Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Latest topics
» Bivalni prostori
Sre Okt 19, 2016 7:09 pm by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Sre Okt 19, 2016 2:09 am by Elizabeth Deravenel

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson

» Spalnica
Ned Okt 09, 2016 11:08 pm by Yū Tooru

» Obvestila
Sob Okt 08, 2016 8:49 pm by Michelle

» Gabrielova spalnica, kabinet
Čet Okt 06, 2016 10:33 pm by Gabriel Gibson

» Chat
Sob Okt 01, 2016 11:11 pm by Jeannie Becotte

» Wanted ads
Čet Sep 29, 2016 10:52 pm by William B. Abel

» Hiša z okolico
Čet Sep 29, 2016 12:48 am by Gabriel Gibson

» Bivalni prostori
Tor Sep 27, 2016 11:59 pm by Elizabeth Deravenel

» Chat
Čet Sep 22, 2016 8:40 pm by Luciano Crawford

» Mnenja
Pon Sep 19, 2016 7:48 pm by Michelle

» Čarovničin tednik
Ned Sep 18, 2016 9:56 pm by NPC

Aktualno

PREROŠKE NOVICE:

Festival zasenčil dogajanje na ministrstvu07.09. 2016
Poletni festival 12.06. 2016
Psihiatrija v težavah30.04. 2016
35. volitve za ministra27.04. 2016

TRENUTNO POTEKA:

Dogodki za Noč čarovnic - več

Lov na buče - 1.11.2016

Share | 
 

 Lepopis in Pivnik

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Michelle
Administrator
Administrator


Bivališče :
Število prispevkov : 4408

ObjavljaNaslov sporočila: Lepopis in Pivnik   Ned Jul 05, 2015 11:01 am

Lepopis in PivnikLepopis in Pivnik je največja in najbolj založena knjigarna na Prečni ulici. Police so do stropa založene s knjigami. Tu najdete vse vrste knjig, nekatere so velike kot tlakovci in vezane v usnje, druge majhne kot poštne znamke in ovite s svilo, polne nenavadnih simbolov, spet tretje pa popolnoma prazne. V času poletnih počitnic je knjigarna založena z učbeniki za učence vseh letnikov.  Pogosto se v prodajalni odvijajo tudi literarni krožki za stare in mlade čarovnike, naletite pa lahko tudi na predavanje kakšnega dobrega avtorja ob izdaji njegove knjige.  

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://hogwartstt.slovenianforum.com
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Sob Avg 15, 2015 4:23 pm

Blake:)

Oliver je denar prejel na roko samo kadar je potreboval šolske potrebščine. Njegovi starši niso bili revni ali škrti, bali pa so se, da bi si Oliver nabral toliko denarja, da bi pobegnil od doma in bi tako rodbina izgubila edinega dediča. Tudi med šolo je od staršev prejemal zelo malo denarja, raje sta mu pošiljala takšne in drugačne dobrine, katere je prodal če se je le dalo, in tako malo privarčeval. Prišlo je obdobje, ko je imel v roki spet malo več premoženja in z njim je vstopil v prikupno knjigarno polno učencev in njihovih staršev. Večinoma je šlo za prvošolčke, ki so kupovali učbenike kar na zalogo. Očitno je šlo za neko novo modo, kjer kupiš učbenike za vse letnike vnaprej. Prebil se je čez prvo gnečo pri vratih in stopil do police, kjer so bile razstavljene knjige za višje letnike. Tam ni bil veliko ljudi, le neka ženska s porisano kožo. Oliver se ni zmenil zanjo, tako ali tako je bila zaposlena z premetavanjem knjig na polici, da ga verjetno niti ni opazila. Takoj na začetku je našel knjigo za uroke in obrambo. Spreminjanje oblike ostaja ista kot lani, je prebral iz seznama knjig in se namrdnil. Prišel je do umetnosti, zakaj sem si že izbral ta izbirni, je razmišljal in iskal učbenik. Verjetno zato, ker boš nanj hodil s tretješolčki in boš najboljši v razredu, mu je govroil nek tretji glas. A tukaj si! V roke je vzel učbenik za umetnost in ga malce prelistal. »Kakšno sranje bo to...« si je mislil kar na glas v tistem pa se je oglasila ženska poleg njega.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Pet Avg 21, 2015 4:52 pm

Že navsezgodaj je bila Blake sklicana na sestanek z ravnateljem. Ta ji je predal list knjig ki jih je potrebovala za vodenje predmeta na njem pa so bile prav tako knjige ki naj bi jih potrebovali učenci. Pogledala je na uro in se brž odpravila na Prečno ulico kjer je stala knjigarna. Upala je da bo tja dospela še pred gnečo vendar ji to očitno ni uspelo. Starši so z otroci tekali sem ter tja čez cesto, v knjigarno in iz knjigarne da o notranjosti sploh ne govorimo. Divjala je prava zmeda. Ljudje so nestrpno čakali v vrstah, prodajalci pa so imeli več dela kot so ga bili zmožni opravljati. Čez nekaj trenutkov se je že znašla na oddelku umetnosti. Bil je prazen popolnoma. Blake ni videla žive duše. To pa ni dobro, kaj se je namrdnila in začela brskati po polici. Medtem ko je iskala tretji učbenik na seznamu se je poleg nje pojavil čeden mladenič. Neopazno si ga je ogledala nato pa se spet zastrmela v seznam. Kaj hudiča pa počneš?! Najbrž sploh še ni polnoleten. Z mislimi se je zopet vrnila na učbenike ko je zaslišala glas. Dvignila je pogled proti mladeniču. "To ni sranje to je dejavnost katere namen je umetniško oziroma estetsko oblikovanje uporabnih predmetov." je govorila dovolj glasno da jo je lahko slišal medtem ko je prekladala knjige. Ni mu razkrila da je njegova bodoča profesorica, naj ostane pri tem da je samo dekle ki izbira učbenike. Stvar zna namreč postati zanimiva.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Sob Avg 22, 2015 2:06 pm

Z odprtimi usti se je zazrl v dekle, ki je komentirala njegove glasne misli. Kdo za vraga pa si, da se takole vmešavaš v moje posle, je pomislil in slišno zaprl učbenik. Stopil je malo bližje in čemerno pogledal proti knjigam, ki jih je prekladala. »Uporabnih predmetov?« je vzkliknil in se posmehljivo zarežal. Je ravnokar naletel na učenko, ki misli da je vseveda? Amaterko, ki v resnici nima pojma o umetnosti? »Nisem prepričan, da vem o čem govoriš?« je malce manj nataknjeno rekel. »O obrti? Ker gotovo ne govoriva o umetnosti?« Čutil je, da bo iz tegale naključnega srečanja prišla ven ena dobra debata. Morda jo bo celo dobil. Dekleta ni vikal, saj niti pomislil ni, da bi se morda pogovarjal s svojo profesorico. Bila je mlada zato je z njo govoril kar se da običajno. Punca, ki je stala pred njim je bila izredno zanimiva. Premeril jo je od nog do glave in se odločil, da bo ona njegova naslednja tarča. Knjige je stisnil v objem in se zastrmel v njene bodeče oči.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Sob Avg 22, 2015 8:42 pm

Kljubovalno se mu je zazrla v oči in se nasmehnila. Iz police je vzela 'nepomembno' knjigo in iz nje iztrgala list papirja. Čez nekaj trenutkov mu je pred nos potisnila majhnega ptička iz papirja. "Vidiš? Iz preproste stvari za vsakdanjo uporabo sem naredila umetnino. Dojameš? vsaj približno o čem govorim?". Je prikazala njeno razlago na preprost in otročji primer. Ptička je nato vrgla čez ograjo v spodnje nadstropje. Lahko bi rekli da je bilo to dejanje dokaj nezrelo za odraslo osebo ki je po vrhu vsega še profesorica. "Glej umetnost je nekaj izjemnega, nekaj kar spremlja človeka že od začetka kulturnega življenja, je nekakšna svoboda s katero lahko človek izraža svoje misli, svoja občutja." pri tem se ji je na obraz narisal nasmeh. Prekrižala je roke in se naslonila na police. "In kaj je po tvojem mnenju umetnost mladi mož?" je s kančkom zbadljivosti vprašala in se mu zazrla v oči. Oh kako lepe oči...in nos...in zobje...in...njen pogled je potoval vedno nižje in nižje in se nato zopet vrnil navzgor. Ah Blake prekleto! Dovolj! Potihem se je odkašljala in pogled usmerila proč. Samo zamišljala si je lahko kaj bi ji na Bradavičarki storili če bi se znašla v razmerju z njenim učencem. Pogledala je v knjigo "zakaj si se prijavil na umetnost če ti ni všeč?" z privzdignjenimi obrvmi je pogled usmerila vanj. To vprašanje jo je mučilo že odkar je z njim načela pogovor.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Pon Avg 24, 2015 2:38 pm

Zgrozil se je ko je iz knjige iztrgala list papirja in jo skoraj nadrl kaj se gre… sovražil je ljudi, ki ne spoštujejo knjig. Še tako neumne knjige ne smeš trgati ali jo metati okoli. Ženska mu je šla iz trenutka v trenutek bolj na živce. »To je origami,« je komentiral izdelek, ki je nastal iz strgane strani in zraven zavil z očmi. Res ni želel kritizirati Kitajcev, ki so verjetno izumili tovrstno reč, vendar to zanj še vedno ni bila umetnost. Ob njenem opisu umetnosti je trikrat zaploskal z rokami. »Bravo…« je posmehljivo dejal. »Kdaj pa se je po tvoje začelo kulturno življenje?« je samozavestno vprašal. »Zelo sem hvaležen za to vprašanje a ti na žalost ne morem odgovoriti, ker se umetnosti pač ne da definirati. Umetnost je samo beseda,« je potem še bolj filozofsko pripomnil in začel razmišljati kaj se bo zgodilo s knjigo, ki jo je malo prej uničila. Nekdo jo bo kupil in ne bo ugotovil da manjka ena stran, no pravzaprav dve strani… dve pomembni strani zaradi katerih bo ta oseba padla izpit. Jezno je odmaknil pogled nekam v levo, ko je opazil da si ga ogleduje. »Saj nisem rekel, da mi ni všeč.« je takoj oporekal. »Problem je samo v temle zabitem učbeniku.« S knjigami je pomahal proti njej in jo naveličano pogledal.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Čet Avg 27, 2015 10:27 am

"Ohoho česa ne poveš?" se je zasmehujoče zasmejala ob njegovi pripombi. To je origami si je ponovila v mislih in komaj zadrževala napad smeha. "Oprosti" odkašljala se je in se poskušala zresniti vendar ji nekako ni uspelo. Zopet se je zasmejala in pogledala stran. "Okej" globoko je vdihnila in ga zopet pogledala. Stiskala je ustnice kar je očitno pomagalo. Njen napad smeha je minil in zopet se je lahko posvetila njenemu bodočemu učencu. "V zgodnji stari kameni dobi oziroma paleolitiku če smo natančni." mu je samozavestno vrnila odgovor. To je namreč prebrala pred 5 min v enem od učbenikov. In če to piše v učbeniku bo že držalo. Ob njegov odgovoru na njeno vprašanje se je nasmehnila in ga potrepljala po rami. "Še veliko se boš moral naučiti, ker je tvoje znanje trenutno na psu." S tem ga je postavila na trdna tla in se sprehodila mimo njega na drugo stran. Zopet je začela brskati med knjigami in mu vmes namenila pogled ali dva. Iz police je vzela natanko takšen učbenik kot ga je imel sam "oprosti, ampak brez tega zabitega učbenika ne boš naredil razreda" in mu s knjigo pomahala pred obrazom. Okej zdaj ga je imela pa že res zadosti. Počasi ji je najedal živce in Blake je postajala vedno bolj razdražena.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1321

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Pon Avg 31, 2015 8:41 pm

Za njen trapast smeh se ni niti zmenil. Ponovno je zavil z očmi in si od dolgčasa začel gristi nohte na desni roki, z levo pa je še vedno podpiral šolsko gradivo. Ta ženska je obupna, je bilo vse kar si je lahko mislil ob njenem napadu smeha. Ko bi imela vsaj privlečen smeh še ne rečem... Končno jo je minilo in uspela mu je odgovoriti na vprašanje. »Z  eno besedo v PRAZGODOVINI,« je potrdil njen odgovor in se pretvarjal kot da malenkosti niso pomembne. Dlje časa nazaj je neka stvar, večja je možnost da so takšne in drugačne datacije napačne. »Ah govoriš kot moji profesorji. Vsi najprej pravijo da nimam pojma, da je moje znanje na nuli, potem jim oddam esej pa samo začudeno buljijo vame,« je bahavo dejal in z desnico znova objel knjige. Obrnil se je okoli svoje osi, ko se je sprehodila na drugo stran in z očmi spremljav vsak njen gib. »Misliš?« Še enkrat si je ogledal učbenik za umetnost potem pa ga postavil nazaj na polico. »No bomo videli, kdo bo telebnil tale izpit!« Brez učbenika za umetnost se je nato odpravil proti blagajni in se postavil v vrsto za nekaj prvošolci z materami.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Blake McKinleyŠtevilo prispevkov : 159

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Sob Sep 26, 2015 2:11 pm

"no če je pa tako pa tudi prav" se je naslonjena na polico nasmehnila ob njegovem samovšečnem govoru o esejih. To bo še zabavno si je mislila sama pri sebi in zrla v njegove oči. "Kateri dom si že rekel?" se je namrščila in s prstom pokazala nanj. Stavila bi da je tak jezikavec lahko samo iz spolzgada. No mogoče se je pa motila lahko bi bil tudi kakšen drug dom. Nehala si je beliti glavo s tem vprašanjem in raje počakala na njegov odgovor. "Ne jaz to vem dragi" mu je z ponarejenim nasmeškom odvrnila in se ob njegovem naslednjem dejanju zasmejala. "Kakor sam praviš" skomignila je z rameni in iz police poiskala še zadnjo knjigo ki jo je potrebovala. Odpravila je se je po stopnicah navzdol in se postavila v drugo vrsto ki je stala vzporedno z Oliverjevo. Naenkrat sta se znašala drug ob drugem. Na hitro ga je pogledala nato pa zopet odvrnila pogled. Tik pred blagajno mu je v kup ki ga je držal v rokah potisnila učbenik "potreboval ga boš bolj kot jaz". Plačala je knjige, seveda s šolskim denarjem. Preden se je obrnila proč mu je namenila nasmešek in mu pomežiknila "se vidiva v razredu" .

KONEC
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in Pivnik   Today at 11:58 pm

Nazaj na vrh Go down
 
Lepopis in Pivnik
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-
Pojdi na: