Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Zadnji prispevki
» Popis aktivnosti
Today at 7:41 pm by Jeannie Becotte

» Obvestila
Today at 6:39 pm by Michelle

» Bivalni prostori
Tor Nov 29, 2016 10:55 pm by Elizabeth Deravenel

» Dvorec z okolico
Ned Nov 27, 2016 12:45 am by Elizabeth Deravenel

» NAJ Osebe
Pet Nov 25, 2016 9:53 pm by Elizabeth Deravenel

» Preroške novice
Čet Nov 24, 2016 6:35 pm by NPC

» Čarovničin tednik
Ned Nov 20, 2016 3:09 pm by NPC

» Spalnica
Ned Nov 06, 2016 11:46 pm by Yū Tooru

» Chat
Sob Nov 05, 2016 9:41 am by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Pet Nov 04, 2016 8:35 pm by James Turner

» Lov na buče
Pon Okt 31, 2016 10:45 am by Michelle

» Bivalni prostori
Pon Okt 24, 2016 8:16 pm by Timothy Ackles

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson


Share | 
 

 Pri Treh Metlah

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Michelle
Administrator
Administrator


Bivališče :
Število prispevkov : 4508

ObjavljaNaslov sporočila: Pri Treh Metlah   Sob Jul 04, 2015 3:36 pm

Pri Treh MetlahKrčma Pri treh metlah je priljubljen, a star lokal, ki poleg odlične pijače nudi tudi prenočišča. Tu je vedno gneča, saj krčma kar sama po sebi privablja goste. V njej je pozimi vedno prijetno toplo, velikokrat tudi glasno, ozračje je največkrat zadimljeno, kljub temu, da je prostor vedno čist in pospravljen. Za pultom streže prijazna Madam Rosmerta, ki pozna prav vsakogar. Tu strežejo najboljši Maslenušek daleč naokrog.  
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://hogwartstt.slovenianforum.com Online
Yū Tooru
Čarovnik
Čarovnik


Število prispevkov : 759

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 14, 2015 1:19 am

"Nanananana," je sicer v melodiji pel, a besedila ni znal, ali se ga pa ni spomnil. Ob tem se je naslanjal na prijatelja, ki ni bil nič manj pijan kot on. "Obožujem to pesem!" je veselo rekel in se zraven še zasmejal, nato pa svoj kozarec treščil ob Jamesovega, preden je spet nagnil.


Bil je vikend in bil je čas, ko sta z Jamesom lahko delala kar sta hotela in sta skupaj bila še večja idiota kot vsak posebej. Verjel je, da je sicer velik del neumnosti prispeval on, a James je bil enako trčen. Začelo se je tako, kot vedno. Ne bosta spila preveč. Seveda, oba sta vedela, da to ne bo držalo.


"Opa, prazen kozarec imaš!" je pokazal na Jamesa in se obrnil proti pultu. "Rosmerta, dragica," je zavpil in gospa je takoj vedela kaj mora. Čez par trenutkov jima je že prinesla novi pijači, Sam pa se ji je pijano zapeljivo zahvalil. "Kaj tako hitro piješ, saj veš kako daleč je stranišče," ga je butnil in se zasmejal. "Dragi moj," je dramatično zamahnil z roko. "Zaupal ti bom prigodo." Pogledal ga je in prikimal. "Tole," je pokazal na manjšo brazgotino na njegovi roki. "Veš zakaj imam tole?" Pogledal ga je in čakal na odgovor, medtem pa je z dlanjo že poiskal ročaj svojega kozarca.

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil Online
James Turner
Administrator
Administrator


Poklic : profesor
Bivališče : Irska
Žival : mački Ellie & Felix
Število prispevkov : 1754

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 14, 2015 1:49 am


SAM | Vikendi so za Jamesa pomenili zabavo, sproščanje, užitek. Sploh poletne počitnice. Takrat ni nestrpno čakal le na vikend, niti ni čakal. Počel je vse, kar je želel in njegova največja želja v vsakem trenutku je bila prav ta, da se zabava ob pitju piva. Še vedno je veljal za Jamesovo sveto pijačo, poslano iz strani neke višje sile, ki mu je s pivom želela uničevati življenje. Poletje je pomeni za Jamesa totalen bankrot, vendar se je spotoma iz zmešnjave pobiral skozi celotno šolsko leto. "Čudovito poješ. Kdo te je učil, Fantom iz opere?" Norčavo se je smejal in si grlo vsakič znova polnil s pivom. Užival je tako, kot že dolgo ne. Sam je bil očitno nor. Še bolj kot ponavadi. Sicer je bil totalen čudak, vendar je bil presenetljivo dober prijatelj. Edini Jamesov sodelavec, s katerim se je dejansko dobro razumel. Bil mu je najboljši prijatelj, katerega ne bi zamenjal za nič na svetu. Morda se sliši, kot da govori najstnica, vendar je bilo res. "Niti poznaš je ne," je zakričal v Samovo uho, ko je hvalil pesem. Oba sta jo slišala prvič, sploh pa je bilo njegovo petje prava polomija. Zvenelo je huje kot tista stara vrata v kleteh Bradavičarke, ki so grozno cvilila. James sam je le poslušal melodijo in se ob njej zibal, vendar je postajala vse tišja zaradi osebe na njegovi desni. Kelley, bodoči pevec čarovniškega sveta. Začudeno je gledal v kozarec. Kateri je bil pravi? Prvi, drugi ali tretji? "Kateri kozarec izmed teh treh je prazen, Rozika?" Pogledal je k natakarici in se ji noro smejal; ujel je nekaj pogledov ostalih obiskovalcev, katerim je kasneje kazal jezik. Tisto o stranišču ga je le še toliko bolj nasmejalo, čeprav na koncu več ni vedel, če se smeji ali joče... Morda oboje? "Povej, srči," mu je navsezadnje odgovoril ter se dotaknil njegove roke. Igrano je hodil po njegovi roki z dvema prstoma ter se ustavil na rani, na katero je pljunil. "Ne vem. Povej!" Srknil je celoten kozarec.


one thousand lonely stars
i've died a thousand times ✻  i'd die to be where you are. i tried to be where you are. every night, i dream you still here. yhe ghost by my side, so perfect so clear. when i awake, you disappear.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://secretworldofursula.tumblr.com
Yū Tooru
Čarovnik
Čarovnik


Število prispevkov : 759

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 14, 2015 2:29 am

Zasmejal se je. Prav naglas se je zasmejal, ko ga je James sicer pohvalil, a zagotovo ni mislil resno. "Ne, pravzaprav ..." Nagnil se je bližje k njemu. "Učila me je njegova mama." Naslonil se je nazaj. "Prav dobro sva se poznala," je resno razlagal naprej in mu pomežiknil. Fantom iz opere? Ne, njegova mama je veliko bolje pela. "O, pa jo!" je zavpil nazaj. "Ravnokar sem jo spoznal in se super razumeva!" Ob tem je spet nagnil kozarec in ga po parih požirkih butnil ob mizo. "Nanananana nananaaa," je spet zapel. Saj je vedel, da je grozen. A tistu trenutek je pel bolje od tiste mame, ki ga je učila. Vsaj v njegovi glavi. Morda se bo upokojil kot profesor in postal pevec.


James je očitno imel problem. Zahihital se mu je pri sebi in opazoval Roziko, kako je zmajala z glavo in odšla, nato pa je Jamesu odgovoril kar sam. "Tale," je pokazal na kozarec. "In tale," je pokazal na drugega. "A rabiš očala?" ga je začudeno pogledal. To ni bilo draženje, Sam je bil resno in pijano zaskrbljen. "Koliko prstov ti kažem?" je vprašal in mu čisto pred obraz potisnil dlan, iztegnil pa je vseh pet prstov, ker ga niso ravno najbolj ubogali.


Naredil je še par požirkov, medtem ko je James pljunil na njegovo roko. Samo obrisal je slino in ga pogledal. "Pozorno poslušaj, ljubi." Pripravil se je. "Hodil sem ... Po neki potki. Temačni, grozni potki." Naredil je še en požirek. "In tako sem srečal ... papigo." Njegov glas je bil resen. "Pravi utelešen hudič. Zlobno me je gledala in vedel sem, oba sva vedela. Samo spogledala sva se in ..." Razširil je oči. "Zbežal sem ji, a nisem prišel daleč." Spet se je sprostil. "Ta dan, prijatelj moj, sem bil prepričan, da bom umrl." Naredil je še en dolg požirek. Zgodba ni imela smisla. A njega je grozljivo pretresla, ko si jo je zmišljeval in govoril.

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil Online
James Turner
Administrator
Administrator


Poklic : profesor
Bivališče : Irska
Žival : mački Ellie & Felix
Število prispevkov : 1754

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 14, 2015 8:50 am


SAM | Z zanimanjem je prisluhnil njegovemu skrivnostnemu govorjenju o tem, kdo ga je učil petja. James se je iz le-tega vsekakor norčeval, vendar mu ni želel uničiti trenutka. Sam je bil več kot očitno sproščen bolj, kot že dolgo ne, zato mu je pustil veselje. "Njegova mama? Je lepa?" Noro se je zarežal in ga potisnil. Kaj je vendar govoril? Prav gotovo bunkeljske umetnosti ni poznal in je blebetal o nečem, česar sploh ni poznal. Enako je bilo s pesmijo, ki je ni poznal, vendar jo je še vedno polomno pel. James si je pokril ušesa in zavil z očmi. Nekoliko se je presedel, zaradi česar se je prevrnil na tla. "Opala," je bežno dodal, Sama zgrabil za koleno ter se komaj pobral. Vrgel se je na klop in ob tem udaril Sama, kar ga je nasmejalo do solz. Hvaležno je pogledal prijatelja ob sebi, ko mu je podal odgovor in na mizo odložil kozarec, katerega je želel v sekundi videti polnega. "Rosmerta!" je glasno zakričal ter ji nazadnje naročil kar celo steklenico piva, da mu ga ni nosila ves čas. "Pet, saj nisem neumen." Zavil je z očmi ter si postregel s pivom, ki ga je elegantno srkal. "Poslušam." Pričakoval je neko od Samovih prigod, katerih je bilo na tisoče. Kaj je spet hotel? "Papiga? Utelešen hudič? Ti si nor!" Prestrašeno ga je gledal in si predstavljal sodelavca, kako teče pred ogromno aro.


one thousand lonely stars
i've died a thousand times ✻  i'd die to be where you are. i tried to be where you are. every night, i dream you still here. yhe ghost by my side, so perfect so clear. when i awake, you disappear.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://secretworldofursula.tumblr.com
Yū Tooru
Čarovnik
Čarovnik


Število prispevkov : 759

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 14, 2015 12:57 pm

"Lepa?" ga je pogledal, kot da je trčen. "Najlepša je." Naslonil se je nanj, ker je bila tisti trenutek njegova glava malo težka. "Povem ti, lepše še nisi videl." Ravno si je v misli hotel naslikati podobo te ženske, pa je na drugem koncu slučajno videl dokaj neprijeten prizor. Saj se ne bodo naskočili kar tam? Kolikor je vedel, so sem zahajali tudi kakšni mladoletniki, pa saj je dvomil, da so bili oni kaj drugačni. Dovolj globokih misli.


Najprej sploh ni opazil, da je James padel, ko pa je, mu je med smehom še skoraj umaknil koleno, da je skoraj padel nazaj. Je pa zato takoj dobil udarec od prijatelja, ki verjetno ni bil nameren. Skupaj z njim se je zasmejal, ker mu ni zameril. James mu ne bi škodil. V to je bil prepričan. James je naročil kar celo steklenico, Sam pa je medtem že goltal svojo pijačo. Tako se res že nekaj časa ni zabaval. Z Jamesom, namreč.


Zasmejal se je. "Nor, mogoče ..." je rekel. "Zato me imaš pa tako rad." Spet se je naslonil ne njegovo roko. "Moj, moj ..."

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil Online
James Turner
Administrator
Administrator


Poklic : profesor
Bivališče : Irska
Žival : mački Ellie & Felix
Število prispevkov : 1754

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 14, 2015 1:53 pm


SAM | Njegovo prepričljivo govorjenje je Jamesu zarisalo pred obraz sliko svetlolase ženske, ki jo je poznal že nekaj let. Šlo je za Hollow. "Je blond?" mu je še postavil vprašanje o tisti mami. Njun pogovor ni imel konca, niti smisla. James se je natakal s pivom, Sam prav tako. Njune besede so bile neumne, brezpomenske, vendar sta se več kot očitno zabavala. "Mene je napadla ženska," je v smehu zakričal in pokazal na neko rjavolasko v kotu, kot da je bila to ona. Gledal jo je z grozečim pogledom, ki ga še dolgo ni odmaknil. Zamotile so ga Samove besede. "Nimam te rad, saj nisi moja punca." Mahnil ga je po glavi, tokrat namerno, nato pa ga tudi odrinil. Zadovoljno se je razkomotil, kolikor je pač šlo, ter pogledoval po krčmi. Gledal je nenavadne čarovnike vseh vrst, ki so prihajali iz žgočega sonca na hladne pijače. Zunaj je bilo kakšnih štiriintrideset stopinj, kar je Jamesa pripravilo do tega, da je imel Pri treh metlah namen ostati še dolgo, vsaj dokler se ne zvečeri. Družbo pa mu bo delal dolgolasi Sam s svojimi zgodbami. "Imaš zame še kakšno zanimivo pripoved?" Stegnil se je proti njemu in ga gledal v obraz.


one thousand lonely stars
i've died a thousand times ✻  i'd die to be where you are. i tried to be where you are. every night, i dream you still here. yhe ghost by my side, so perfect so clear. when i awake, you disappear.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://secretworldofursula.tumblr.com
Yū Tooru
Čarovnik
Čarovnik


Število prispevkov : 759

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Sre Jul 15, 2015 10:12 pm

Nejeverno ga je pogledal. "Ne, črnolaska je. In zelene oči ima, take mačje ..." In se je spet zagledal v neko točko, ko si je skušal predstavljati podobo ženske. Zagotovo bi bila lepa, če bi jo lahko videl. Saj je bila vsaka po svoje lepa, če ne zunaj, pa notri. A Samu do takih misli ni bilo in se je raje ukvarjal z nekim napadom na Jamesa. Ves ogorčen ga je pogledal in se je malo smejal, malo resno govoril. "Kdo?!" je takoj hotel vedeti in sledil Jamesovi roki. Tudi sam je žensko malo čudno pogledal, da je bila kar malo užaljena, a na pogled ni bila slaba. Mogoče bo pa kdaj seksal z njo.


Tokrat je Sam padel na tla, a se je smejal, čeprav ga je James porinil zanalašč. "Mislim, da si mi zlomil srce," je rekel med pobiranjem. Uspel se je spraviti nazaj na svoje mesto in sploh ni bil jezen na Jamesa. Ni uspel biti. "Jaz te imam pa še vedno rad, a nimaš pojma kako zelo to boli," se je delal norca in se niti smejal ni, ker je imel preveč opravka s svojo pijačo.


Priprl je oči in se mu čez nekaj sekund zarežal. "Hm ..." je rekel med premišljevanjem. "Imam, imam ... Kaj pa dobim v zameno?" Čez trenutek je že zamahnil z roko. "Pozabi, ti si moj prijatelj." Spet se je pripravil. "Spet ti bom povedal, kako sem pobegnil smrti." Pogledal ga je kot bi ga hotel vprašati, če je pripravljen na novo dogodivščino.

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil Online
James Turner
Administrator
Administrator


Poklic : profesor
Bivališče : Irska
Žival : mački Ellie & Felix
Število prispevkov : 1754

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Čet Jul 16, 2015 1:41 am


SAM | James je Sama potisnil nekoliko bolj na stran ter zavil z očmi. "Ah, potem nikakor ni lepa. Grda mora biti kot tale tvoja brada. Poznaš morda brivca?" Potegnil ga je za kito, spleteno iz njegove brade. Res je izgledal kot nekakšen jamski človek, morda celo nekdo, ki je pravkar pobegnil iz džungle. Sam bi se lahko resno bolj uredil. James je našel svojo definicijo mode, po kateri se je tudi ravnal. Vendar Sam... Je bil pač, Sam. Rjavkasta oblačila, nora pričeska, kitke iz brade ter prstani po rokah? Njegov stil, nikakor Jamesov. Vendar ga je delal posebnega. Turner ga še nikoli ni videl v kakšnih čarovniških plaščih, s klobukom na glavi ali palico v roki. Videl ga je z rahlo umazanimi oblačili, z ruto na glavi ter kozarcem viskija v roki. Popoln prijatelj za Jamesa. "Tista, ki je lepa. Za razliko od te tvoje mačje črnolaske. Ima rada moške z brado, ki je olepšana prkeo kitk? Potem sta si usojena," mu je pijano razlagal ter za tem začel kašljati. Samu se je nastavljal, da ga je udarjal po hrbtu, čeprav ni najbolj pomagalo. "Ti ga pomagam sestaviti nazaj?" V levi roki je držal steklenico piva, z desno pa je udarjal po mizi ter se smejal kot nor. James ga ni poslušal. Del s tistim, da ga ima Sam rad je totalno preslišal ob pogledu na steklenico, ki jo je nekajkrat poljubil. Če ni bilo ženske ob njemu, je bila na voljo vedno steklenica piva. Te so Jamesu vedno stale ob strani. "V zameno te lahko ponovno mahnem po glavi," mu je rekel z bleščečim nasmehom ter še sam zamahnil z roko, saj je oponašal Sama. Pozorno se je nagnil k njemu ter prisluhnil prihajajoči pripovedi.


one thousand lonely stars
i've died a thousand times ✻  i'd die to be where you are. i tried to be where you are. every night, i dream you still here. yhe ghost by my side, so perfect so clear. when i awake, you disappear.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://secretworldofursula.tumblr.com
Yū Tooru
Čarovnik
Čarovnik


Število prispevkov : 759

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Čet Jul 16, 2015 1:45 pm

Pogledal ga je in se mu zasmejal. "Moja brada," je začel. "Je posebna," je dramatično končal. Ljudem po navadi ni razlagal kako je prišel do takega stila, ker se verjetno ni spomnil. Seveda je na to temo povedal že par različnih zgodbic, tako da so bile vse zdaj bolj ali manj govorice in ugibanja.


Spet se mu je zasmejal in prikimal, čeprav sploh ni več normalno dojemal Jamesovih vprašanj. Saj ni bilo važno, tako ali tako sta bila dovolj neumna, da sta se pogovarjala o najbolj nepomembnih stvareh z največjo strastjo. James je začel kašljati in se mu je nekaj nastavljal, a je Sam rabil kakšen trenutek, da je dojel kaj James hoče. Tako ga je močno udaril po hrbtu in potem kar porinil ob mizo. Naj se zadavi, kaj pa žali njegovo lepo brado. Štoknil ga je pod rebra. "Nehaj se delat," je rekel in spet naredil požirek pijače.


"Ne hvala, ga bom sam." Užaljeno ga je pogledal. James je naredil dovolj škode njegovemu žalostnemu, zavrnjenemu srcu. Vseeno se je čez trenutek že smejal z njim. Kako sta bila neumna. A prav zaradi tega ju je Sam tako zelo imel rad.


Njegov obraz je postal čisto resen, ko se je vživel v pripovedovanje. Zagledal se je čisto vanj in ga napol objel, potem pa se skupaj z njim zazrl v neko točko. "Takole je bilo." Začel je pripovedovati in je govoril tako živo, da ga je prišlo poslušat še nekaj pijancev, ki so se skupaj bali, smejali in zabavali z njima.

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil Online
James Turner
Administrator
Administrator


Poklic : profesor
Bivališče : Irska
Žival : mački Ellie & Felix
Število prispevkov : 1754

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Čet Jul 16, 2015 6:24 pm


SAM | Privzdignil je desno obrv. Posebna? Ah, saj je bila, vendar nikakor ni sodila na profesorja. Samu je že večkrat predlagal, da se malo uredi po izgledu, ta pa je kar naprej iskal izgovore, zakaj tega ne bi naredil. James je tudi odnehal. Konec koncev se je oziral le nase. Pa kaj, če drugi umrejo, imajo slab dan ali so v nevarnosti. Vseen mu je bilo; izjeme so bili tisti, katerim je pomagal v času službe. Njegov padec ni bil lep; zagotovo se mu bo kmalu na čelo, s katerim je močno trčil ob mizo, zarisala modrica. Prispel je še drugi udarec, tik pod rebri. James je bil na srečo že tako pijan, da jih je čutil kot medle udarce iz strani dojenčka. Vstal je in tako tudi ostal nekaj časa, dokler ga niso bolele noge. Mučil se je zaradi glavobola, zaradi česar je zaprl oči. "Potem pa kar. Sestavi ga, kot sestavljanko..." Pogledal ga je v oči. "Sploh veš kaj je to?" Že v naprej je vedel, da bo odgovor ne. Sam in tiste bunkeljske zadeve? Nikakor niso sodili skupaj. Pozorno je prisluhnil zgodbi, ki jo je začel prijatelj pripovedovati. Ko je bil pijan, je poslušal blebetanje drugih; obratno je bilo vedno, ko ni bil. "Povej več," ga je zamotil vmes in se ni oziral na nekaj drugih moških, ki so stali ob njemu. Le z gnusom se je začel obračati proti njim, saj so smrdeli kot da bi prišli iz... Saj niti ni vedel, kje bi lahko tako smrdelo. S Samom sta Pri treh metlah ostala še kakšno uro, nato pa sta se napotila nekam na ulice. Izginila sta v Počen kotel, kjer ju je pot zanesla na Prečno ulico; če se vmes seveda nista izgubila.

--Fine.


one thousand lonely stars
i've died a thousand times ✻  i'd die to be where you are. i tried to be where you are. every night, i dream you still here. yhe ghost by my side, so perfect so clear. when i awake, you disappear.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://secretworldofursula.tumblr.com
Travis Lockhart
Neaktiven član
Neaktiven član


Bivališče : Sheffield
Število prispevkov : 313

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Pon Jul 20, 2015 11:09 pm

Oliver

"Mich-" je skušal poklicati in se samo nemočno prijel za trebuh. "Micha-" je poskusil ponovno, medtem ko se je spotikal ob čarovnike in čarovnice, ki so plesali in se na vsa pljuča drli. Naslonil se je na steno pri vratih in se ozrl po množici. "MIKI!" se mu je končno uspelo zadreti. Upal je, da je njegov dvojček še kje tukaj, če ni pobegnil, da bi pomagal kakšnemu dekletu. Na tisti perverzni način, ja. Sploh se ne bi čudil. Prijel se je za glavo in glasno zaječal. Počutil se je energično, imel je željo po še enem kozarcu ognjenega viskija, hkrati pa si je želel samo še spati. Stopil je skozi vrata, se spotaknil ob lastne noge in se zaletel v hrbet nekega tipa, ki je stal in gledal v cesto. Malo je manjkalo, pa bi oba zgrmela na tla, a se je uspelo skoraj ubiti samo Travisu. Ko se mu je po veliko kotaljenja in poskusov vstajanja le uspelo postaviti na noge je opravičujoče pogledal osebo in v opravičilo že dvignil roke, potem pa upognil hrbet in pobruhal pločnik pred sabo. Danes mi gre pa v redu. Nič si še nisem zlomil.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1334

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Sre Jul 22, 2015 9:34 pm

»Štiri gulde vam dam,« je vprašujoče pogledal osivelega moža. Iz žepa je potegnil denarnico in mu jih pomolil pred nos. Starec mu je v zameno za denar dal malo rumenkasto jajce. Držal ga je v dlaneh in si ga od blizu ogledoval. »Pa sva ga nasrala. Ha,« se je pogovarjal z jajcem in ga nežno pogladil. Verjetno pa si je mož, ki mu je prodal tole jajce mislil isto, in mu namesto jajca Apalaškega muževnika prodal navadno kokošje jajce. A Oliver je bil tako ali tako preveč opit, da bi lahko razmišljal, zato se je le zadovoljno nasmihal kupljeni reči v rokah. Kmalu, po nepremišljenemu nakupu, pa ga je neka oseba močno odrinila in nerodno je odskočil kak meter stran. Jajce v roki pa je stisnil tako močno, da ga je speštal. »Norec!« se je zadrl na fanta, ki je padel po tleh. »Poglej, kaj si naredil!« Roke je stegnil pred njegov obraz, da bi mu pokazal zmešnjavo v svojih dlaneh. Tam je ležala mala mrtva živalca prekrita s čudno sluzjo. Fant se ni odzival, bil je katastrofalno pijan, kar je potrdila tudi njegova naslednja gesta, ko je bruhal po tleh. »Ugh, daj strezni se človek,« je dejal in ga brcnil  pod koleno, da bi se vzravnal. Ob brci pa je tudi sam za trenutek izgubil ravnotežje.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Travis Lockhart
Neaktiven član
Neaktiven član


Bivališče : Sheffield
Število prispevkov : 313

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Čet Jul 23, 2015 9:15 pm

Tip v katerega se je zaletel ga je nič kaj nežno brcnil v nogo in v bolečini, ki se mu je takrat verjetno zdela bolj huda kot je v resnici bila, se je prijel za nogo, ponovno izgubil ravnotežje in se še enkrat skoraj zvalil po tleh, a se mu je uspelo prijeti za ramo neke ženske, ki je šla ravno mimo in ga je zelo grdo pogledala. Nekdo ga je prej užalil z besedo norec. Zdaj, ko je bila večina alkohola po tleh in ne v njegovem želodcu se je počutil veliko bolje in pogledal je proti tipu, ki mu je prej molil roko pod nos. "Stari, žal mi je zaradi tvojega močerada." se je opravičil in se poskusil zravnati. Ni mu najbolje uspelo, saj se mu je ponovno zavrtelo in prijel se je za trebuh, da ne bi še enkrat začel prazniti vsebino želodca. Vsaj povedi je lahko spet tvoril! "Saj ti bom nabavil novega, prsežm." je rekel, se naslonil na najbližjo steno in zdrsnil navzdol, v sedeč položaj.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1334

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Sob Jul 25, 2015 1:25 pm

Komaj je verjel, da je lahko nekdo tako pijan, da ne more niti za sekundo stati na miru. »Močerada?« se je ujezil. »Če je to močerad, potem si ti čopasti papagaj!« Nastala je popolna zmešnjava. Oliver je truplo, ki ga je še vedno nosil v rokah vrgel direktno v fanta. Zadel ga je sicer slabo – nekje pod ramo, a dovolj da je bil od bruhanja zdaj zasvinjan še z ostankom njegovega jajca. »Ne rabim tvojega močerada...« je začel in se prijel za brado, »...čeprav to ni tako slaba ideja. Kupi mi močerada jaz te pa častim še eno pivo,« je dokončal in fanta prijel za nadlaht. »Daj no vstani, greva.« Z lahkoto ga je dvignil, saj tip ni imel dosti moči, da bi se upiral in ga tako zvlekel nazaj v krčmo. Nekaj plesalcev je še bilo. Fanta je zato odpeljal za mizo v kotu, kjer je bilo malo manj gneče. Spustil je njegovo roko in mu ukazal naj se usede. Med tem pa je šel sam k pultu in naročil dva vrčka piva.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Travis Lockhart
Neaktiven član
Neaktiven član


Bivališče : Sheffield
Število prispevkov : 313

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Ned Jul 26, 2015 12:30 pm

"Saj imaš tam notri še enega mene, v bistvu sploh nisi šel tako mimo." se je začel hihitati. Sploh ni vedel, kaj je tako smešno, grozno nerodno mu je bilo, ko sta začela z dvojčkom kar drug čez drugega govoriti z natanko istimi besedami. Kul je bilo, ko sta zmedla ljudi, ni pa mu bilo več tako grozno všeč, da je nekdo razmišljal natanko isto kot on. Vanj je priletela še ena čudna in lepljiva snov. Že tako cel posvinjan... Kakšen je že bil tisti urok za čiščenje? Pulinekaj... Saj bo našel koga, ki se ga še spomni... Tip ga je kar naenkrat zvlekel nazaj  v krčmo in hitro se je pred njim pojavilo še alkohola. Ne bi smel... Že tako sem danes preveč popil... si je pravil, čeprav je vedel, da bo kozarec spraznil. "Kako ti je sploh ime." je rekel, hvaležen, da se mu ni več tako vrtelo. "Da bom vedel kam poslati počerada... močerada!"
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1334

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 28, 2015 8:48 pm

»Enega tebe? Človek ti resno rabiš še eno pivo,« je spodbudno rekel. Pojma ni imel o čem govori. Edini način, da ga utiša pa je bil alkohol. »Na,« na mizo je postavil pivo in se še sam usedel za mizo ter iz svojega kozarca naredil požirek. »Oliver,« se je predstavil a se mu ni ljubilo vprašati, kako je ime njemu. Saj ga poznam! Je bil prepričan. Obrambo imava skupaj pa kaj še tisto... rastlinoslovje ali nekaj. Vedel je tudi, da ima brata dvojčka, a se za trenutek ni mogel spomniti kako izgleda. Verjetno je isti. »Komaj čakam da dobim močerada,« je začel ploskati z rokami in se pretirano smehljati. »Ti si pa tisti, ki zna hodit po žebljih?« je z zanimanjem vprašal. »Ali zna to tvoja brat? Saj imaš sestro kajne?« se je zapletel in naredil še nekaj požirkov ter se nato kar na pol uležal na mizo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Travis Lockhart
Neaktiven član
Neaktiven član


Bivališče : Sheffield
Število prispevkov : 313

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Tor Jul 28, 2015 10:55 pm

Gledal je v pivo. Kako lepo, zlato je bilo, s tisto puhasto peno na vrhu. Je bilo možno ljubiti pivo? Prepričan je bil, da ga on je. Kdo pa je potreboval žensko, če je imel ta čudež sveta. Pograbil je kozarec, naredil dolg požirek in iz užitka zavzdihnil. Gledal je fanta, Oliverja, ki je od navdušenja ploskal z rokami in za trenutek ga je spomnil na majhno deklico, ki ji je bila obljubljena neka nova punčka. "Bom pohitel." je obljubil. Hodi po žebljih? Je znal hoditi po žebljih? Ni bil prepričan... Zdelo se mu je, da tega ni še nikoli storil, kdorkoli drug, ki bi ga poznal, pa tudi ne. "Ja, itak." je navdušeno prikimal in upal, da igra dovolj prepričljivo. "Tudi spim v krsti polni žebljev. Jem hrano polno žebljev. Celo moja školjka ima pokrov sestavljen iz žebljev!" Mogoče je malo pretiraval. Ampak prizor bi bil kul. "Imam brata. Tukaj je. Mogoče je zunaj. Verjetno že doma. Ali pa pri kakšnem dekletu. Obstaja." Ni več vedel kaj govori. Zberi se, Travis. "Tudi sestro imam. Stari, to so bitja ki iz tebe izsesajo voljo do življenja."
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1334

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Sre Jul 29, 2015 12:29 pm

Še bolj je razširil svoja nasmejana usta ko je fant dejal, da bo pohitel. Kaj vse bom lahko počel z močeradom. Začel si je domišljati najbolj bizarne reči, ki jih bo s to živaljo lahko počel. Od tega, kako ga bo čisto postrgal in ostanke njegove kože uporabil za kak napoj, in kako ga bo Jeannie na skrivaj podtaknil pod majico. Zarežal se je, ko mu je pripovedoval, kje v svojem vsakdanjiku srečuje žeblje. »Stari govoriš kot da bi bil odvisen od njih, še malo pa jih boš začel dihati.« Saj se ni zavedal ali so bile njegove besede sploh smiselne. Najverjetneje ne. Še kot trezen ni povedal nič smiselnega, kaj šele ko je malo spil. »Blagor se tvojemu bratu,« se je nasmehnil in si odmaknil nekaj sprednjih las, ki so mu silili na obraz. »Kaj pa je narobe s tvojo sestro, menda ni morakvar?« Oliver je bil edinec, zato so mu bili teli stavki še toliko manj razumljivi. Z roko se je odrinil od mize in se spet usedel v malo manj zaspani položaj. »Kako si že rekel, da ti je ime?« je vprašal.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Travis Lockhart
Neaktiven član
Neaktiven član


Bivališče : Sheffield
Število prispevkov : 313

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Čet Jul 30, 2015 8:56 pm

"Počakaj malo no. Še ugotavljam kako naj jih spravim v zrak okoli sebe, da bi bilo to možno." je rekel in se naredil, kakor da boleče tuhta o tem. "Ja, blagor njemu in njegovemu lepemu obrazku." je zagodrnjal in v nekaj požirkih izpraznil svoje pivo. Njegov brat je bil dober v šoli, bil naj bi postaven, kako težko ko si metamorf, on je pa baje sral na žebljih. Veselo življenje je živel. "Ne. Sestra je. Sestre, sploh takšne kot je ona, živijo zato da morijo življenje, uničujejo potegavščine, tožijo kaj vse nisi naredil pa bi moral. Takšne stvari. Če bi bila pa morakvar bi ji bilo res grozno. Saj vsa sreča izpuhti ko se pojavi v sobi, ne bi imela kaj za izsesat." je rekel poklapano. Mogoče bi se moral preseliti v Nemčijo, si spremeniti ime v Gunther in živeti v gorah s kozami. "Travis Lockhart." se je le predstavil.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Oliver Gillespie
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : Farmacevt
Bivališče : London
Število prispevkov : 1334

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Sob Avg 01, 2015 9:59 pm

»Mogoče si jih moraš pa samo nasaditi v nos in usta pa bo,« je predlagal in začel skomigati kot da ni povsem prepričan ali je to dobra ideja ali ne. »Kakšen obraz pa ima? Gotovo ima brke! Imaš fotografijo?« je zmedeno izbiral besede in se na pol smehljal, da je bil videti že rahlo prizadet.  Prepričan je bil, da ni tako lep kot pravi. Sploh pa ne, če sta si vsaj malo podobna. Njegovo pripoved o sestri ni najbolje razumel. »A potem bi raje videl, da imaš morakvarja za sestro, kot pa svojo sestro za sestro?« Ni vedel kaj mu je danes, a ene in iste besede je moral ponoviti desetkrat, da je razumel samega sebe. »No Travers me veseli.« Nasmehnil se je in izpraznil vrček do konca. Ozirati se je začel po krčmi potem pa bližnji natakarici pomahal, da jima prinese še eno rundo. Ta je skoraj stekla za pult toliko je imela dela. Ljudje so še kar prihajali in delali gnečo v krčmi.

KONEC
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Jayden AtteberryBivališče : Belfast
Število prispevkov : 188

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Ned Sep 20, 2015 5:22 pm

Nick| Udejanjil se je na ulico v Meryascoveeni in ob pristanku stresel z glavo. Pogladil si je plašč in si na ušesa navlekel kapo. Sovražil je dve stvari; udejanjanje - ker se mu je vedno zdelo da traja celo večnost, počutil pa se je kot da bi dve uri sedel na vlaku smrti -, in mraz. Mraz predvsem zato ker ga je zeblo in na sebi nikoli ni imel dovolj oblačil, da bi ta neznosen občutek hladu povsem odpravil. Razgledal se je po ulici, kjer je mrgolelo čarovnikov in s pogledom iskal osvetljeni znak treh metel, kjer bi se naj dobil z Nickom. Stopal je po ulici, še vedno je pihalo, in opazoval mimoidoče. Srečal je par študentov, sodelavca pa nikjer. Nick je bil novi profesor spreminjanja oblike in z Jayjem sta se razumela od prvega šolskega dne. Do zdaj sta vedno klepetala le po hodnikih, zdaj pa sta se končno uspela dogovoriti za pijačo izven zidov Bradavičarke. Roke je potlačil globoko v žepe in hitro stopil proti vhodu krčme, kjer sta se dobila. Z nasmeškom je pomignil Madam Rosmerti za pultom in sedel za eno prosto mizo v kotu. Snel je kapo in jo položil na mizo, plašč pa odložil na klop, na kateri je sedel. Madam Rosmerta je vedela, kaj bo pil - saj je vedno naročil isto. Zibaje je prinesla čašico maslenuška. "Hvala, Madam Rosmerta," se je nasmehnil Jayden in jo pogledal, "danes izgledate čudovito." Okrogla lica so zardela in močnejša postava se je odpravila nazaj za točilni pult. Naredil je požirek maslenuška, ko so se vrata odprla in skoznje je v prostor stopila znana postava. "Heej Nick, tukaj," je nasmejano rekel in malce dvignil roko, da bi ga sodelavec lažje opazil. "Kako si," je nasmejano rekel in naredil še požirek maslenuška. "Si zlahka našel?"
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Nick ShadowŠtevilo prispevkov : 18

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Ned Sep 20, 2015 8:59 pm

Jayden| Hodil je po glavni ulici Meryascovene in za njegovim hrbtom je Bradavicarka počasi postajala vse manjša in manjša. Zavit v svoj dolg, temen popotni plašč je še pospešil korak proti svojemu cilju po glavi pa mu je rojila samo ena misel JEBEN MRAZ!!!! Nič ni imel proti nizkim temperaturam, snegu in mrazu takrat ko je bilo to potrebno , za vse to je vendar obstajal letni cas , posebej namenjen taksnemu stanju in imenoval se je ZIMA! Še tesneje, če je bilo to sploh mogoče je vase potegnil plašč in se oddahnil, ko je v daljavi zagledal napis Pri treh metlah.
Ne preveč dober dan se bo končno obrnil na bolje , tale v naprej dogovorjena pijača z Jaydenom je prišla kot naročena. Čeprav sta se z aurorjem poznala šele kratek čas pa je bil to obet dobrega prijatelstva. Istih let in vsaj iz njunih pogovorov na Bradavičarki sodeč, podobnih interesov, je bil Jayden pravzaprav izvrstna izbira za druženje tudi izven šolskih zidov.
Brez nepotrebnega odlašanja je odprl vrata Treh metl in vanj je udarila prijetna toplota notranjosti, različni glasovi pogovorov in prešernega vzdušja , ki je skoraj zmeraj vladalo pri Rosmareti in tisti prepoznavni žvenket kozarcev. Kar nekoliko omamljen od vseh teh prijetnih občutkov in zvokov se je Nick le spravil skozi vrata. S pogledom je prečesaval mize in stole in skoraj takoj zagledal iztegnjeno roko , ki ga je že vabila naj se prisede. Z nasmeškom je zakorakal v Jaydenovi smeri, med tem v pozdrav pomignil točajki za pultom, ter ji z gesto pokazal, da bo pil isto kot Jayden.
Hitro je slekel plašč, ga vrgel preko stola in se tudi sam zleknil nanj: "Mater je mraz, kot bi bili sredi Sibirije". Še zmeraj pod vtisom vremena , ki je vladalo zunaj se je koncno namestil in zazrl v kolegov obraz:
Zdravo Jayden, izvrstno sem zdaj ko sem koncno tu, je bil pa naporen dan. Ti?" Med tem je madam Rosmareta prinesla njegov maslenusk in navdušeno je naredil prvi požirek. Pred tem pa še rekel točajki "Nama lahko prinesete še nekaj kratkega, saj veste , da se malo pogrejeva." Široko se ji je nasmehnil in upal , da Jaydena ne moti , ampak danes je resnično potreboval še eno močno pijačo. "Aja in madam , kar odprite nama račun , bova plačala na koncu, imam občutek, da se bo noč nekoliko zavlekala." Ker je ze odhajala je samo prikimala in dvignila roko v znak razumevanja.
Se zmeraj nekoliko prezebel si je drgnil dlan ob dlan in med tem sproščeno , kot da se poznata že tisoč let rekel Poslušaj Jayden, danes sem na hodniku srečal tole novo profesorico, saj veš tista s tatooji , jo poznaš ? Je samska? Izgleda kar zanimiva" namuznil se je in pomežiknil. Ni še poznal vseh svojih sodelovcev in predvsem sodelovk in upal je, da ga lahko Jayden mogoče kam usmeri.
Končno je pozornost popolnoma osredotočil na svojega sogovornika , saj je spet dobil občutek prijetne toplote v svoje dlani ter mu odgovoril na njegovo vprašanje "Ja takoj sem našel , ampak precenil sem pot do sem , ponavadi se mi je zdela krajša , zato se nisem niti primerno oblekel. Sreča , da sem za vsak slučaj vzel s sabo vsaj moj popotni plašč." Glasno se je zasmejal in z gibom glave pomignil na plašč, ki je visel čez njegov stol.
"Pa dovolj o meni , kakšen je bil tvoj dan ?"P.S.: pisano iz telefona zato je vse skup bol slabo
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Pri Treh Metlah   Today at 9:08 pm

Nazaj na vrh Go down
 
Pri Treh Metlah
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-