Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Latest topics
» Sophie Watson
Today at 12:59 pm by Sophie Watson

» Bivalni prostori
Pon Okt 24, 2016 8:16 pm by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Sre Okt 19, 2016 2:09 am by Elizabeth Deravenel

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson

» Spalnica
Ned Okt 09, 2016 11:08 pm by Yū Tooru

» Obvestila
Sob Okt 08, 2016 8:49 pm by Michelle

» Gabrielova spalnica, kabinet
Čet Okt 06, 2016 10:33 pm by Gabriel Gibson

» Chat
Sob Okt 01, 2016 11:11 pm by Jeannie Becotte

» Wanted ads
Čet Sep 29, 2016 10:52 pm by William B. Abel

» Hiša z okolico
Čet Sep 29, 2016 12:48 am by Gabriel Gibson

» Bivalni prostori
Tor Sep 27, 2016 11:59 pm by Elizabeth Deravenel

» Chat
Čet Sep 22, 2016 8:40 pm by Luciano Crawford

» Mnenja
Pon Sep 19, 2016 7:48 pm by Michelle

Aktualno

PREROŠKE NOVICE:

Festival zasenčil dogajanje na ministrstvu07.09. 2016
Poletni festival 12.06. 2016
Psihiatrija v težavah30.04. 2016
35. volitve za ministra27.04. 2016

TRENUTNO POTEKA:

Dogodki za Noč čarovnic - več

Lov na buče - 1.11.2016

Share | 
 

 Dark time of my life

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Tatiana Ukhov
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : profesionalna igralka quidditcha
Bivališče : Barcelona, Španija & London, UK
Žival : sova Sky in pes Butterfly
Število prispevkov : 1462

ObjavljaNaslov sporočila: Dark time of my life   Tor Jul 21, 2015 9:20 pm

waiting for Emma ^^

Kriki... Bolečina... Njena glava je bila težka kot svinec in čeprav si je želela odpreti oči, ji nikakor ni uspelo. "Tatiana,... Tatiana,..." je nekdo ponavljal njeno ime, vendar glasu ni prepoznala. Niti ni bila prepričana, komu ta glas šepeta. Ime ji je bilo tuje. Želela je kričati, da ga vseeno sliši, vendar iz sebe ni spravila niti besedice. Piskanje... "Predolgo je že tako. Ne vemo kako bo," je ponovno zaslišala. "Hej, ne obupajte nad menoj!" je še vedno želela kričati, vendar njene oči so bile še vedno pretežke, da bi jih odprla, njena usta pa kot zalepljena. In ta tema pred njenimi očmi je bila že zastrašujoča. Nekdo je prepeval. Pesem je bila žalostna in je kar parala srce. "Zbudi se. Moraš se zbuditi." je ponovno slišala. Saj si je želela, ampak ko je bil spanec tako prijeten. In to je bil spanec brez sanj. Razen občasnih zavedanj realnost, je spala miren spanec in prav nič ji ni manjkalo. Bila je spokojno mirna...


***


Končno ji je uspelo odpreti oči, vendar je pred seboj videla samo sivino. Njene oči so potrebovale nekaj trenutkov, da se navadijo na svetlobo in ugotovila je, da zre v sobo sumljivo modre barve in smrdelo je po zdravilih. "Budna si!" Krik je kar zažagal skozi njena ušesa in možgane in še preden se je dodobra zavedala, jo je nekdo že divje grabil okoli vratu in trudila se je izviti, pa čeprav so bile njene kosti v krču in ni bila ravno sposobna silovitih gibov. Oseba moškega spola je navdušeno zrla vanjo in na hitro je lahko ocenila, da je nekaj let starejši od nje. Imela je suho grlo, vendar kljub vsemu ji je uspelo odpreti usta in hripavo vprašati: "Ali te poznam?" Presenečenja na fantov obrazu se v tistem trenutku ni dalo opisati in šele takrat se je z grozoto zavedala, da ne ve niti svojega imena, kaj šele človeka, ki je prisoten ob njeni postelji. Rekel ni ničesar več. Ko je končno odprl usta, pa so se vrata sobe odprla in vstopila je ženska v smešni uniformi. Lahko je ugotovila, da to more biti medicinska sestra. Aha, torej sem v bolnišnici, se ji je posvetilo v mislih, še preden je uspela zastaviti to vprašanje komurkoli iz med navzočih. Sestra je nekaj mrmrala in fant je kmalu izginil. Pogledala je žensko. "Kaj se je zgodilo?" Njen glas je bil še vedno močno hripav in z očmi je iskala vodo ali karkoli, kar bi lahko popila. Bila je izčrpana, pa čeprav je bila budna šele nekaj minut. Kako dolgo sem sploh spala? In zakaj? Kljub vsem naporom, so njeni možgani očitno še premogli osnovne funcije, kar jo je veselilo, saj je imela v tem trenutku več vprašanj kot odgovorov nanje. Naslonila se je nazaj in skrbelo jo je, če se sploh spominja česa. Kako ji je ime, ni vedela. Zakaj je tukaj tudi ne. V tistem trenutku jo je zgrabila panika in poskusila je vstati iz postelje. Pred očmi so ji divjali določeni prizori, ki pa zanjo niso imeli smisla. Še preden se je lahko ustavila, pa je v nogi čutila pekočo bolečino in omahnila je nazaj. Ponovno je spala. Oči je odprla, ko je bila v sobi trda tema, vendar je vseeno čutila prisotnost še nekoga. "Moreš mi pomagati," je samo rekla in medicinska sestra, ki je bila v sobi že prej, je prižgala lučko ob njeni postelji. Zrli sta ena v drugo in samo želela si je lahko, da ji bo ta na videz prijazna ženska pripravljena pomagati.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Emma NilssonBivališče : Švedska
Število prispevkov : 146

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Sre Jul 22, 2015 5:00 pm

Minil je dober teden od kar je Emma dobila pismo, ko je Emma spet prebrala stavek, ki je bil zapisan z odebeljeno: Praktični pouk in izpit bo opravljala med triindvajsetim ter tridesetim marcem 2013. Pismo je bil poziv na prakso, ki jo bo opravljala nekje v Rusiji. Emma se je ob prejetem pismu zgrozila. Praksa je bila najpomembnejši del izpita, da opraviš tečaj za medicinsko sestro in dekle na to ni bilo niti malo pripravljeno. Nilssonova je zagrabila star kovček, oblekla je najdebelejše krzno, kar ga je premogla njena omara ter se odpravila navzdol po ulici Berlina. Prišla je do javnega stranišča in se nenadoma znašla pred bolnišnico Sv. Vladimirja. Okrog nje se je razprostirala bela pokrajina Rusije.
***

Prišel je klic na poziv. Emmin prvi poziv od kar je bila tu na praksi. Stekla je po hodniku, saj si je res želela opraviti ta izpit. Tekla je in tekla do urgence. Nasproti je že srečala bolniško posteljo Na postelji, ki se je lahko premikala je ležalo mlado dekle. Bilo je kakšnih osem do deset let mlajše ob nje. Ob postelji je bil moški, ki je izgledal nekje podobnih let kot bolnica. Pomagala mu je potiskati posteljo do sobe. Potem je iz sobe hitro napotila moškega in poklicala zdravnika. Skupaj sta poskušala dekle oživeti s pomočjo nekega uroka. Zbudi se, zbudi se, je momljala sama pri sebi, saj je na bolnici videla edinstveno priložnost, da ji pomaga pri ozdravitvi in mogoče še predčasno konča izpit in se poda v stanovanje v Berlinu, ki ga je kupila pred dobrim mesecem (saj je tam opravljala tečaje) ali pa nazaj na družinsko posestvo na Švedskem. Opazovala je, kako zdravnik izvaja urok, ki ga je slučajno znala tudi sama. "Preživela bo," je dejal zdravnik in pospravil palico nazaj v žep halje, "a potrebno bo veliko nege, sestra... vi ste nova tečajnica?". Emma je prikimala. Zdravnik se je nasmehni: "Potem je tole izvrstna priložnost, da se izkažete!". Stopil je skozi vrata, noter pa vstopil moški, ki je bil ob dekletu že prej. "Kmalu se bo zbudila, ne skrbite. Kako pa ji je ime?" ga je vprašala ter krpo pomočila v vodo in jo položila na čelo dekleta. Fant ji je povedal, da je dekle na postelji Tatiana. Vprašala je še: "V kakšni povezavi pa ste z njo?". Odgovoril ji je, da je Tatiana njegova sestra.  Potem je stopila v kabinet uslužbenk po še nekaj obkladkov, v tem času pa se je Tatiana zbudila. Prvotno vznemirjene fanta se je kasneje prevesilo v razočaranje. Dekle ga ni prepoznalo. O tem je Emma brala, a ni vedela pri kakšnih boleznih ali poškodbah se to lahko zgodi. Morala bi ga prej posvariti, si je očitala v mislih pa je že odštevala točke na izpite zaradi malomarnosti do svojcev. Fant ni odgovoril. Opazila je njegov prijem za njeno roko. "Oh, ne skrbi. Vse bo v redu," je odgovorila in ji popravila blazino. Takrat pa je Tatiana poskušala vstati. "Raje ne poskušaj..." presenetil jo je njen ponoven spanec, "Ampak vse bo v redu, ne skrbi." Pogledala je mladeniča: "Prosim, pustite jo samo. Potrebuje počitek. Sporočila vam bom, kako je z njo. In vse bo v redu.". O tem ni bila popolnoma prepričana, saj je bila lahko izguba spomina zares dolgotrajna.  Potem je nekaj časa stala pri vratih in jo gledala, kako je tako brezskrbno spala. Čez nekaj časa je stopila do zdravnika in mu povedala, da je spet zaspala. Ta ji je svetoval, naj samo skrbi zanjo. Tako si je prinesla stol in ob njej sedela. V sobi sta bili le ona in Tatiana, saj je bila sosednja postelja prazna.
***

Čez dobro uro je dekle spet odprlo oči. Emma je med tem časom brala že šesti izvod neke bunkeljnske revije v kotu sobe, kjer je le rahlo svetlobo dajalo okno, zato ni vedela točno koliko časa je potekal njen globok spanec. Med spancem ji je nekajkrat zamenjala obkladek.  Emma je prižgala luč ob njeni pacientki. Nasmehnila se ji je: "Ti pa res rada spiš!". V smehu je poskušala delovati kar se da prijazno, saj je vendarle šlo za njen poklic in njeno nadaljnjo službo. Ponudila ji je kozarec z vodo in pospravila revijo v omarico. "To je, če ti bo kdaj dolgčas," je dejala, ko se je Tatiana šele prebujala. Njen nasmešek je počasi zbledel. V svetlobi je potem opazila, da je ura že skoraj šest, ko bi se ji naj nehal delovnik.  "Seveda, zato sem tukaj," ji je odgovorila in ji mežiknila.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Tatiana Ukhov
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : profesionalna igralka quidditcha
Bivališče : Barcelona, Španija & London, UK
Žival : sova Sky in pes Butterfly
Število prispevkov : 1462

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Sob Avg 01, 2015 8:21 pm

Minilo je še nekaj dni, ko se je Tatiana končno spet bila pri sebi in je celo sedela v postelji. Ravno je jedla čokoladni puding, ki ji je bil sicer najljubši, ampak se tega sedaj seveda ni zavedala. Prav uživala je, ko so se vrata odprla in ponovno je v sobo prišla tista prijazna sestra, katerega imena še ni vedela. Prijazno se ji je nasmehnila in na zobeh je imela še vedno čokolado. »Zdravo,« je pozdravila. Odložila je prazno posodico od pudinga in se namestila še nekoliko višje. S to sestro se je sedaj počutila še najbolj domače, saj ji je obljubila pomoč in Tatiana ji je bila za to hvaležna kar najbolj. Vsi njeni sorodniki so ji šli na živce, saj je vedela da jo poznajo in živciralo jo je, ker se ona njih ni spomnila. »Kako si danes?« jo je nato vendarle še vprašala in upala, da bo sedla. »Ali imaš morda trenutek? Tukaj mi je res dolgčas in res sem osamljena,…« Njen glas je bil lomljiv se in proseč. Bilo ji je nerodno, ampak navsezadnje pa je bilo samo vprašanje in še vedno ji lahko reče ne. »Prijatelji in sorodniki so mi prinesli nekaj osebnih stvari in celo moje dnevnike, v upanju da bi se česa spomnila, ampak jaz se ne spomnim ničesar. In nihče mi ne želi povedati, kaj se mi je zgodilo. Vem, da ti veš. Prosim, povej mi.« Sama je imela občutek, da je bila napadena in je nihče ni želel soočiti s to težko se resnico. Zamišljeno je nato vzela v roke dnevnik, na katerega je prej pokazala, vendar nobeden iz med zapisov ni kazal na to, da bi imela kakršnekoli sovražnike ali vsaj 'ne – prijatelje'. Zapisi so samo omenjali fanta ali moškega po imenu Charlie, ki se tukaj še ni oglasil in v katerega je bila očitno na smrt zaljubljena (čeprav ga je videla na sliki in se ji ni zdel nič posebnega), brata Aleksandra in to je bilo to. Nobenih prijateljic ni bilo omenjenih, zgolj nekaj sošolk, pa še te je v svojih zapisih samo opravljala. »Zdi se mi,« je nato zamišljeno nadaljevala, »da tukaj še nekaj manjka. Nekaj pomembnega. Nekaj kar so vsi spregledali in jaz se ne morem spomniti kaj. Zanimivo pa je, da se mi je pred kratkim v misli pojavil spomin, za katerega sem prepričana, da je resničen, ampak ga ne znam umestiti ne v prostor, ne v čas.« Saj ni vedela, zakaj ji to vse razlaga, ampak zdelo se ji je, da ji sogovornica rada prisluhne in bi ji tudi rada pomagala. »Sicer pa,… Kako ti je ime?« Tikala jo je in šele sedaj se je tega zavedla. »Joj, oprosti. Tikam te. Avtomatsko, saj sem prepričana, da si mi blizu po starosti in,…« Obmolknila je in odložila dnevnik nazaj na polico. Tudi slike, ki so ležale zraven, ji niso povedale veliko. Zmajevala je z glavo in postajala zamorjena.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Emma NilssonBivališče : Švedska
Število prispevkov : 146

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Čet Avg 06, 2015 4:27 pm

Emma je bila na praksi že slab teden. Skrbela je za Tatiano in še dve dekleti. Prvi so se odštevali trenutki življenja, obolevala je namreč za neko hudo boleznijo, katero naj bi dobila ob obisku Azije v ne čarovniškem svetu. Nilssonova je opazila, da je pri njej na vprašanju potrpežljivost in prijaznost. Ob njej je pogosto stal sodnik ob izpitu. Emma je z bolnico ravnala izredno prijazno, da bi ji sodnik prištel čim več točk. Druga je pred nekaj dnevi hudo padla iz metle. Ob tem je sprožila še plaz, tako je bila zdaj vsa premražena. Tu je bila še Tatiana. Ob njej nikdar ni bilo sodnika, a jo je pripravnica vseeno obiskovala in zanjo skrbela zelo dobro.

***

Ko je tisti dan prišla v bolniško sobo se je nasmehnila. Bila je nedelja, zato je bilo na hodnikih polno različnih obiskovalec. V sobo je odnesla posteljnino. Presenetilo jo je, da ni nihče obiskal Tatiane. "Živijo. Ti nimaš nikogar?" je vprašala, ko je položila prineslo blago na mizo ob steni sobe. Za hip je uzrla pokrajino skozi okno. Belina ob belini je dajala kontrast temnemu nebu, kateri je bil značilen za severne dežele. "Jaz sem dobro, malo utrujena, ampak v redu. Kako si ti?" jo je prijazno vprašala in obstala ob steni ter jo gledala. Sedla je na stol in ji odvrnila, da ima vsekakor čas, saj česa pametnejšega tu na praksi seveda ne more delati. Potem je nekaj časa molčala. Zdravnik in njeni sorodniki so ji naročili, naj ji ne pove, kaj se je zgodilo. Ampak Tatiana si zasluži vedeti.  "Res vem, Tatiana. Ampak mogoče je res bolje, da ne izveš... Se res ničesar ne spomniš?" je odgovorila premišljeno. Emma je vedela, da ima Tatiana prav. Njena družina je po vsej verjetnosti zamolčala dogodek, ki jo je prinesel v bolnišnico. Ni odgovorila. Ni vedela, kako ji naj odgovori. Tako zelo se ji je smilila. "Emma sem," ji je ponudila roko. Na prsih je sicer imela značko z imenom, a sestra ni bila popolnoma prepričana, da Tatiana po izgubi še lahko bere. "Tatiana, vsekakor se lahko tikava. Sploh sem starejša le nekaj let, mi ne izgleda?" je odgovorila in jo poskušala spraviti v boljo voljo. Emmin pogled se je ustavil na polički, kjer je hranila slike. Zaznala je že znane obraze, sicer nekaj let mlajše, ki so jo že prišlo obiskat v bolnišnico.  
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Tatiana Ukhov
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : profesionalna igralka quidditcha
Bivališče : Barcelona, Španija & London, UK
Žival : sova Sky in pes Butterfly
Število prispevkov : 1462

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Čet Avg 20, 2015 11:29 pm

Oddahnila si je, ko je videla, da je Emma razpoložena za pogovor, saj ji je bilo v vsej tej samoti že res dolgčas. »Vedno prihajajo obiski,« ji je odgovorila na vprašanje, pa čeprav so res prišli bolj redko. »Ampak vsakič, ko jih ne prepoznam, se zdijo tako žalostni in razočarani in potem jih enostavno prosim naj odidejo. Zadnje čase zato prihajajo vedno manj, kar mi tudi ustreza. Mogoče se bo slišalo kruto, ampak… Ne prenesem jih. Spominjajo me na del življenja, ki sem ga živela prej in jaz se ne morem spomniti niti vsakršne najmanjše podrobnosti. Ves čas mi govorijo, da me imajo radi, da me pogrešajo in da je čas, da se vrnem domov, ampak jaz ne čutim nič do njih. Nič. Za mene so to neki neznani obrazi, ki me hodijo gledat, kot da sem v živalskem vrtu.« Besede so kar bruhale iz nje in, ko je enkrat začela se več ni mogla ustaviti. »Vem, da so oni edino kar mi je ostalo, ampak enostavno se z njimi ne znajdem.« Emma je sedla ob njeno posteljo in Tatiana je bila tokrat odločena, da je ne izpusti iz sobe brez odgovorov. Glede Emme je namreč že ugotovila to, da se rada izmika, vseeno pa je videti da je željna odgovoriti na vsa njena vprašanja. Ampak počasi. »Sicer sem pa v redu, se mi zdi, hvala ker vprašaš. Vsaj glavobolov več nimam tako strašnih, pa čeprav mi gre ta neumna preveza na glavi že res na živce. Sem mislila, da čarovniki ne potrebujemo vseh teh bunkeljskih pripomočkov.« Sicer je bila tudi sama bunkeljske krvi, ampak manj ljudi kot je to vedelo, bolje je bilo zanjo. Med tem je segla v roke Emmi, ki se ji je končno predstavila in njen stisk roke je bil res prijateljski in Tatiana se končno po sto letih ni počutila osamljene ali na kakršenkoli način zaznamovane. Pogledala je sogovornico naravnost v oči, saj je bila pripravljena na resnico. Že dlje časa je bila pripravljena. »Emma, vem da veš. Že nekaj časa vem, da veš. Prosim…« Čutila je, kako se ji v očeh spet nabirajo solze in začela je silovito mežikati. »Vsi ravnajo z menoj, kot s porcelanasto lutko, ki se lahko vsak hip zlomi. Ampak čutim, da sem močnejša. In čutim, da morem vedeti kaj se mi je zgodilo. Edino česar se spomnim, je zgradba. Stara, opečnata zgradba, pred katero stojim in nato se njena vhodna vrata odprto. In takrat se moj spomin zaključi. Kje se nahaja ta zgradba, nimam pojma. Prav tako tudi ne, kaj sem tam počela, še najmanj pa se spomnim kdo je odprl vrata in izstopil. Spomin se tako hitro zaključi kot se tudi začne in najbolj zanimivo od vsega je, da se mi spomin pojavlja samo ko sem budna. Upala sem, da bom nekoč vsaj sanjala nekaj o tem, ali pa da bi sanjala karkoli, ampak je moj spanec vedno brez sanj. Samo črno in tema.« Še enkrat je obupano pogledala Emmo. »Zato te res prosim, da mi poveš karkoli veš. Obljubim, da te ne bom izdala ali sploh komurkoli omenjala, da karkoli vem. Ampak predolgo sem že tukaj. Čas je, da začnem odkrivati svojo preteklost in se spomnim kdo sem bila včasih. Ker, živeti v temi in brez spominov je, naravnost grozljivo.« Razmišljanje jo je spet nekam poneslo in zamišljeno je opazovala mestni vrvež, ki ga je lahko videla skozi okno. Vsi ljudje so nekam hiteli in čeprav so verjetno bili polni skrbi, so ji v primerjavi z njo delovali povsem brezskrbni. Zavzdihnila je. »Res pogrešam že naravo in izhod iz te neumne sobe. Vse je sterilno in vse kar vonjam je… Dejansko bolnišnica.« Ni se želela smiliti sama sebi, zato se je raje ponovno posvetila prijetnejšim temam in prav kmalu se je nasmejala, ko sta z Emmo ugotovili, da po letih res nista toliko razlike. »No, hvala da te lahko tikam, čeprav sem te že prej. Res mi deluješ zelo mlado, komaj kaj starejšo od mene in zato mi je to vse skupaj lažje prenašati. Pogovarjati se z nekom, ki ne govori ves čas 'Joj kako si bleda,' in 'Upam, da se boš kmalu spet česa spomnila,' je res osvežujoč.« Hkrati je sledila njenemu pogledu, ko se je le – ta ustavil na slikah. »Moja družina. Oziroma tako vsaj pravijo.« Slike so ji šle na živce in najraje bi jih zamenjala z rožami ali pa kar z ničemer.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Emma NilssonBivališče : Švedska
Število prispevkov : 146

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Pet Avg 21, 2015 12:46 pm

Emmin nasmešek je počasi zbledel. Tatiana se ji je zares smilila. Bila je tako osamljena in tako zelo ne svobodna. Bila je skoraj pritrjena na posteljo. Emma je že sedela na njeni postelji. Gledala jo je v oči in se čudila, koliko besed lahko brez premora spregovori to mlado dekle. "Oh... to lahko urediva! Ampak, preden odidem me spomnim, da ti jo spet privežem okrog glave, da ne bodo ljudje v belih uniformah preveč zateženi," ji je odgovorila in se nasmehnila. Odvezala ji je belo prevezo, za katero še sama ni vedela, zakaj jo sploh more nositi. Oddahnila si je, ko je videla, da pod prevezo ni rane. Na Tatianino prosjačenje, da bi rada vedela resnico, Nilssonova sprva ni odgovorila. Pogled z njenih oči se je nenadoma usmeril v posteljnino postelje. Vedela je, kako se lahko v bolnišnici trpi. Takrat pa jo je doletela ideja. Vstala je iz postelje. Z glave je snela pokrivalo, ki naj bi pripadalo sestram. Zavihnila si je rokav, na katerem je bil znak bolnice, kjer je opravljala prakso. "Za tole me boš morala na izpitu oceniti z najboljšo oceno!" je dejala v smehu, ko se stopala proti vogalu sobe, kjer je stal voziček. "Pridi! Greva ven. Vse ti bom povedala, a boš morala molčati pred drugimi," ji je odgovorila in ji pomignila. Pomagala ji je sesti na voziček. Segla je v omaro poleg postelje in iz nje povlekla najbolj debelo zimsko bundo. Med tem, ko je oblačila se ji je nasmehnila in ji mežiknila v odgovor o tikanju in o njeni prijaznosti.
***

S strahom, da bi ju kdo prepoznal, je Emma potiskala voziček do vhodih vrat, pred katerimi je še nekaj dni nazaj stala v navadnih oblačilih, čakajoč na mentorja njenega pripravništva. Skozi vrata za čuda ni zapihal hladen severnik, ki je bil običajen za ta čas v Rusiji. Skozi oblačke je rahlo kukalo sonce. Nilssonova je voziček potisnila vse do klopi tik ob steni bolnice in v zavetrju. Sedla je na klop in glavo obrnila proti Tatiani. "Stvar je v tem, Tatiana... nihče dodobra ne ve, kaj se je sploh zgodilo. Lahko ti povem le kaj vem in kar naj bi se zares zgodilo... zelo pa bi mi tudi koristilo, če bi se lahko ti vsaj poskušala spomniti česa... čeprav bo to zelo težko, verjamem," je začela. Zajela je zraka in povedala resnico: "Tatiana, pripeljali so te pred nekaj dnevi. Nekdo naj bi vate usmeril zelo močan urok. Skoraj neozdravljiv urok... Zaradi tega se ne spomniš ničesar... nihče pa ne ve, kdo je to zares storil. Ti si bila edina priča in ob tem tudi žrtev dogodka... Vsaj tako mi je znano." Nilssonova se je vprašala, če je sploh prav, kar počne.


Nazadnje urejal/a Emma Nilsson Ned Okt 04, 2015 12:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Tatiana Ukhov
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : profesionalna igralka quidditcha
Bivališče : Barcelona, Španija & London, UK
Žival : sova Sky in pes Butterfly
Število prispevkov : 1462

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Sre Sep 16, 2015 1:59 pm

Ko jo je Emma končno osvobodila obveze, je Tatiana nekoliko lažje zadihala. Prej se ji je zdelo, da jo okoli glave ves čas nekaj veže in ji celo zatira dostop vseh občutenj do možganov. Neumne misli, ampak bile so realne. »Najbrž so tudi moji lasje potrebni precejšnjega pranja kajne?« je še vprašala in si otožno potipala svoje dolge lase. Ko je tako dolgo Emmo gnjavila, da ji končno pove resnico, se je le – ta končno omehčala in celo odhod na zrak je prejela. Bila je popolnoma navdušena in že je začela iz sebe vleči odejo s katero je bila pokrita in z navdušenjem opazovala voziček, ki ga je pripeljala njena najljubša medicinska sestra tukaj. Čez nekaj trenutkov je že sedela v udobnem vozičku, na sebi je imela debelo bundo, na noge pa si je zvlekla debelo podložene čevlje, čez noge pa si je dala še odejo. Sedaj je bila pripravljena in vsa žarečih oči je čakala, da končno zavoha še svež zrak in ne samo medicinskih pripomočkov in zdravil. »Hvala,« se ji je še zahvalila in že sta bili na poti ven.


***


Ob odhodu skozi glavna vrata, je obema nekoliko zastal dih, tudi Tatiana ni bila prepričana, če so ji sploh dovoljeni izhodi in prav verjetno sta si obe oddahnili, ko nista srečali nikogar poznanega. Pokrajina zunaj je bila čudovita in je kar jemala dih. Vse je bilo zasneženo, kot je za ta del Rusije tudi v navadi, presenetljivo pa je bilo, da ni bilo tako hladno, kot so običajne zime tukaj. Emma je sedla na klop nasproti Tatiane in Tatiana je vsa napeta čakala. Sedaj bo verjetno izvedela vsaj del tega, kar jo tako zanima. Pozorno je prisluhnila pripovedovanju in zdelo se ji je, da se ji v grlu nabira nek cmok. Težko je požirala in postalo jo je strah. Vsi njeni strahovi so se uresničili. Nekdo ji je res hotel nekaj slabega in to je delno povezovala tudi s tistim spominom, ki ga ima glede opečnate zgradbe in nekoga, ki stopi ven. Tiste osebe se še vedno ne spomni. Ne spomni se niti ali je bila ena, ali jih je bilo več. Nič. Tema. Nekajkrat je vdihnila, da se je zbrala, nato pa rekla: »Ničesar več se žal ne spomnim. Samo tiste zgradbe in odpirajočih se vrat in potem mi spomina kar zmanjka. Mislim, da je nekako povezano s tem in dejansko sem se tega najbolj bala. Nekdo mi hoče nekaj slabega in kar je najhujše… Ta oseba lahko celo hodi na obisk in se pretvarja, da je vse v redu, med tem ko me je ravno ona napadla.« Njeno dihanje se je ponovno stopnjevalo in loteval se je je panični napad. Poskušala se je zbrati, vendar je čutila, da izgublja zavest in ponovno jo je zagrnila tema…
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Emma NilssonBivališče : Švedska
Število prispevkov : 146

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Ned Okt 04, 2015 1:27 pm

Emma hladu, ki je bil prisoten ob marčevskem večeru, sploh ni čutila. Grel jo je ogenj v srcu, da bo lahko pomagala ubogi Tatiani. Vsekakor pa so nekaj dodatnih stopinj dajali tudi negotovost, strah in občutek kršenja pravil. Ampak Nilssonova se je zavedala, da dela prav. Če pa to, kar sem naredili, ni pravilno, se pa naj gre j***t vsa ta medicina, je pomislila in sedla na klop. Po besedah, katere so bile namenjene pacientki, je nekaj časa zrla v Tatiano. Z dlanjo je prijela roko. Emma je od nekdaj imela zelo tople roke, zato je vedela, da bo to dekletu pomagalo. Poslušala jo je in si poskušala v glavi ustvariti zgodbo. "Tatiana, žal je res tako... Ampak ... Kakšna zgradba? In kakšno odpiranje vrat?" je poskušala povedati zelo pomirjeno. Nenadoma je punca postala vsa bleda. Še preden je izgubila zavest, je Emma že stala ob njej in držala za voziček. Zajela jo je panika. S hitrimi koraki jo je odpeljala nazaj v bolniško sobo. Nekaj pa ji vseeno ni šlo iz glave. Stavba. Kakšna stavba neki? Kdo bi sploh lahko bil tako hudoben, da bi storil to?".
***

Izpit je Emma končala. Čez nekaj dni bodo znani rezultati. To je bil njen zadnji dan v Rusiji. Zunaj je divjal močan metež, zato je vsa osvetljava v stavbi večkrat prekinila z delovanjem. Emma je pograbila vse svoje stvari. Zdaj ni bila več oblečena v bela oblačila, na katera se je v zadnjih nekaj tednih že dodobra navadila. Potisnila je na kljuko. Zagledala je Tatiano. "Oh, Tatiana ...," je stopila proti njej. Sklonila se je proti postelji. Bolnica ji je prirasla k srcu. To si je priznala. "Odhajam... Ko bi ti le lahko pomagala," je dejala s tresajočim se glasom. Pobožala jo je po glavi. "Se res ne spomniš ničesar več? Zadnjič si omenjala neko stavbo..." poskusila je izvedeti čim več. Poslušala jo je in si vse poskušala zapomniti. Potem pogledala na uro, se nasmehnila ter stopila dva koraka nazaj. "Vrnila se bom. Verjemi," obrnila se je ter za sabo zaprla vrata. Na hodniku si je obrisala solzo, ki ji je stekla po licu ter se odpravila nazaj v Berlin, čeprav ji misel na Ukhovo ni dala miru.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Tatiana Ukhov
Čarovnica
Čarovnica


Poklic : profesionalna igralka quidditcha
Bivališče : Barcelona, Španija & London, UK
Žival : sova Sky in pes Butterfly
Število prispevkov : 1462

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Tor Nov 10, 2015 4:53 pm

Emma je delovala zelo zbegano, ko ji je Tatiana razlagala o opečnati stavbi in odpiranju vrat, ki se jih je spomnila. Saj je tudi sama bila zbegana in verjetno na tem svetu ni bilo človeka, ki ob vseh njenih premešanih spominih ne bi bil zmeden. »Delovala je kot kakšna stara šola. Stavba je delovala zelo zapuščeno. Kot bi se jo uporabljalo samo v točno določen namen. In imam občutek, da sem bila tam z nekim namenom in ne slučajno. Ampak ne morem se spomnit kaj za vraga sem iskala tam. Prekleto,« ji je ušla kletvica in hitro se je opravičila: »Oprosti, ampak res me jezi, ko se ne morem ničesar spomniti. Mrzlično brskam po obrazih ljudi, ki so se menjavali ob moji postelji, med imeni in med vsakimi najmanjšimi podrobnostmi, ampak prav ničesar ne morem sestaviti skupaj.« Kmalu za tem je omedlela in ni čutila ničesar. Pred njo je bila samo tema. Ni se zavedala Emme, ki ji je pomagala, ni e zavedala zdravil in injekcij, ki jih je dobila. Ničesar. Samo tema.

***

Ko se je končno prebudila, je bila v sobi tema in kmalu je ugotovila, da je noč. Zakaj se morem vedno zbuditi, ko je ravno noč? Sedaj je vedela, da spet ne bo celo noč spala in da lahko samo še gleda v črn strop nad njo. Misli so ji ponovno bežale in bila je bolj zmedena kot kadarkoli prej. Sanjala je, ampak tokrat se sanj ni spominjala.
Naslednje jutro je k njej prišla Emma, vendar je bilo videti, da se ji zelo mudi. Opravičevala se ji je, vendar Tatiani je bilo zelo hudo. Nanjo se je zelo navezala in trenutno se ji je zdelo, da je edina, kateri lahko zaupa. Z jokajočimi očmi se je poslovila od nje in upala, da jo kmalu spet vidi. Le teden dni kasneje je bila odpuščena iz bolnišnice in ko se je spet znašla v svojem 'domu', se ni počutila kot doma. Počutila se je kot tujka. Njena soba ji je bila tuja, vse njene stvari kot da niso bile njene. Ni odlašala predolgo in že čez teden dni je napisala pismo Emmi in prosila, naj jo obišče. Lahko ti plačam, Emma, je pisala, saj mi edino ti lahko pomagaš odkriti resnico. Samo pomagaj mi prosim. Ko je pismo odposlala je s tesnobo v prsih čakala ali ji bo Emma odgovorila.

***

Odprla je vrata hotelske sobe in globoko vdihnila. Še vedno ji je bilo težko sami hoditi naokoli, vendar pa se je tokrat v sobo številka 726 vrnila nadvse dobre volje. »Emmaaaaa!« Slekla je plašč in sezula čevlje. Emmo je našla ležati v spalnici na postelji. »Našla sem kar sva iskali,« je z nasmeškom dejala in sedla ob njo na posteljo. »Stavba, ki jo iščeva je zasebni klub in mislim da potrebujem za nadaljnji podvig nekoga, ki premore ravno prav preračunljivosti in zvitosti. Sama namreč nisem uspela izvedeti niti tega, kaj se v tem klubu dogaja, tako da še sedaj ne vem zakaj bi me nekdo želel tam.« Zavila je z očmi. Segla je v Emmine lase in si jih začela ovijati okoli prstov. »Všeč mi je tvoja preračunljivost veš?« Da se med njima zadnje čase nekaj dogaja je bilo očitno že odkar sta se skupaj odpravili na to potovanje, da odkrijeta vse vrzeli v njenem spominu. Emma ji je bila namreč takoj pripravljena pomagati in sedaj odkrivata vse to že dva meseca. In ker Tatiana ni poznala nikogar drugega, se je na Emmo navezala prav na poseben način.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Emma NilssonBivališče : Švedska
Število prispevkov : 146

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Tor Nov 10, 2015 7:23 pm


"Stara šola?" je odgovorila. Takoj je pomislila na staro čarovniško šolo v Skandinaviji, ki že nekaj časa ni bila v takšnem stanju, kot bi morala biti. Govorilo se je, da sta Bradavičarka in šola v Franciji precej bolj opremljeni in v boljši kondiciji. "Se res ne spomniš ničesar... koristnega?" je vprašala previdno. Zavedala se je, da odgovora na to ne bo dobila. Vsaj takšnega, ki bi ji njeno delo olajšal. Potem je Tatiana še omedlela. Kaj takšnega si Emma še v najhujši mori ni morala predstavljati. Pred drugimi delavci na bolnici je komaj skrivala svoj šok in presenečenje.
***

Še teden ni minil, ko se je Emma spet odpravila v Rusijo. Ne, tokrat ne k Tatiani, ki ji je v tem času že precej prirasla k srcu. Že dolgo se ni zgodilo, da bi Nilssonova v Berlinu (ko je vse večere preživljala po barih v družbi zapeljivih moški) nekoga zares pogrešala. Tokrat je bila namenjena nekam drugam. Bila je namreč pripravljena preiskati vsak kotiček Rusije, da bi odkrila kraj zločina.
***

Po dobrem mesecu se je Emma vrnila v bolnišnico. Ne, obupati ne smem, si je ves čas govorila, saj je preiskala že kar nekaj vasi, stare zgradbe pa od nikoder. Prej si ni predstavljala, da je Rusija tako mogočna in ogromna. "Kje je Ukhova?" je spraševala po hodnikih. Njena soba je bila prazna. Že nekaj časa ni prejela njenega pisma, sovo je namreč pustila v Berlinu. K sreči je potem naletela nanjo na mestu, kjer ji je povedala zgodbo. Zimski sneg se je že počasi talil. "Tatiana!" ji je skočila v objem. Z velikim veseljem je ugotovila, da je njena pacientka precej bolje. "Rada bi te odpeljala domov, če hočeš? Da najdem tisti prekleti kraj. Staršem bova rekli, da moraš na rehabilitacijo. Si za?" je vzhičeno predlagala.   
***

Hotelske sobe sredi Moskve se je že dodobra naveličala. Od kar je Tatiana lahko spet stala in hodila, je Emma večino časa preležala. Takšna je pač bila. Izredno lena. Tega se je navadila že na dvorcu na Švedskem. "Kaaaaj???!!!" je zakričala. Hitro se je dvignila iz ležečega položaja. Z občudovanjem je opazovala in poslušala njeno razlago. "Res si neverjetna! In ja seveda lahko računaš na mojo pomoč. Eni smo pač zapeljive sorte," je odgovorila in ji pokazala jezik. Lase je vrgla na desno stran. "Lezi. Saj veš, da moraš počivati," je dejala. Zdaj sta ležali na zakonski postelji. Nilssonova je začudila Tatianine prste v njenih laseh. To je počela pogosto. "Moja preračunljivost? Ti to praviš!" se je nasmejala. Prijateljsko jo je boksnila v rebro. Potem je njena roka samodejno obstala na njeni strani postelje.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dark time of my life   Today at 9:06 pm

Nazaj na vrh Go down
 
Dark time of my life
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-
Pojdi na: