Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Latest topics
» Sophie Watson
Yesterday at 12:59 pm by Sophie Watson

» Bivalni prostori
Pon Okt 24, 2016 8:16 pm by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Sre Okt 19, 2016 2:09 am by Elizabeth Deravenel

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson

» Spalnica
Ned Okt 09, 2016 11:08 pm by Yū Tooru

» Obvestila
Sob Okt 08, 2016 8:49 pm by Michelle

» Gabrielova spalnica, kabinet
Čet Okt 06, 2016 10:33 pm by Gabriel Gibson

» Chat
Sob Okt 01, 2016 11:11 pm by Jeannie Becotte

» Wanted ads
Čet Sep 29, 2016 10:52 pm by William B. Abel

» Hiša z okolico
Čet Sep 29, 2016 12:48 am by Gabriel Gibson

» Bivalni prostori
Tor Sep 27, 2016 11:59 pm by Elizabeth Deravenel

» Chat
Čet Sep 22, 2016 8:40 pm by Luciano Crawford

» Mnenja
Pon Sep 19, 2016 7:48 pm by Michelle

Aktualno

PREROŠKE NOVICE:

Festival zasenčil dogajanje na ministrstvu07.09. 2016
Poletni festival 12.06. 2016
Psihiatrija v težavah30.04. 2016
35. volitve za ministra27.04. 2016

TRENUTNO POTEKA:

Dogodki za Noč čarovnic - več

Lov na buče - 1.11.2016

Share | 
 

 Dekliška kopalnica

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Alexander Olsson
Pripravnik
Pripravnik


Bivališče : Paris, France
Število prispevkov : 9453

ObjavljaNaslov sporočila: Dekliška kopalnica   Ned Okt 12, 2014 10:26 am

Dekliška kopalnicaMajhna, kvadrata kad iz marmorja, ki se nahaja ob južni steni kopalnice zadovoljuje za tri sedeče osebe. Ima dve pipe, iz ene teče voda iz druge pa navadno milo. Kopalnica ni niti približno tako nadišavljena in razkošna kot tista za predstavnike, zato si morate za poljuben vonj prinesti svoje dišave. Vstop v kopalnico si lahko privoščite le enkrat na dva tedna tako, da oddate svoj prstni odtis na ovalen ročaj, ki odpira vrata. V gradu sta le dve taki kopalnici, dekliška in fantovska. Dekliška je zaščitena z raznimi uroki, zato vanjo ne more vstopiti noben fant.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Iris Park-Im
Neaktiven član
Neaktiven član


Poklic : Specialist za ljubezen; sekretariat za skrivnosti
Bivališče : London
Žival : /
Število prispevkov : 157

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dekliška kopalnica   Čet Okt 15, 2015 11:08 pm


TO: Callie  NOTES: /Prijetno nedeljsko jutro. Zelo prijetno po napornem tednu. Ubogo dekle je imelo strto srce, potem pa ji je na pot stopila še polna luna. In na njeno nesrečo je napočil njen čas. Vsaj bolečine strtega srca ni čutila ob preobrazbi...je pa čutila sovraštvo. Vsa tista negativna čustva nabita v njej, ko je bila pod vplivom polne lune, ji niso bila podobna in sploh ji niso bila všeč. Iris je bila nasmejana in optimistična, ne pa sovražna in jezna. Otresala se je spominov na ta teden, pa ji kar ni dalo miru. Odločila se je za kopel, do katere svoje pravice že dolgo ni izkoristila. Že navsezgodaj zjutraj se je tiho odpravila proti svojemu cilju, saj tako ali tako ni spala. Hitro je tekla po stopnicah in hodnikih, ker ni hotela srečati nobenega. Prvo se je morala srečati z ogledalom, da se je prepričala, da so vse tiste grde iznakaze izginile z njenega obraza. Kot mamin model za oblačila si ni smela privoščiti nepopolnosti, zato je tudi svoje telo med drugim klesala in priznati si je mogla, da je bilo videti že kar napredka, ko se je ogledovala v celostenskem ogledalu v kopalnici. Svojo brisačo je odložila v svojo omarico, ki se je prav tako kot vhodna vrata tudi odprla z njenim prstnim odtisom, nato pa se slekla in pospravila tudi oblačila. Nič nenavadnega ni bilo, da si našl nago dekle tukaj, vse so se namreč kopale kar nage tu. Stopila je do kadi in obrnila vse pipe, da se je začela točiti topla voda, iz druge mehurčki, tretje prijetna dišava in četrte prav tako voda. Čas je izkoristila, da je odšla do umivalnikov, se naslonila na enega izmed njih in se nagnila naprej. V majhnem ogledalu nad umivalnikom je zagledala svoj odsev. Roke je približala obrazu in se ga dotikala. Vse je bilo v redu.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Callie BoydŠtevilo prispevkov : 14

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dekliška kopalnica   Pet Okt 16, 2015 10:46 pm

Callie je končno prispela do vrat kopalnice. Medtem ko je snemala rokavico, da bi na vrata lahko prislonila svoj prstni odtis, je cepetala na mestu, da bi se vsaj malo ogrela. Njen dolg sprehod po parku v jesenskem mrazu in vetru se je precej obrestoval; v svoj zvezek je uspela načečkati nekaj novih verzov, s katerimi je bila skoraj zadovoljna.
Vrata so končno zaznala njeno prezeblo prstno blazinico in jo spustila noter. Brž je vstopila v zadovoljnem pričakovanju tople kopeli, zraven pa v glavi zatopljeno premlevala in preobračala to jutro nastale besede. Sprva zato sploh ni opazila postave pred ogledalom, in ko se je ozrla je rahlo trznila. "Uh, hej," je nerodno pozdravila dekle, ki jo je od daleč nekajkrat videla na šolskih hodnikih, a ni z njo nikoli spregovorila besede. Rahlo je pokimala v njeno smer, nato pa ji obrnila hrbet, delno iz vljudnosti in delno zato, ker v resnici ni bila pri volji za kakršen koli pogovor.
Pustila je, da ji je plašč padel z ramen. Olajšano je začutila, kako se po njenem telesu že razleza toplota. Sezula je še čevlje in nogavice in pomigala z odrevenelimi prsti, da bi pospešila krvni pretok v bledih stopalih. Študentka iz Pihpuffa je kad že napolnila z vodo in kopalnico je počasi objemala prijetno topla para. Callie je začela s sebe vleči tudi ostale kose oblačil. Ob tem je čisto malo oklevala, saj si ni mogla pomagati, da ne bi opazila, kako je bila postava dekleta veliko popolnejša od njene; a misel je odrinila in stopila na rob kadi. Počepnila je in nato zdrsnila v vročo vodo.
Vsaka mišica v njenem telesu se je v hipu sprostila in Callie je za trenutek zaprla oči. Skoraj je že pozabila, kako popolne so tovrstne kopeli na Bradavičarki. Z obraza je odpihnila je lase, ki so ji silili v oči, divje razmršeni zaradi vetra zunaj trdnih zidov gradu, in naslonila glavo na rob kadi. Potem je misli v celoti prepustila tavanju in iskanju naslednjih verzov za v zvezek, ki je zdaj mirno ležal v žepu njenega odvrženega plašča.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Iris Park-Im
Neaktiven član
Neaktiven član


Poklic : Specialist za ljubezen; sekretariat za skrivnosti
Bivališče : London
Žival : /
Število prispevkov : 157

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dekliška kopalnica   Sob Okt 17, 2015 2:39 pm


TO: Callie  NOTES: /


Vrata so se odprla in Iris je poskočila. Kdo bi ob taki uri še pomislil na ta kraj poleg nje in dejansko prišel sem? Je bilo pa res veliko naključje...hitro se je odmaknila od ogledala in se nekoliko nerodno zazrla v dekle, ki je sprva ni niti opazilo. A dekle jo je nato opazilo, trznilo in pozdravilo. Iris je pokimala in ji namenila majhen nasmešek: »Živijo.« Upala je, da ni kakšna njena sošolka, ki bi jo potem začela izpraševati, kje je bila ves teden. Ampak ni se ji zdela znana. Ko ji je obrnila hrbet, je Iris hitro zlezla v kad in se udobno nadomestila na primerno oddaljenem kraju, od koder je domnevala, da se bo vsedlo dekle. Ni mogla ne opaziti, kako skuštrani so bili njeni lasje, in zaradi sicer neprijetne izkušnje preobrazbe je vedela, da je zunaj že cel teden divjal veter. Je to torej pomenilo, da  je dekle bilo zunaj, preden se ji je pridružilo tu? »Kar zgodaj je še,« je Iris spregovorila in se zopet nasmehila dekletu, čeprav je ta izgledala, kot da bi potrebovala mir. Pihpuffovki je vseeno bilo malo čudno biti v dvoje v eni kadi in ne govoriti in se pretvarjati, kot da drugega človeka ni. Priznati si je morala, da bi raje bila sama, a na to ni mogla ravno vplivati trenutno. »Kako ti je ime?« Se je zopet oglasila, nato pa se stegnila proti njej in ji ponudila roko: »Iris Park.« Kako čudno je bilo izreči priimek na drugem mestu.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Callie BoydŠtevilo prispevkov : 14

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dekliška kopalnica   Sob Okt 17, 2015 4:15 pm

Callie je pri sebi neslišno mrmrala besede, ki so ji rojile po glavi, ko je dekle spregovorilo. "Hm, ja, res je zgodaj," se je odsotno odzvala na njeno pripombo. Potem se je spet potopila v tišino, le misli so se prevračale po njeni glavi,  in to s tako hitrostjo, da je bilo skoraj mogoče slišati njihovo brnenje. Veter, prepričana sem, da obstaja boljša beseda za veter, je razmišljala in si skušala znova vizualizirati vse, kar je videla na svojem dolgem sprehodu. Ptice, ki se skrivajo v krošnjah, orjaška sipa, katere rep sem na hitro uzrla.. Ampak to ni to, ni dovolj.. Tiho je zavzdihnila. Kar čutila je, kako jo inspiracija zapušča, ne glede na to, kako vztrajno jo je skušala ujeti in privabiti nazaj. Šumenje krošenj, sivina neba.. Teža oblakov.. Toda zdaj jo je objemala toplota in čeprav je v laseh še zmeraj lahko čutila hlad vetra, si občutka zunanje okolice ni mogla več priklicati v misli. No ja. Kar je, je. Vsaj nekaj verzov sem uspela napisati zunaj. Mogoče se mi kaj posveti kasneje. Potrudila se je, da je izpraznila glavo in potisnila vse besede vstran.
Tedaj je dekle nasproti nje (za katero je Callie vmes spet skoraj pozabila, da je tam) znova spregovorilo in se ji predstavilo. Callie se je nagnila naprej in ji segla v dlan. "Callie Paige Boyd," je odvrnila s precej uradnim glasom. "Lepo te je spoznati." Rahlo se ji je nasmehnila. Njeno "poetično oko" je bilo zdaj zablokirano, zato se je odločila, da bo z dekletom pač še malo poklepetala. Škoditi ne more, če sta se že po nekem naključju znašli v isti sobi ob istem času. Usoda, morda. Saj sploh ne vem, če verjamem v usodo. Mogoče ima dekle kakšno zgodbo zame? No ja, dvomim, ni veliko ljudi, ki bi imeli kakšno zgodbo. Večinoma so prazni, osredotočeni na ozko pot, po kateri hodijo, ne vidijo pa širše slike. To je njihova težava, zato so tako dolgočasni.. Zavedla se je, da so ji misli spet odtavale, kot se pogosto dogaja, in da jo je dekle še vedno opazovalo, kot bi pričakovalo nadaljevanje pogovora. No ja, škoditi ne more. Hitro se da ugotoviti, ali je sogovornik zanimiv ali ne. Samo pristopiti je treba na pravi način. "Torej, kaj ti je danes dalo občutek, da potrebuješ toplo kopel?" je vprašala. Ni ji bilo mar, da bi bilo vprašanje lahko razumljeno kot preveč osebno. Callijin pristop je zmeraj oseben. Če ne, je po njeno nezanimiv. "Jaz si je namreč ne privoščim ravno pogosto," je dodala v pojasnilo, "tako ali tako vedno pozabim, kdaj sem bila tu nazadnje. Potem pa se mi ne ljubi hoditi čez pol gradu samo da bi preverila, ali me bodo vrata spustila noter ali ne." Skomignila je z rameni.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dekliška kopalnica   Today at 10:52 am

Nazaj na vrh Go down
 
Dekliška kopalnica
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-
Pojdi na: