila sem idejo! Zakaj se ne poročiš kar s Tatiano?" Je nesramno dodala in se vprašala če je šla mogoče malce predaleč. Ampak bila je tako besna, razburjena, živčna zato ker se je znašla v tem položaju in mora sedaj reševati vse zadeve. "No shit Sherlock. Tvoja zaročenka je zaljubljena v drugega... hm.. Le kaj bodo starši naredili s teboj? Veš kaj, čisto vseeno mi je." je totalno ignorirala njegovo hahljanje, zavila z očmi in se kujavo usedla na nek starinski stol. Vse skupaj je želela pustiti za sabo. Zares ni hotela vsem navzočim pri večerji razlagati o svojih čustvih, ki pravzaprav niso bila resnična. Ampak nekaj je morala narediti, poroko je morala preprečiti. "Ah, na plesu sva se spoznale. Veliko bolj zabavna je od tebe. Hej, mimogrede, ali sploh poznaš kaj približno podobnega zabavi, ali pa samo težiš drugim ljudem, zasleduješ punce in iščeš primerno obleko za poroko?" Prekrižala je roke na prsih in se sama pri sebi začela spraševati zakaj vendarle ga tako zelo napada. Ampak te misli je hitro odrinila stran. "Oprosti ker nisem vedela, da tečeš za njo, kot kakšen izgubljen psiček." mu je odvrnila. Zares je pogrešala Tatiano. "Prav. In midva sva bila zadnjič samo na kavi." je še pribila ter se globoko v sebi histerično smejala. Kako majhen je bil ta svet. Mora biti prav vsak vpleten v življenje nekoga, ki ga pozna. Hitro je dodala: "Veš kaj, nič ne komentiraj." Prvič je preklela svoj dolgi jezik, ki ni znal ostati pri miru na enem mestu.

"Zabavam se in ti pri tem grenim življenje." je spravila skozi stisnjene zobe, se pri tem butasto smehljala staršem in mu tako na njen način pojasnila kaj počne. Gobica?! Kakšen vzdevek za vraga pa je to! "Oh, a ni ljubek! Moj mafin!" Vzkliknila je, se obrnila proti njemu, ter ga povlekla za lica kot to delajo malemu otroku. Skoraj je prasnila v smeh, ampak se je v zadnjem trenutku zadržala. "Seveda. Let's get this party started." mu je še omenila medtem ko se mu je pustila odvesti za mizo. Od brezveznega blebetanja ji je postajalo dolgčas, dokler ni Oliverjev oče temo obrnil proti njej. "Oh ja, v njej se nahaja veliko uporabnih površin za zabavne zadevice." Pomežiknila je k Oliverjevemu očetu, njena mati pa je pri tem izpustila kozarec vina, da se je ta razletel po tleh . "Oh, oprostite, oprostite. Naša Delaire je precej živahna oseba, potrebuje le enega fanta, ki jo bo znal ukrotiti." Pogled je sedaj zapičila v Oliverja in Delaire je pri tem samo zavzdihnila. Takrat pa je začutila Oliverjevo roko na vratu in v trenutku otrpnila. Kaj za vraga?! Spila je požirek nekega soka (vina jima niso dali, kakšna škoda!), se pri tem odhrkala in se vmešala v pogovor staršev, kako krasna sta videti Delaire in Oliver skupaj. "Oliver je tako zelo čustven človek. Ravno zadnjič se mi je razjokal na rami, ker je umrla prijateljičina sova. Tako zelo je jokal, da se mu je na koncu začelo še kolcati. Ampak sem ga pomirila. Prav imate, sva kakor nekakšna protiutež - on tako zelo čustven, da ga vsaka stvar razneži in spravi v jok, jaz pa močna, stanovitna osebnost, ki ga skuša pomiriti. Kot ustvarjena drug za drugega." Svoj govor je končala z bleščečim nasmeškom pri tem pa pod mizo poiskala Oliverjevo nogo, ter ga močno, grobo stisnila za njegovo koleno. Nagnila se je proti njemu, da bi delovala čim bolj zaljubljeno, pri tem pa mu čisto potiho čez zobe zasikala: "Kaj pa misliš da počneš!? Tace stran od mene!" Seveda je merila na njegovo roko na njenem vratu. Pri tem se je odločila, da se bo še malo zabavala in popestrila večerjo, dokler ne pride hrana in bo izpustila tisto veliko bombo. Ni bilo neznanka, da je Oliverju rada grenila življenje. "Pa tako zelo romantičen je, da mi je ravno zadnjič napisal celo skladbo in mi jo celo zapel! Pri tem mi je prinesel še šopek rdečih vrtnic. Večkrat se sporečeva, ampak potem ko se mi opraviči preko tako sladke pesmi mu enostavno moram odpustiti. Nisem še srečala tako nežnega, romantičnega, občutljivega fanta. Kako krasen je!" Zopet se je prav butasto zaljubljeno smejala, v notranjosti pa se je kar valjala od smeha. Oboževala je te male laži o svojemu zaročencu. Nato pa je končno prišla hrana in Delaire je postala še boljše volje. Bila je sestradana in če je kaj oboževala, je to bila dobra hrana.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Čet Avg 20, 2015 9:04 pm

»Prav! Ti kar izgubljaj čas, jaz pa bom med tem prebral kakšno dobro knjigo.« Sit je bil njenega pritoževanja še bolj pa svojega. Ob vprašanju če se boji svojih staršev je malce bolj mrko pogledal a še preden bi ji lahko odgovoril je že nakladala naprej. Ta se pa res ne zna nikoli ustavit. Ob omembi Tatiane jo je prestrelil s smrtonosnim pogledom in ji avtomatsko pokazal sredinca. Zavil je z očmi in pogled ustavil pri polici na svoji levi. Tako mu vsaj ni bilo potrebno gledati nagnusne zaročenke pred seboj.  »Zabavna se ti zdi?« se je ponovno zazrl vanjo. »Ko boš izvedela v katerem domu je, se ti bo gotovo zataknilo.«  Na široko se je nasmehnil. Gotovo ne ve, da je v pihpuffu.  »Ne, to so moji edini konjički,« je rekel. Od kje ji take blesave ideje? Ljudem je težil samo kadar so oni težili njemu, punc niti približno ni zasledoval še najmanj pa se je zanimal za poroko. Prasnil je v smeh. »Daj no, saj vem da že dolgo nisi pila tako dobre kave,« je dodal kljub temu, da mu je zabičala naj ne komentira.

Avč. Ni vedel, če ga je kdaj kdo takole uščipnil v lice kot ga je zdaj Delaire. Mogoče v prejšnjem življenju? Kako trapasto se je bilo pretvarjati, da sta zaljubljena. Pa saj ne bo nihče nasedel? Skrbelo ga je da se tudi njuni starši pretvarjajo, da jima verjamemo.  Dvakrat starejši, dvakrat pametnejši, bi rekel njegov oče. Pogled je usmeril proti njeni mami, ki očitno ni imela dovolj moči, da bi v roki držala svoj kozarec. »Alf!« Vilinec je ob očetovem vzkliku prihitel v jedilnico in z zamahom počistil steklene koščke na tleh.  »Ne skrbite, saj ima mene, da potešim njene prepogosto pojavljajoče se seksualne želje,« je začel kimati proti njeni mami, ki pa je imela vedno bolj izbuljene oči. Oče mu je namenil grozeč pogled, da je Oliver kar malce okamnel in hipoma utihnil.  Načeli so novo temo, kjer sta bila ponovno v ospredju onadva. Želel je vprašati kdaj bo večerja in tako prekiniti klepet, pa se je ponovno oglasila Delaire s svojimi neumnimi komentarji. Čeprav je natvezla čisto preveč traparij pa se je še kar naprej smehljal in pustil roko počivati za njenim vratom. »Tako je, drug drugega krasno dopolnjujeva. Odličen par sva,« se je strinjal in se ji z obrazom še bolj približal. V nogi je začutil mravljince ki so se izkazali kot posledica njenih nohtov.  Tudi sama se mu je še malce približala, da sta bila videti kot pravi par.  Želel jo je poljubiti na lice pa se je na koncu vseeno zadržal in tako iz skoraj nastalega poljuba ob njen obraz prislonil samo svoj nos ter ga nato kar hitro odmaknil.  »Ti pa zaveži svoj jezik,« ji je tiho odvrnil ko je bil še dovolj blizu njenega ušesa. Roko, ki je spremljala njen vrat je vseeno odmaknil in z njo prijel kozarec pred seboj. Naredil je požirek in z zanimanjem opazoval obraze njunih staršev, ko je Delaire nadaljevala svojo pripoved. »Odpustila si mi, ker sem se po tej pesmi še zjokal... ne vem če bi pri tako zahtevni ženski petje in vrtnice zadostovale,« se je pošalil na svoj račun in na dušek spil sok v kozarcu. Na mizi se je pojavila obilna večerja, prižgale so se razkošne sveče, manjkala je samo še osladna glasba ki bi poudarila romantiko. Oliver je prvič v življenju doma na mizi videl toliko hrane. Odrasli so se zatopili v pogovor ki ga ni uspel slišati, saj so vilice in noži že cingljali ob keramične krožnike. Oliver si je naložil veliko krompirja, saj je bil zadnje čase obseden z njim ter se začel basati kot kak pujs, ki živi le od odvečne zelenjave. Potem si je postregel še s postrvjo, ki je iz krožnika buljila vanj kot da vsak čas pričakuje opravičilo. Ne glej me tako prasica, si je mislil potem pa brez slabe vesti zarezal vanjo. Komaj čakam sladico, z eno roko je ponovno zatlačil krompir v svoja usta z drugo pa previdno potipal žep v katerem je bila še vedno spravljena steklenička odrešenja.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Delaire Angevine
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : tajnica vodje oddelka sekretariata za skrivnosti
Bivališče : london
Število prispevkov : 3332

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Tor Sep 08, 2015 1:39 pm
oliver

"Oh tipičen Drznvraanec! Knjige bodo rešile vse! Cel svet!" se je zadrla nanj, saj ji je resno šel na živce. Verjetno ni bilo nobene osebe na svetu, ki bi jo lahko tako spravila iz tira, kot je to znal Oliver. "Zakaj potem, ko nas mogoče napadejo Jedci, jih ne kar tresneš s knjigo po glavi?" Bedak. Vračala mu je naveličan in grd pogled, dokler ji ta ni pokazal sredinca. "Zares... vedeš se zelo olikano." S kakšnim čudakom me sili družina, da se poročim? To ne more biti res... Ampak še vedno mu je tudi sama pokazala sredinca. Pogled je odmaknil stran od nje, ampak sama ga je imela še vedno zapičenega vanj. Prhnila je ob njegovem komentarju, ki je zares pokazal, kako slabo se poznata.  Zdelo se je, da Delaire o njem ve le par stvari - da je iz Drznvraana, da je prijatelj Jeannie, da ima nekaj s Tatiano, resne probleme s starši.... in da ga ni prenesla. Slednje je držalo kot pribito. "Mogoče me imaš za pošast, ampak naj te razsvetlim Oliver. Prav malo mi je mar, v katerem domu je kdo. Če bi na primer ti bil v Spolzgadu, to še ne pomeni, da bi mi bil všeč." Zares tipično nespolzgadovsko, ampak teli boji med domovi so se ji zdeli naravnost butasti in totalno odvečni. Zakaj je potem bila predstavnica svojega doma? Ne zato, ker bi svoj dom tako zelo ljubila, ampak ker je bila tako zelo ambiciozna in željna moči. Delala se je, da je preslišala njegov komentar o hobijih, saj si je o njem še vedno mislila isto - tip nima življenja. Grdo ga je pogledala in izpljunila: "Ta kava je bila zelo grenka." Nekako je preprečila, da ji rdečica ni obarvala lica, ampak zares jo je bilo sram, da se je tistega večera tako obešala nanj. Oziroma bolje rečeno, sta se obešala na drug drugega. Vse skupaj je želela pozabiti, čeprav ni bilo tako zelo slabo, kot je to trdila Oliverju. Nasprotno. Ampak ali zares pričakujete, da bo nekdo takšen, kot je Delaire, to tudi priznala?

Razen nekaj besednih dvobojev in nekaj njenega blebetanja, se ji je večerja zdela strašansko dolgočasna. "Ubogi vaš vilinec. Smili se mi." je na hitro zašepetala Oliverju, ko se je njegov oče ponovno zadrl na to ubogo bitje. Njena družina vilinca ni imela in hvala bogu za to.  "Ah, ne boste verjeli kaj vsega je naš Oliver sposoben v postelji!" je igrala njegovo igro in se pri tem veselila ob pogledu na materin obraz. Baba zmešana, kaj me pa siliš v poroko s tem nemogočim osebkom! Roko je zakopala v njegove lase in se pri tem delala, da se ljubeznivo igra z njimi, medtem ko je še izdavila: "Vzela sem mu nedolžnost." Pri tem ji je roka zdrsnila proti lasišču blizu zatilja in ga tam močno pocukala. Pri vsem tem pa se je seveda sladko smejala vsem navzočim.  Še preden bi lahko odgovorila na komentar o zavezovanju njenega jezika, se je že odmaknila. Zato si je zopet nadela ljubezniv nasmešek in se naslonila na Oliverja ter ustnice pristavila k njegovemu ušesu. "Če najdeš kakšen drug način kako popestriti to skrajno dolgočasno večerjo, potem te prosim lepo, stori to. Drugače pa..." Njena roka, ki je prej počivala na njegovem kolenu se je pomaknila nekaj centimetrov bolj gor proti njegovem mednožju. "... lahko namesto mojega jezika poskrbiva za pravo akcijo pred tvojimi starši. Le kaj bodo storili svojemu sinu, ko bo tam pred vsemi ob moji roki začel glasno vzdihovati?" Le kaj ji je bilo. Očitno je bilo, da ji je tisto nekaj malo alkohola povsem udarilo v glavo.  Končno se je na mizi pojavila večerja in Delaire je z veseljem zabodla v piščanca. Gledala je proti Oliverju v tisto strašno ribjo glavo, ter pri tem takoj ko je pogoltnila košček piščanca dodala: "Izzivam te, da poješ še glavo... Ali vsaj to nagnusno oko." Skorajda se je pristno nasmehnila, skorajda... Še nekaj časa je tako uživala ob piščancu, ko si je s prtičkom obrisala usta in odložila pribor. "Nekaj vam moram priznati. Zaljubljena sem." Vsi pogledi so se zopet zapičili vanjo. "Mati, poznaš nekoga po imenu Iwan Rowe? Skupaj sva."  Mati in oče sta se zmedeno spogledala, nakar je končno prispela sladica.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Sob Sep 12, 2015 9:16 pm

Njene šale o knjigah, jedcih in kdove čem še, ga niso prav nič zabavale. Poslušal jo je že zato, ker ni imel druge izbire. Lahko bi si sicer zamašil ušesa, a noben urok mu ne bi pomagal izbiti njenega zoprnega glasu iz glave. »Ubogi Alf? Morala bi videti tiste dva v kuhinji.« Če sta sploh še dva. Morda je kateri od napora in lakote kar umrl. To bi mogoče pojasnilo tako pozno večerjo! Priprl je oči ko je Delaire pohvalila njegove sposobnosti v postelji, zraven pa se je samo prismuknjeno smehljal in kimal. Bo že držalo, če ti tako praviš. Nerodno je trznil, ko mu je roke zakopala v lase. Počutil se je izpostavljeno... Zelo neprijetno. Z glavo je sunil v njeno roko, da bi jo odgnal pa ni pomagalo. Nedolžnost? Ni šlo to že malo predaleč? »Ne pozabi omeniti še to, da si me pred tem spremenila v žabo, zato da si me lahko potem s poljubom spremenila v princa.« Po vsem tem kar sta izrekla še pred večerjo je bilo težko reči, da jima starši sploh še verjamejo. Najbolj šokirana je bila le njena mama, ki je  očitno spočela svojo hčer kar brezmadežno. Delaire ga je še naprej izzivala, njene šale pa so postajale vedno bolj predrzne. »Saj si ga ne upaš niti prijeti...« je rekel in upal, da jo bo s tem utišal. Čeprav je spolzgadovka govorila čisto preveč pa ga je vse skupaj kar malo vzburjalo, a ni se ji pustil zmesti.

Med večerjo je bilo vsaj nekoliko bolj sproščeno. Ni se zapletal v noben pogovor s starši. Delaire je pustil čisto na miru in ji malo prikimal kadar mu je kaj zatežila. Na primer tisto z ribo. »Izzivaš me? Zakaj že?« je s polnimi usti vprašal in jedel naprej. Večerjo so pojedli skorja istočasno. V ustih je imel še zadnji kos krompirja, ko je Delaire pred vsemi izpovedala svojo ljubezen do Iwana. Nalašč jo je presenečeno pogledal. »Kaaaaj?« jo je skoraj popljuval. Tudi njegova starša sta se začudeno zastrmela vanjo. Umazani krožniki so v tistem izginili  in v ravno pravem trenutku je preko mize prilebdela sladica. Vse oči so bile usmerjene k Delaire. Čakali so na njen odgovor in pojasnilo. A Alf ne bi bil Alf, če ne bi za to posebno priložnost napravil sladkega ognjemeta. Iz Jogurtove strnjenke v skledi se je začelo kaditi in pokati, oranžno zelene iskre so letele iz sladice in zadimile cel prostor. »Alf!!!« je spet zaslišal očetov glas za dimom na drugi strani mize. Bil je razjarjen. Ognjemeta v tem trenutku ni potreboval. Delaire je imela drugega in slavje je bilo očitno odveč.  Slišal je očeta, kako je odhitel do kuhinje, da bi verjetno kaznoval vilinca. Oliver pa je ta čas vstal in v njegov konjak zlil vsebino stekleničke, ki jo je ves čas hranil v žepu. Upal je, da ga zaradi dima ni videl nihče za mizo. Hitro se je usedel nazaj in prazno stekleničko spet pospravil v žep. Njegova mama je že vrtela palico v roki in odganjala prijeten dim nad mizo. Oče je ves besen iz kuhinje priracljal nazaj. Oliver pa je po čudovitem ognjemetu zaploskal: »Nazdravimo na ta srečni zakon,« dvignil je svoj kozarec brezalkoholne pijače ter vstal. Vsi so ga hladno gledali. »Saj ni mislila resno,« obrnil se je proti Delaire. »Ne upa varati?« je negotovo rekel in še vedno čakal, da bi nazdravili.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Delaire Angevine
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : tajnica vodje oddelka sekretariata za skrivnosti
Bivališče : london
Število prispevkov : 3332

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Tor Sep 15, 2015 2:57 pm
oliver

Namrdnila se je ob omembi še dveh vilincev v kuhinji. Že res, da je bila Spolzgadovka, ampak to še ne pomeni, da je bila tako kruta, da bi kakšnega vilinca zasužnjila. To se ji je v vsakem primeru zdelo nesprejemljivo. "Kakšne pošasti pa ste?" Resno, v le kakšno družino bi prišla, če bi se le poročila z Oliverjem? Tako je bila še bolj odločena, da to zaroko prekine enkrat za vselej. Privoščljivo se je zasmejala, ko je na vsak način hotel odgnati roko iz njegovega lasišča, ampak ni se dala. Uživala je v tem, da mu je povzročala občutek nelagodja. "Ne vem, če sem ravno dekle, ki bi poljubila žabo, ampak naj ti bo. Je pa bilo vsekakor prisrčno, tiste prve najine skupne noči, ko nisi vedel kam vtakniti svojo kačo in ko je bila kača preveč navdušena nad tem, da je prezgodaj..." Morala se je zaustaviti, saj je zaslišala vpitje iz drugega konca mize. "Dovolj!" Očitno se je tokrat moral vmešati še njen oče in njena roka, ki je prej počivala nekje v Oliverjevih laseh, je sedaj brž bila spravljena v naraven položaj pod mizo. Očetov izraz je bil skorajda grozeč in Delaire se je prvič v življenju počutila, kot da je v resnih težavah. Večerja je naprej potekala brez njenih namišljenih zgodbic. Dokler se seveda ni Oliver zopet oglasil. "Greš stavit?" je rekla, dvignila obrvi visoko v zrak  ter mu namenila pogled, ki je obetal polno izziva. Roka ji je zatavala še nekoliko višje po njegovem stegnu in le za moment oplazila območje mednožja. "Počasi, loverboy, si že kaj nestrpen?" Roka ji je odplavala nazaj do njegovega kolena, ga tam dvakrat rahlo potrepljala, nato pa končno roko umaknila stran, medtem ko je zašepetala: "Pustiva nadaljevanje za potem, prav?" Kot da bo kdaj ta potem sploh prišel...  Zgroženo ga je za trenutek gledala, ko se je začel mastiti s tistim krompirjem in ubogo ribo. "Seveda, bodi dolgočasen še naprej." Nejevoljno je vilico skoraj grobo zapičila v presnet piščanec. Ko je glaven obrok končno prišel k koncu, je Delaire že hotela povedati novo zgodbico o Iwanu in njej, vendar še preden je lahko odprla usta, jo je presenetil ognjemet. Kar ni mogla verjeti... Samo sedela je, nato že stala in nemo zrla v prizor. Prekleto! Družini sta besno zrli druga v drugo in Delaire vsega tega ni prenesla več. Zato je opustila misel, da bi v roke vzela svoj kozarec, ampak je pograbila kozarec v katerem je bil konjak, namenjen Oliverjevemu očetu, ter vsebino na hitro zlila vase. Nejeverno je pogledala Oliverja in njegove poizkuse, da umiri strasti. "Oh, še kako sem mislila re..." Besede ni uspela dokončati, saj se ji je pogled začel megliti, počutila se je izredno slabo, kot da bi ji šlo na bruhanje, nato se je prijela za grlo ker jo je tam zelo tiščalo, ter padla po tleh. Še zadnje kar je videla, so bili prestrašeni kriki iz strani obeh družin.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Čet Sep 17, 2015 1:38 pm

Vprašanje, kakšne pošasti so, je ignoriral. Pač taki so in če je dobro pomislil se sam pravzaprav ni veliko razlikoval od svojih staršev. Vilinci tako ali tako niso poznali svobodnega ali vsaj boljšega življenja, zakaj bi se potem obremenjeval? Že tako je bil po očetovem mnenju preveč prijazen z njimi. Delaire si je veliko upala pred svojimi starši, dozdevalo se mu je da ni dobivala dovolj pozornosti saj jo je z besedami danes kar naprej iskala. In končno jo je dobila. Njen oče se je vendarle ujezil in Oliver se je ob njenem izrazu zadovoljno nasmehnil. Gotovo ima z očetom v resnici večje probleme kot kažeta tu. Žal mu je bilo, da je karkoli rekel. Delaire je vzela vse preveč resno in je dejansko tudi svojo roko pomaknila previsoko. Najraje bi ji odgovoril, da ni nič čudnega ker nima prijateljic, če pa gre in spelje vsakega fanta ki ga vidi. A ostal je tiho in se le lenobno nasmehnil ter poskušal ignorirati tudi njeno roko. No, kolikor je bilo to sploh mogoče.

Očeta je bil pripravljen zastrupiti do te mere, da zaspi za par mesecev kot Sneguljčica in morda zaradi šoka in alkohola izgubi spomin. Morda! Na ta morda je ciljal zelo na slepo, saj je bil napoj pripravljen prehitro, da bi deloval tako kot mora. Nikakor ni želel očeta umoriti, čeprav bi prevelika doza strupa lahko povzročila tudi smrt. Pripravljen pa je bil tudi, da se spre z Delaire zaradi Iwana in tako morda razreši bedasto  zaroko, še preden se njegov oče dotakne kozarca.  Vendar… kaj za vraga se dogaja?! Sploh ni opazil, da je očetov kozarec izginil. Tega se je zavedal šele ko je njegova zaročenka padla po tleh. Njena mati je doživela živčni zlom, vsaj tako je bilo videti. Tudi njegova je spustila iz sebe presenečen krik. Oliver pa je samo nervozno pokleknil k Delaire. Imela je zatečeno grlo, torej je spila njegov strup. »Alf!« se je zadrl, podobno kot se je na vilinca drl njegov oče. »Bezoar! Hitro!« Imel je slabi dve minuti, dokler strup ne začne učinkovati tako kot mora. Alf se je izdejanil in kmalu zatem udejanil nazaj. Starši so se v istem hipu že znašli v polkrogu nad njo med tem pa je Oliver vzel bezoar vilincu iz roke in ga zatlačil v njena usta. Vstal je in se vzvratno odmaknil od njenega telesa, da sta lahko njuna starša stopila bližje. Poslušal je ihtenje njene mame, klicala jo je po imenu ostali pa so bili več ali manj tiho.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Delaire Angevine
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : tajnica vodje oddelka sekretariata za skrivnosti
Bivališče : london
Število prispevkov : 3332

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Pet Sep 18, 2015 8:53 pm
oliver
Vse je bilo črno in mislila je, da je vsega konec. Kako ironično je bilo, da je umrla ravno na tej bedasti družinski večerji in to pred Oliverjem! V mislih se je skorajda histerično smejala. Je bilo to ta kraj kamor si šel po smrti? Velika črna praznina? Bilo je zelo dolgočasno. In nato se je nekako zavedla, da lahko odpre oči, ter tako zrla v šokirana in zaskrbljena obraza staršev. Kaj za vraga se je zgodilo? Ko sta se oba starša prepričala, da je Delaire živa in no ja, dokaj zdrava, sta se obrnila proti Oliverjevim staršem. Sledila je le delčkom besed, od tega kako si drznejo storiti kaj takšnega, pa do tega, da jo je Oliverjeva družina hotela zastrupiti. Kar malo lažje ji je bilo po srcu, ko je ujela naslednje besede, ki so nekako govorile o tem, da je prijateljstva med družinama konec in da lahko gre poroka k vragu. Dobesedno. Začutila je roke, ki so ji pomagale na noge in skupaj s starši je stopila v kamin, da so tako lahko nemudoma odšli domov. Niti toliko se ni potrudila, da bi še zadnjič s pogledom poiskala Oliverja. Počutila se je slabo in verjetno bo morala dan ali dva preživeti v Sv. Mungu.  

the end
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Spodnji prostori   Today at 12:03 am

Nazaj na vrh Go down
 
Spodnji prostori
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-
Pojdi na: