Hogwarts Today & Tomorrow 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Dobrodošli
Prišel je čas, da se okličete za odrasle čarovnike, v kolikor ste ali niste opravili vseh šolskih izpitov. Pridružite se nam v čarovniškem svetu polnem dogodivščin, kjer vsak posameznik tvori del zgodbe foruma Hogwarts Today & Tomorrow. Poiščite nas tudi na: Facebooku in Tumblrju.
Latest topics
» Bivalni prostori
Sre Okt 19, 2016 7:09 pm by Timothy Ackles

» Odsotnosti
Sre Okt 19, 2016 2:09 am by Elizabeth Deravenel

» Vrt in zunanjost
Tor Okt 18, 2016 11:37 pm by Ludvig Eriksson

» Spalnica
Ned Okt 09, 2016 11:08 pm by Yū Tooru

» Obvestila
Sob Okt 08, 2016 8:49 pm by Michelle

» Gabrielova spalnica, kabinet
Čet Okt 06, 2016 10:33 pm by Gabriel Gibson

» Chat
Sob Okt 01, 2016 11:11 pm by Jeannie Becotte

» Wanted ads
Čet Sep 29, 2016 10:52 pm by William B. Abel

» Hiša z okolico
Čet Sep 29, 2016 12:48 am by Gabriel Gibson

» Bivalni prostori
Tor Sep 27, 2016 11:59 pm by Elizabeth Deravenel

» Chat
Čet Sep 22, 2016 8:40 pm by Luciano Crawford

» Mnenja
Pon Sep 19, 2016 7:48 pm by Michelle

» Čarovničin tednik
Ned Sep 18, 2016 9:56 pm by NPC

Aktualno

PREROŠKE NOVICE:

Festival zasenčil dogajanje na ministrstvu07.09. 2016
Poletni festival 12.06. 2016
Psihiatrija v težavah30.04. 2016
35. volitve za ministra27.04. 2016

TRENUTNO POTEKA:

Dogodki za Noč čarovnic - več

Lov na buče - 1.11.2016

Share | 
 

 - demons -

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
James Turner
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : profesor
Bivališče : Irska
Žival : mački Ellie & Felix
Število prispevkov : 1472

ObjavljaNaslov sporočila: - demons -   Ned Avg 10, 2014 2:21 pm

- james turner -
James Turner | 27 | profesor | opis | plot page | shramba
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://secretworldofursula.tumblr.com
James Turner
Čarovnik
Čarovnik


Poklic : profesor
Bivališče : Irska
Žival : mački Ellie & Felix
Število prispevkov : 1472

ObjavljaNaslov sporočila: Re: - demons -   Ned Avg 10, 2014 3:14 pmDRUŽINSKO DREVO

DEDEK: Robin Turner, delavec na ministrstvu, pokojen, čarovnik.
BABICA: Leonie Turner (prej Lennon), umetnica, bunkeljn.
OČE: Charles Turner, bivši odvetnik, pokojen, bunkeljn.

DEDEK: Nathan Brown, vrtnar, bunkeljn.
BABICA: Juliette Brown (prej Robertson), pisateljica, bunkeljn.
MATI: Rosie Brown, prodajalka na Prečni ulici, pokojna, čarovnica.

VSE SE JE ZAČELO TAKO...
Ura je bila enaintrideset minut čez deseto popoldne. Zunaj je lilo kot iz škafa. "Gospa Turner, nas slišite? Gospa Turner! Deček je!" Videla ga je. Rjave oči, kot ona. Njene so se čez dve minuti zaprle. In svet jih ni več videl. "Žal nam je za vašo izgubo, gospod Turner. Verjamemo, da boste otroku nudili najboljšo oskrbo. Če boste potrebovali pomoč, se oglasite kdaj želite. Z veseljem smo vam na voljo."

"Zakaj se je vse začelo tako? Zakaj je mama zapustila svet? Le pogledala me je in že je več ni bilo. Ne spomnem se trenutka, ki bi mi v življenju pomenil več kot ta. Četudi se ga ne spomnem, mi ostaja v spominu. Predstavljam si jo kot drobno, rjavolaso žensko, z nasmehom na obrazu. Oče mi nikoli ni pokazal njenih slik. Pojma nimam, kako je izgledala."

Tako je James odraščal. V družbi njegovega očeta, ki si je sprva zadal visoke cilje. Otroka je želel vzgojiti v pravega mladeniča, kot je bil on. Vendar mu ni uspelo. Smrt njegove partnerke je bila preveč boleča. Ni zdržal. Iskal je tolažbo pri drugih ženskah. Z eno izmed teh je imel celo novega otroka. Z njo je imel novo družino."Nihče ne omeni, kako prekleto neumen je bil. S tisto žensko je bil vsak dan, pri njej doma. Bil sem popolnoma sam, štirileten deček. Vsakič, ko sem videl očeta, je bruhal. Bil je pijan. Znašal se je nad mano. V meni je videl mamo, ki mu je povzročila toliko bolečin in želel jih je preprečiti z modricami po mojem telesu."

"Sin, pripravi se. Prišel je čas za šolanje." James je bil sprva poslan na neko bunkeljsko šolo, kjer so ga učili predmetov, ki jih nikoli ne bo potreboval. Šola je bila zanj prava muka. Sošolci so ga zbadali in se norčevali iz njegovega očeta. Bil je osamljen, brez zaupnikov, kaj šele prijateljev.

"Vsak dan sem zadrževal solze. Da jih ne bi pokazal očetu. Če bi jih... O tem me je še danes strah razmišljati. Pogrešal sem ljubezen, ki je nikoli v življenju nisem prejemal. Niti od lastnega starša. Zapiral sem se v svojo majhno sobo, z drobnim oknom, prekratko posteljo in razpadajočo omaro, v kateri je viselo nekaj očetovih starih srajc in premajhnih hlač."

...VENDAR SE VSE KONČA.
James je dopolnil enajst let. Bil je navajen, da je šlo le za običajen rojstni dan, ko je na steno narisal majhen balon, v znak zanj posebnega dne. "Na," mu je oče pred oči potisnil fino pismo, ki je bilo zaprto z rdečim pečatom.

"Zame novo poglavje. Odprl sem pismo in nisem mogel verjeti svojim očem. Mar je šlo za napako ali norčevanje? Pismo sem vrgel v koš. Zagotovo so se ponovno norčevali sošolci in me želeli izzivati. Nisem se zmenil za pismo. Čarovnik, pa kaj še."

Pismo je raztrgal in njegove ostanke z veseljem vrgel v koš. Norčevanje je tokrat preseglo vsa meja; tudi takrat, ko je dobil pismo že drugič in tretjič. Zanj se sploh več ni zmenil. Vendar ga je četrtič ponovno pregledal. Pisava enaka, besedilo enako, prav tako pečat. In točen naslov, ki je vseboval še opis lege njegove sobe... Saj je bilo nemogoče.

"Začel sem verjeti. V magijo, pač. Očeta sem povprašal več o tem, če bi morda vedel, zakaj se to dogaja ravno meni. Povedal mi je, da je bila čarovniške krvi tudi moja mama, vendar nisem mogel verjeti. Oče mi ni pustil, da odidem na Bradavičarko, zaradi česa sem enostavno odšel od doma. Očetu sem napisal poslovilno pismo in v konec dodal 'Upam, da te kdaj ponovno srečam'. Odgovora nikoli nisem prejel. Očitno me ni želel."

James se je iz Irske odpravil proti Londonu; še vedno je imel nekaj prihrankov, s katerimi si je plačal avtobusni prevoz. Ko je prispel, je bil povsem izgubljen. S seboj je imel dve torbi, polni prtljage. V eni oblačila, v drugi pa nekaj predmetov, ki so mu pomenili veliko. Hodil je po ulicah, nevedoč, kam. Ustavil ga je starejši mož, rahlo grbast in plešast. Mlad Irec se ga je na smrt prestrašil, nato pa ugotovil, kaj mu je želel neznanec sporočiti. Kam mora iti, da pride do čarovniškega sveta.

"Povedal mi je, kam moram oditi. Napotil me je v svojo gostilno, ki se je imenovala Pri počenem kotlu. Dobil sem brezplačno prenočišče s hrano, katera je bila tako dobra, da sem si postregel z več porcijami tiste tople juhe. Spomini so zlati."

Dan za tem se je čarovnik odpravil na Prečno ulico. Pot ga je popeljala do čarovniške banke Gringott, kjer mu je mama očitno zapustila lepo kopico denarja. Fant ga je hvaležno sprejel in si ga nekaj tudi nabral. Z njim si je kupil svojo palico, mačko Ellie, knjige in pero. Ni bilo dolgo, ko je prišel prvi september in je fant zagreto iskal Peron 9¾. Uspešno je prečkal zid, na vlaku pa sedel sam. Ogledoval si je novo pokrajino in se veselil Bradavičarke. Predstavljala mu je sveto prihodnost.

"Tako sem tam odraščal. V družbi dobrih, slabih, uspešnih in neuspešnih vrstnikov. Profesorji so me naučili marsičesa in za vse sem jim hvaležen. Šolanje sem končal z odliko, pri sedemnajstih pa sem se podal na novo pot. Prišel je čas za študij; takoj sem vedel, kaj želim postati. Auror."Za uspešnega Turnerja so ob začetku študija prišli temni časi. Končno je dobil pogum, da obišče očeta. Podal se je na Irsko, kjer je tedaj že živel v majhnem stanovanju, - v katerem živi še danes - dobri dve uri proč od očeta. Prispel je do urejene hiše s čudovitim vrtom, zloščeno ograjo, oddajala pa je pozitivno energijo. Nekaj časa je v prenovljeno prebivališče le strmel, nato pa zbral pogum in potrkal na vrata. Slišal je korake; vendar ni bil oče, ki je odprl vrata. "Lahko morda pomagam?" Odprla mu je prijazna ženska, ki pa je očitno imela svojo srečno družino. "Oh, prejšnji lastnik hiše je umrl nekaj časa nazaj..." James je le obupano gledal ter se vrnil domov. Ostal je brez družine - no, saj te nikoli ni imel, zato dogodek v njegovem življenju ni povzročil večjih sprememb; bil je le razočaran, da se oče ni nikoli poboljšal. Toliko let je imel, toliko časa... O njemu pa več ni bilo ne duha ne sluha. Ne glede na smrt njegovega očeta, je življenje živel naprej. Ni našel razloga, da bi se kar tako ustavil in žaloval. Še vedno je uspešno nadaljeval študij za aurorja, po nekaj treh letih pa je le postal to, kar si je vedno želel.

"Ko sem končno postal auror, sem bil resnično vesel. Že takoj mi je bila ponujena služba iz ministrstva. Tamkajšnji delavci so mi povsem zaupali vse naloge in bili mnenja, da sem rojen za ta poklic. Prvi teden sem začel z lažjimi nalogami, ki so se iz tedna v teden težale. Prav gotovo je bila ena težjih nalog vsak mesec, ob polni Luni. Poslali so me v Prepovedani gozd, kjer sem moral paziti, da volkodlaki ne škodujejo nobenemu."

Neko noč, ko je svetila polna Luna, je bil James skupaj s štirimi sodelavci poslan v Gozd. Vsak je bil poslan v svoj predel, na različne konce. James je dobil najnevarnejšega; nevarnost je izkusil tudi sam. Napaden je bil iz strani volkodlaka, katerega se je rešil z nekaj uroki. Ko ga je ranil, se je ta spremenil v svetlolaso žensko, katera mu je bila v trenutku simpatična. Odnesel jo je na varno, v neko zapuščeno kočo nedaleč stran, kjer se je zgodilo marsikaj. Poljub, poljubi, še več poljubov. Prvič je ugotovil, kaj pomeni biti srečen. Vendar ta občutek ni trajal dolgo; ženska, Hollow Dewer, ga je zapustila. V njegov plašč je vrisala srce in ga zapustila. Ni je več srečal, njegovo srce pa je bilo strto, saj je mislil, da je končno našel nekoga, ki mu bo spremenil življenje."Iskal sem jo, namreč. Nikoli je nisem našel. Niti vedel nisem, kje začeti, kaj je bila po poklicu, kje je živela... Moram priznati, da mi je strla srce, pa četudi sva bila skupaj le nekaj ur. Bila mi je tako prekleto všeč. Poklic aurorja se mi je zagabil. Ni me več veselil."

Kakšno leto po dogodku je James prejel ponudbo iz Bradavičarke: iskali so novega profesorja OPMS (obrambe pred mračnimi silami). Vedeli so, da ima ogromno izkušenj in bi bil primeren za to vlogo, ki jo je James vsekakor sprejel. Vsa ta leta niso bila zaman. Srečanje s Hollow pa je bilo le povod, da postane James, uspešen auror le zgodovina.

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://secretworldofursula.tumblr.com
 
- demons -
Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts Today & Tomorrow :: Pospravljanje foruma-
Pojdi na: